Äggallergi

Igår var jag hos läkaren med Jolie där hon fick göra pricktest på sin lilla arm. Förra veckan stod jag och stekte pannkakor när det bubblade upp som brännässelutslag på hela Jolies fötter och ben. Efter en stund gick utslagen ner men istället blev hon täckt från topp till tå av eksem. Därför testades hon mot ägg och mjölk. Dom tryckte fyra olika droppar med en trubbig nål i hennes arm och oj vad hon skrek. Tittade på mig med krokodiltårar och såg ut att tänka ”vad gör du med mig mamma?!”. Äggpricken gav fullt utslag direkt så nu har vi en liten äggallergiker i familjen. Även om det är tråkigt att hon är allergisk känns det otroligt skönt att veta vad det är som orsakat henne så mycket magont, eksem och snuva, nu kan vi äntligen hjälpa henne. Än så länge är det bara för mig att utesluta ägg men sedan när hon börjar äta riktig mat är det viktigt att man har egna kastruller, stekpannor, skärbrädor mm för henne. Då hon fått sådana här starka reaktioner bara av att äta bröstmjölk och genom luften så kan det bli mycket värre om hon skulle få det i ren form i munnen.

IMG_1985

Idag fyller ju ärtan 3 månader och det har vi firat med besök på bvc. 61 cm lång och 6100 g tung var hon.

Nellie har varit på årets första fotbollsträning idag. Egentligen skulle vi inte varit med detta året då Andreas aldrig är hemma innan sex då det börjar men som tur är kunde hennes kompis mamma ta med sig Nellie också varenda gång.

IMG_2012 IMG_1857

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>