Rottweilermat

Fy helvete vad arg jag är. Alldeles nyss när vi i vanlig ordning promenerade rundan före dagis, Nellie, Stella, Doris och jag ser vi en ung tjej komma gåendes långt bort med en barnvagn och en rottweiler. När jag går upp och hon ner för en liten backe möts vi, och hennes gigantiska hund får syn på Doris. Jag hörde hur han mörjade morra och fick över Nellie på andra sidan barnvagnen, men just när jag ska dra in Doris på den sidan också tappar tjejen sin barnvagn som flyger i väg i full fart mot oss, eftersom hennes 50 kg tunga rottweilerhane har bestämt sig för att äta Doris till lunch och gör allt för att slita sig. Precis innan vagnen flyger ner i diket med unge i får jag tag på den, och står nu i en nedförsbacke och försöker hålla 2 barnvagnar samtidigt som jag tappat taget om Doris koppel.

Tjejen gapar och skriker på sin hund, men kan inte göra något mer eftersom all kraft går åt åt att hålla tillbaka honom i kopplet. Hunden hoppar mot oss, morrar och skäller  så där som bara läskigt stora hundar kan, och Doris står som fastlåst och bara tittar på honom. Jag fick till slut låst hennes barnvagn så jag kunde springa där ifrån innan hennes hund slet Doris i stycken.

Jag fattar inte varför man skaffar en hund som man inte mäktar med?! Jag var chockad och allt gick så fort, så jag sa knappt ett ljud när det hände. Men jag ångrade att jag inte skällde ut henne. Vad hade hänt om det var hunden hon tappade taget om istället för barnvagnen? Man kan inte gå runt med hundar som man inte har någon pli på.

När vi gick därifrån frågade Nellie jätteorolig vad det var för hund. Och efter en stunds funderande sa hon ”Äter Rottweilers mopsar?”. Doris var skiträdd och gick och skällde på varenda buske och träd hela vägen hem.

Doris mops

Lämna en kommentar ?

2 Kommentarer.

  1. Fy sjutton vilken ruskig historia, skulle gärna varit där och skällt ut både henne och hunden

  2. Stackars er!! 😥 Håller helt och hållet med Maja!! 😡

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>