Nummer 20. Kyckling med röd currysås, banan och ananas

Efter att jag tog studenten 2005 jobbade jag som servitris ett halvår på restaurang Thai Palace i Uddevalla. Innan jag kom dit hade jag aldrig i mitt liv smakat thaimat. Jag hade endast några hemska minnen från min barndom, när mamma och pappa åkte till Uddevalla och köpte kinamat som dom tvingade mig att äta.
Men i alla fall så fick jag snabbt en favoriträtt som jag beställde varenda gång jag jobbade. Och det var nummer 20, kyckling i röd currysås med banan och ananas.
Sedan dess äter jag den så ofta jag får tillfälle när jag är uppe i Uddevalla. Men när jag var på Ica igår och fick syn på burken med röd currypasta fick jag den geniala idén att laga den själv. Sagt och gjort, efter lite experimenterande var middagen klar och den blev faktiskt nästintill exakt som originalet. Förutom att något fattades, ni vet känslan när man känner att det inte är helt perfekt men nästan. Men det klurar jag ut till nästa gång.
Och recensionerna? Jo dom ska nu få höra. Av fem bananer tyckte Nellie att rätten var en klar femma, hon vräkte i sig tre stora tallrikar utan ett klagomål. Andreas den tråkmånsen tyckte den var för fruktig, och bjöd på futtiga två bananer. Stella däremot, tryckte i sig fyra portioner och ville sedan ha ännu mer men föräldrarna sa stopp. Så det var nog en klar femma där med. Jag själv fick ge en fyra, pga den lilla smaken som fattades…

Lämna en kommentar ?

2 Kommentarer.

  1. Kokosmjölk, kyckling, röd curry, chili och röd paprika måste du testa! Tyvärr får jag inte laga det hemma längre då jag lagat det lite för ofta….

  2. ”Knäpp” du é 😉

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>