Riktigt god kyckling och klyftpotatis

Idag ska jag göra något jag aldrig gjort förut. Skriva ner vad jag lagat för mat. Jag är totalt värdelös på att laga efter recept, blir alltid katastrof för jag försöker ändra på något som inte går att ändra på. Därför blir det ofta misslyckat då jag bakar eftersom man inte alls kan ändra i bakrecept hur som helst 🙂 Däremot när jag inte planerar maten utan bara lagar på känn blir det bättre. Oftast tar jag upp lite kött eller fisk ur frysen på morgonen, sen tänker jag inte mer på det förrän jag står där och ska laga. Och då blir det vad som finns i kylen att laga ihop.

Idag blev det ungefär denna kycklingen. Riktigt smarrig sås som till och med gick hem hos barnen!

3 kycklingfiléer
1,5 dl grädde
2,5 dl creme fraiche
1/2 burk färskost gräslök/örter
1 msk hönsbuljong
1 tsk sambal oelek
1 skvätt soja
salt och peppar
persilja

Jag föredrar kyckling i mindre bitar än hela filéer och delar mina en eller två gånger. Man blandar ihop ingredienserna till såsen i en bunke under tiden som kycklingen bryns. Sedan på med såsen, på med lock och så får det stå och puttra till kycklingen är klar.
Klyftpotatis och en fräsch grönsallad till detta så är tisdagsmiddagen klar! 🙂

IMG_4684

 

Lämna en kommentar ?

1 Kommentarer.

  1. Ser gott ut…även för en veggare 🙂

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>