Doris

Lite dåligt bloggande men det är fullt upp med två snart tremånaders bebisar kan jag lova. Men lika mycket som det är fullt upp är det roligt. Vi har ju velat fram och tillbaka i två år om vi ska ha hund eller inte, men alltid kommit fram till att det är för jobbigt med det ena och andra. Men efter 6 dagar med Doris har vi inte behövt ångra oss en sekund. Hon är jätteduktig och gör sina behov ute, sover i sin korg hela natten, och leker och gosar. Häromdagen åkte vi till Romesjön och fikade och lekte på stranden. Oftast går hon inte mer än en meter ifrån en och gör hon det kommer hon när man ropar. Men är det sånt tråkigt väder som idag sitter hon helst på ens fötter när man är ute.

Här är en liten rolig text om mopsar, som verkar stämma bra in på Doris iaf.

”Att börja med vill jag rätta till vanligt förekommande uttryck som att ”skaffa en mops” eller ”äga en mops”. Ingenting är felaktigare! Man utökar familjen med en mops, man införlivar Mops i familjen, man flyttar ihop med mopsen men man äger aldrig en Mops! Det är tvärtom Mopsen som från första minuterna i nya hemmet gör anspråk på allt och alla. Det går visserligen att komma överens med mopsen men då måste du och hela familjen ha god kompromissvilja!

Mopsen har för sig att han är skapt till att bevaka din vällbefinnande jämt och överallt. Därmed är din rörelsefrihet borta för alltid och vart du än går så följer mopsen vakande öga med. Och om du absolut måste besöka visa utrymme där du vill vara ensam så kan du räkna att Mopsen sitter troget utanför och vaktar. Dock visar han tydligt sitt missnöje med att han inte fick följa med. Han sitter bredvid dig vid TV, han sitter på din fot så fort du stannar. Mopsen har ofattbar förmåga att vara i vägen och vad du än går så är han under fötterna, vad du än gör så hjälper Mopsen gärna till. Många faller efter en viss tid för frestelse att utöka familjen med en Mops till i förhoppningar att Mopsarna sysselsätter sig själva. Det är i för sig bra för Mopsen då den trivs bättre i grupp men förhoppningarna om lugnare tillvaron blir krossade. Nu blir det två Mopsar som skall uppfylla sina plikter. Nu blir det två Mopsar som hjälper till med allt. Framför hemliga rummet väntar två Mopsar och på din fot så fort du står stilla sitter plötsligt två Mopsar. Tyckte du att det var trångt i din favorit fåtölj med en Mops? Jo då får du erfara att det finns plats med en Mops till och kanske en till? Eller två? Mopsen har enormt behov av direkt fysisk kontakt till människa och detta tillfredställer han för varje pris. Jämt. Överallt. Ensam eller med sina bröder, systrar, kusiner och andra Mopsar.

Mopsens egenskaper:
– Mopsen är tolerant, utan aggressioner, utan behov att jaga och döda.
– Mopsen bildar inga revir och har därmed inga behov att försvara det. Tvärtom
välkomnar han alla till område han lever på!
– Mopsen litar oinskränkt på alla människor och älskar alla!
– Mopsen är trogen!
– Mops är läraktig – gör aldrig samma misstag!
Handen på hjärtat. Är inte dessa egenskaper numera rätt sällsynta på våran Moder Jord?”

20120610-220530.jpg

20120610-220606.jpg

20120610-220615.jpg

20120610-220621.jpg

20120610-220637.jpg

20120610-220648.jpg

20120610-220714.jpg

20120610-220729.jpg

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>