Månadsarkiv: september 2014

Liten som vill vara stor

Den här lilla tjejen vill inte längre varken krypa eller sitta. Hon vill gå förstås. Och det blir en hel del blåmärken på vägen…

PicMonkey Collage

Veteprovokation

Sedan i tisdags har vi gett Jolie små mängder vete i maten. Till en början gick det bra, hon fick inga utslag som hon fått tidigare. Men idag slutade vi igen då hon smygandes har fått symtomen tillbaka. Till en början röda kinder, kliande runt ögonen, eksem i böjvecken, nu är magen ras och hon är nästan skinnflådd under blöjan. Hon har sovit mindre och mindre efter vi började med vetet. Igår sov hon 1,5 timma på hela dagen (brukar sova 4) och ändå kunde hon inte sova på kvällen. Var helt uppvarvad och kunde inte vara stilla fastän hon var dödstrött. Så först vid 21-tiden kom hon i säng stackarn.
Så nej, inget mer vete än för lilla tjejen. Fick en liten återblick till hur vi brukade ha det och så vill vi inte ha det igen…

Svåra beslut

Igår var jag på bvc på 8-mån besiktning med Jolie. 8520 g och 69,5 cm lång 🙂 Helt utan anmärkningar förstås. Jolie ålade runt hela sköterskans rum där så nu behöver dom nog inte damma denna veckan 😉

Passade på att få lite tips om Stella. Hon tyckte att jag skulle ta hem stella en månad. Och sen kolla då hur det känns, om jag vill prova igen eller om jag är nöjd att ha henne hemma. Det kändes så bra när hon sagt det, och jag var så bestämd. Gick till dagis med lätta steg och var helt inställd på detta. Så kom jag till dagis och det första dom sa var att ”Det har gått så bra idag, Stella har varit så glad!”. Så berättade dom att dom börjat prova en ny variant. Stella är världens bestämdaste person och vet precis hur allt måste vara annars får hon panik. Så i vanliga fall blir hon jättearg när dom ska gå ut, ta på sig regnbyxor, äta mat, inte gå från matbordet osv osv. Men då hade dom provat att låta Stella vara kvar inne när dom andra barnen gick ut. Och det hade funkat jättebra, efter en stund gick hon själv och tog på sig för att gå ut. Sen hade hon fått ha en docka vid matbordet fastän man inte får det egentligen osv osv.
Idag var jag på samtal med personalen om detta och dom ville väldigt gärna pröva detta ett tag. Dom menar att hon trivs där, är glad och trygg och att det i princip bara lämningen som är ett problem. Och det är det ju verkligen. Stella är helt förkrossad varje morgon och det är knappt att vi kommer iväg. Så nu är jag lika vilsen igen. Men jag sa att vi tar en dag i taget.

jolie oic

Allergimottagningen

Det gick bra idag. Riktigt bra. Jag vet egentligen inte vad jag förväntat mig, det har gått så bra med allt det senaste så jag tänkte inte så mycket på besöket innan. Dom var jättetrevliga på mottagningen och tog god tid på sig, förklarade och frågade.
Läkaren tyckte att så länge vi upplever att Jolie mår bra, att hon inte får problem av att bo med Doris så behöver vi inget test eller göra oss av med henne. Skulle hon börja klia sig i ögonen eller få eksem av henne så är det däremot inte bra. Men just nu är Jolie jättefin i huden och hon kan vara nära Doris utan att få utslag så vi hoppas på att det fortsätter så.
Vi fick göra ett nytt pricktest på ägg och mjölk som visade att allergin inte blivit något bättre. Däremot trodde hon, precis som jag själv tänkt det senaste, att vetereaktionerna och allergitestet bara var på grund av att hon samtidigt fick ersättning baserad på komjölk som hon inte tålde. Och på det viset blev hennes kropp superkänslig och reagerade stark mot vete (och Doris). Efter att vi bytt mot ersättningen av aminosyror så mår hon mycket bättre, och hon har inte fått några nässelutslag på flera veckor. Vilket hon tidigare fick flera gånger om dagen.
Så läkaren tyckte att vi ska börja introducera vete försiktigt och se om det går bra. Återigen tyckte hon att vår bild av hur Jolie mår är bättre än ett test.
Känns helt underbart. Tänk om hon kan börja äta vete så småningom, vad det kommer underlätta för oss och för att få i henne ordentligt med mat! Hon hatar ju ersättningen och dricker den i princip bara på natten.
Dom vägde henne på mottagningen också och hon vägde 8445 g, vilket bara är 150 g mer än för en månad sedan. Men jag ska till BVC på onsdag så får se vad vår sköterska tycker. Det kan ju förklara varför hon helt plötsligt börjat äta två gånger varje natt igen.

Nej, nu ska jag släcka mina blå. Jolie har blivit hostig och ännu mer snörvlig så vi får se hur nattsömnen blir… Stella höll mig vaken två timmar inatt så jag hade gärna fått sovit lite.

Söndag

I helgen har vi grejat och grejat och grejat. Nellie hade fotbollscup igår också för första gången. Det var roligt att hon ville vara med då fotbollen inte legat så högt på prioriteringslistan det senaste. Synd då hon har mycket spring i benen, men igår var det roligt i alla fall. Vi har möblerat om i vardagsrummet. Man satt så fasligt långt ifrån tv:n förut så det blev alltid att Andreas satt i fåtöljen tre meter framför mig, och var barnen med stod dom framför tv:n och tittade. Nu har vi löst det problemet + fått det betydligt mysigare + Andreas har hämtat pianot hos svärmor så nu kan han sitta och plinka för mig på kvällarna istället för att spela tv-spel 😉 Förut när vi var på väg ut spelade det dock tre plink av sig själv, brukar det göra det Maja-Stina? Jag höll i alla falla på att göra på mig 😀

Imorgon ska vi till allergimottagningen på Östra med Jolie. Den stora frågan är om hon tål Doris. Och jag håller alla mina tummar och tår för att det går bra. Det har gått så bra det senaste med eksemen och utslagen. Hon är inte alls lika känslig längre sedan hon börjat dricka ersättningen som hon tål, Nutramigen AA. Så jag hoppas dom kollar vete, ägg och mjölk igen för att se om antikropparna i blodet minskat något.

IMG_3473 IMG_3498 IMG_3529

Affär

Frida mobil 2014-08-18 002 Frida mobil 2014-08-18 004 Frida mobil 2014-08-18 006

Nellie har till slut börjat leka affär. Så nu har vi gjort i ordning en gammal skokartong med miniräknare, mjölkpaket, tablettaskar, shampooflaskor och andra varor. Jag har börjat försöka organisera leksakerna på barnens rum men det är lättare sagt än gjort 🙂

 

 

 

Go säng

Första natten i nya sängen blev skön, för Andreas. Själv sov jag i barnsäng med en orolig Stella. Vi har nog kommit till en punkt nu där vi får välja om vi ska sova i Stellas säng varje natt eller om Stella ska sova i vår säng varje natt. Jolie sover i spjälsängen hela nätterna så det funkar ju. Jag tror inte på tanken att lära barn att sova i sin säng hela nätterna, speciellt inte i Stellas ålder. Hon har så mycket drömmar just nu och vaknar till och från, vill kolla läget att vi är där och sånt. Nellie sov faktiskt större delen mellan oss fram till drygt 4 års ålder. Och det är väl lika bra att inse att några hela nätter får vi inte på flera år. Nellie är snart sju och vaknar fortfarande med mardrömmar och nattskräck ibland. Dock har nattskräcken inte varit tillbaka sedan skolan började. Från att hon hade det varje natt under sommaren. Vad kan det bero på? Hon går upp samma tid varje morgon kanske. Mer regelbundenhet liksom.

Kolla mina goa kaniner. I flera dagar har dom bott på vår altan på 25 kvm + stor hage gräsmatta. Gissa om dom trivs? Så när altandörren står öppen kommer dom och kikar in ibland och får tillgång till 115 kvm radhus också 😀 Inte alla kaniner som har det så gott 🙂

bild 1(1)

Kaffe i solen

Sitter och dricker morgonkaffet i solen. Vilket septemberväder vi fått! Det gör lite ont i hjärtat dock för det får mig och tänka på alla vackra septemberdagar -09 då pappa var sjuk. Snart är det 5 år sedan. Det känns verkligen konstigt. Längesedan låter det som men det känns inte som det, för mig. Ibland när man berättar för någon att ens pappa är död, så brukar man få frågan när det hände. Och då känns det så konstigt att säga snart fem år sedan. Jag känner och minns honom ju lika bra fortfarande. Har lärt mig leva utan honom men saknaden gör ju sig påmind varje dag. Häromdagen kom Stella med ett kort på pappa som sitter på vår kyl. ”Vem e de?” frågade hon. Jag sa som många gånger förut att det är morfar, min pappa som bor i himlen. ”JA!, morfar!” sa hon glatt då. Sån obetydlig grej som känns så i hjärtat. Hon vet inte vem han var, får aldrig lära känna eller älska honom. Och det gör ont.

Men nu ska jag gå in och greja lite innan barnen ska hämtas. Tänkte åka och köpa en igelkottsmamma till Stellas igelkottsbebisgosedjur också, som hon pratar om varje dag. Jag vill av någon anledning skämma bort henne massor när jag är så stygg och tvingar henne till dagis :/

Just det, Stella ramlade ner för halva trappan förut och landade på Jolie som låg nedanför. Kunde gått jätteilla men helt mirakulöst klarade sig båda, Jolie chockad och Stella lite blåslagen.

middag.hos.farmorEn av alla julmiddagar hemma hos älskade farmor och Lars.

Ny säng!

Imorgon kommer vår nya säng som vi beställde på Mios möbelrea. Gud vad jag längtar. Igår la vi ut vår gamla på Blocket och den blev såld på sisådär 5 minuter av några som hade köpt ett lantställe med massor av rum att fylla. Undra när den dagen kommer till oss? 🙂 Så inatt blir det till att sova på madrasser på golvet men då blir det nog ännu skönare att sova i den nya sängen imorgon.

För ett tag sedan hittade jag ett helt fantastiskt hus på landet från början på 1900-talet med ladugård, utsikt över älven, hagar osv osv. Idag fick jag ett mail om att det hade sålts för 1 700 000 kr. Tänk om det varit vi som köpte det 🙂 Det är en dröm iaf att renovera ett gammalt hus, att få bo på landet (med massa djur såklart) och bo stort med ett gigantiskt kök med öppen spis där vi bakar kanelbullar och barnen springer runt i vita klänningar och Andreas sitter vid flygeln och spelar klassisk musik för oss och utanför går våra kossor och betar. Hahaha, ja, en dröm sa jag ju 😀

 bild 1