Vete-, mjölk- och äggfria frukostbullar med lingon

Häromdagen bakade jag bröd till Jolie. Själv tycker jag det blev riktigt saftigt och gott, bara man äter dom direkt från frysen.
Mycket bättre än dom få vete-, mjölk- och äggfria alternativen i mataffären!

vetemjölkäggfri

16 småbullar

5 dl rismjölk/sojamjölk/havremjölk
50 g jäst
2 msk fiberhusk
2 msk Fibrex
3 dl rena havregryn
1 dl lingonsylt
2 msk rapsolja
2 tsk salt
600 g finmix

Ugn: 250 grader

Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i den. Tillsätt Fiberhusk och låt svälla i tio minuter.
Tillsätt resterande ingredienser men spar lite finmix till utbakningen. Arbeta ihop med elvispens degkrokar i fem minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
Mjöla bakbordet med finmixen. Dela degen i 16 delar och rulla till bullar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa en andra gång i 30 minuter. Pensla med vatten och strö över lite rena havregryn.

Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.

Lämna en kommentar ?

1 Kommentarer.

  1. Ser jättegoda ut ! Gillade hon dem?

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>