1 år…

Imorgon var det ett år sedan pappa var på Näl och gjorde en gastroskopi. Ett år sedan dom hittade en 10 cm lång tumör i hans matstrupe. Pappa ringde mig samma dag och berättade att han skulle på undersökning. Jag undrade lite varför för jag hade inte hört så mycket om att han hade magkatarr/halsbränna. Jag sa till honom att det kanske blir spännande att se bilder inifrån sin kropp, men han sa att jag inte skulle skämta, för han var säker på att det var något väldigt allvarligt.

När han ringde mig senare på dagen, låg jag och Anna på Unda. Jag frågade hur det hade gått och han sa att det var väldigt illa. Mer ville han inte säga. Jag sa till Anna att ”Tänk om det är cancer i magen eller något?!”, men hon sa till mig att man inte skulle säga så. En halvtimma senare kom han gående med sin strandstol ut till Unda. Han var så ledsen, och vi visste inte vad vi skulle säga. Ville bara gråta men det kunde vi ju inte göra. När pappa sedan tog bilen hem, och vi väntade på bussen började både jag och Anna gråta. Sen grät jag resten av eftermiddagen.
På kvällen gick jag, Anna och pappa ner på nattsuddet på stan. Det var massor av folk, och vi satt på Kullgrens. Pappa åt en ceasarsallad, och det hördes att han hade gråtit. Sen gick vi en sväng på stan och pappa köpte sig ett par nya jeans på Shad.
Gud vad jag saknar honom, lugnet själv och gjorde alltid precis vad han kände för…
Nellie och pappa gungar 30 maj förra året…

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>