Akupunktur

I förrgår fick Jolie akupunktur i Stenungsund mot koliken för första gången. Man går dit sex tillfällen och efter det ska hon enligt barnmorskan där vara helt smärtfri. Under tiden ska jag gå på någon specialkost som inte alls var rolig. Men vad gör man inte? Hade det bara varit skriken så hade jag inte gått på den här akupunkturen. Men att se henne ha så ont varenda dag, ögona fladdrar fram och tillbaka och hon ser så rädd och förtvivlad ut mellan attackerna. Det går inte ens att beskriva. Men när barnmorskan ställde typ tjugo frågor till mig  för att se om det verkligen var kolik så träffade hon verkligen rätt med varje fråga. Tex att hon är torr i munnen, det har jag sagt till Andreas sedan hon föddes, att hon har en paddformad mage, utspänd av alla gaser i tarmarna osv. Konstigt, för när man tar upp dessa problem på bvc, så menar dom i princip att detta inte är något problem, att det är så det ska vara. Ge magmassage, sluta dricka mjölk, köp magdroppar. Det går över. Det är dom tipsen man får och inget mer, jag har ändå haft tre olika bvc som alla verkat lika ignoranta mot det. Nu fick jag sitta ner i en timma och fick lära mig allt om kolik, vad som händer, varför dom får det, hur det känns för barnet. Även om det inte skulle hjälpa med akupunkturen så känns det iaf jäkligt bra att höra att någon förstår en, och få det bekräftat och förklarat för sig. Nej, bvc borde verkligen bli bättre på sånt här. Igår var andra behandlingen och på kvällen blev hon mycket värre än vad hon varit innan. Skrek till och från mellan 19-01, innan har det oftast varit 20-23. Men så kunde det bli innan man såg någon förbättring så vi får väl hoppas.

Idag har jag klickat hem en bärsjal från Tradera. För både med och utan koliksmärtor så är lilla tjejen en riktig mysmumrik som vill vara näääära hela tiden. Och det får hon såklart, men det hade varit bra att ha ett par händer för dom två andra också samt lite andra sysslor. För just nu går jag runt i ett hav av leksaker, kläder och grejer med bebban i famnen och kan inte få gjort en sak 🙂 Jaja, så är det. Är det någon som vill ta sig an ett par dammråttor så har vi tusentals!

I tisdags var jag och Nellie hos skolläkaren. Nellie hade blivit 119 cm lång och 21.8 kg tung, alldeles på kurvan hon 🙂 Idag skulle vi egentligen väga Jolie också men imorse ploppade första vattkoppan upp på Stella så nu kan jag ju inte gå dit förrän hon blivit smittfri igen.

 

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>