Månadsarkiv: april 2015

Trädgårdstjejer

Ett av mitt och Andreas stora mål här i livet är att ha en stor vacker trädgård. Men det får vänta tills längre fram när man både har tid och råd. Fram tills dess nöjer jag mig med vår lilla plätt. Stella har blivit så glad i att hjälpa till. Vad man än pysslar med så kommer hon och frågar ”får jag hjälpa?”. Så förut sådde hon morötter och plocksallat. Tidigare har hon satt gul lök som redan kommit upp.

Jolies stora intresse är att gå till kaninerna med gräs 🙂 Och åka rutschkana på altanen både fram och baklänges.

Inatt var Andreas i Stockholm och kvällen hemma var den jobbigaste på länge. Stella var övertrött och ville bli nattad. Jolie var helt speedad, klättrade på allt och ramlade från allt, vägrade äta, var otröstlig och orolig så som bara hon kan bli. Och Nellie spelade sig galen och ville ha kvällsmat en tredje gång. Hade behövts en vuxen till varje barn men istället så kunde jag inte hjälpa någon kändes det som. Till slut somnade dock dom små och jag och Nellie fick ligga och prata, kramas och säga förlåt för det tråkiga tjatet som blev när vi båda nog bara var för trötta.

IMG_6105 IMG_6119

Helg ♥♥

IMG_6078 IMG_6072 IMG_6055 IMG_6047 IMG_6041 IMG_6036 IMG_6008 IMG_6005 IMG_5998 IMG_5970 IMG_5961 IMG_5988

Brio spin

Äntligen fick vi köpt en sulky till Jolie. Så slipper man släpa med sig dubbelvagnen varje gång vi ska någonstans. Stella har slutat med napp dagtid efter tandläkarens uppmaning också och dubbelvagnen har varit ett sånt där klassiskt ”måste-ha-napp”-ställe så det är skönt att slippa den striden. Annars har det gått bra, hon ser verkligen fram emot att lämna napparna till kaninerna på Liseberg i sommar. Vi har bildgooglat varenda nappbett som finns och tittat på hur tänderna blir om man fortsätter ha napp. Tandläkaren tyckte hennes framtänder pekar framåt och kindtänder inåt så det är dags.

Förra veckan var ju Andreas ledig och då passade vi på att ta oss en släng magsjuka. En väldigt snabb variant för alla utom Jolie som fick långdraget och har fortfarande inte fått tillbaka aptiten. Konstigt för min aptit kom då tillbaka ganska snabbt 😀

brio spin

Påsk!

Nu har vi påsklov här hela familjen. Andreas skulle vara ledig han med, det går väl sådär just nu men han är hemma iaf och det är huvudsaken. I påsk har vi firat långfredagen på Tjörn, påskafton tog vi en tur till Fontin och påskdagen var vi i Jönköping. Igår var vi hemma och grejade i trädgården heeeela dagen. Vi flyttade pallkragarna till ett soligare ställe så detta året har jag inga bortförklaringar om skörden skiter sig 🙂

Idag har jag och dom stora tjejerna varit på Barnens Lekstad här i Kungälv. Stella sprang runt och härjade med Nellie och dom klarade sig själva medan jag kunde sitta och dricka en kopp kaffe. Sprang tills dom var helt genomsvettiga. Värre blev det när vi skulle hem och Stella som vanligt gallskrek medan jag fick bära henne ut till bilen. Lite synd att hon gör så för det blir att jag knappt vågar ta alla tre ungar själv någonstans.

Fontin 183

Solskensbullar och kaffe i vindskyddet framför sjön.

 

Fontin 250_edit

Hela familjen samlad 🙂

Fontin 153

Vår fina tjej som blivit så stor det senaste!