Månadsarkiv: augusti 2014

Namngivning

IMG_3872 IMG_3883 IMG_3946 IMG_3944 IMG_3963 IMG_3976

Onsdag

Inatt har Jolie vaknat flera gånger i timman så jag känner mig bara sådär halvt medveten. Hon har någon förkylning på gång och så vill hon ju verkligen inte ha ersättningen. Så klockan 22 tog jag upp henne så hon fick lite gröt men när hon inte äter ersättningen på hela dagarna så är hon ju bra hungrig till natten istället. Hon följer ju en viktkurva nu iaf så hon får i sig tillräckligt även om vi får kämpa med varenda måltid.

Letar och letar efter något bra bröd som jag kan baka till henne men vete, ägg och mjölkfria recept har oftast massa fröer och frukt i sig eller är grova. Hon behöver ju något som är supermjukt och lätt att svälja. I affären finns det bara grått hemskt bröd som är segt som tuggumi. Annars äter hon i princip bara rotfrukter och kött, rotfrukter och fisk eller specialgröten som består av typ 50% tillsatt socker.

080802 064

 

Kolla Nellie när hon var lika gammal som Jolie 🙂

Envishet

Häromdagen tyckte jag att det var dags att stänga ner min gamla blogg på blogg.se. Alla inlägg är ju överflyttade sedan länge men jag hade helt glömt bort att inte bilderna var det, utan dom var bara länkade till den gamla bloggen. Så nu har det försvunnit hundratals bilder härifrån… Jaja, så kan det vara. Jag har kvar dom på datorn så det gör inte så mycket.

Jag funderar så på hur vi ska göra med Stellas sovstunder på dagen. Hon behöver verkligen sova för när hon inte gör det orkar hon ingenting på eftermiddagarna. Men när hon får sova har hon väldigt svårt för att vakna. Kan sova två timmar och om man väcker henne så sitter hon i en timma och skriker av trötthet istället.
Och sen kan hon förstås inte sova på kvällen utan somnar kanske vid 21 och sover till 06… Ja, det blir skönt när det är slut på sovstunderna men att hon är pigg ändå.

Jag och Andreas har börjat springa tre kilometer, tre dagar i veckan. Det är det vi hinner med just nu så det känns bättre än inget. Men varje gång har Nellie tjatat och tjatat om att få följa med. Hon orkar visst springa och vi är såååå elaka som inte låter henne få springa med osv. Så slutar det alltid med att hon står kvar i hallen och storgråter vilket inte alls är kul för någon av oss. Så i förrgår när Andreas skulle ut så tröttnade han till slut på allt tjat och sa till henne att följa med då men att han inte tänkte vänta eller springa långsammare för det.
Nellie blev helt lyrisk och skyndade sig efter, och vem tror ni sprang tre kilometer med samma fart som Andreas?!?! Galna unge, hon kommer att komma långt med sin envishet 🙂

Idag var jag på 7-månaders kontroll med Jolie. 67 cm lång och 8270 gram tung. Den 22 september har vi fått tid på allergimottagningen, så då ska jag höra hur dom tycker att vi ska göra med Doris som verkar ge Jolie utslag 🙁

28+

Jag minns när man var ung och ens största fritidsintresse var att festa. Då tänkte man att 28+ kvällarna på krogen innebar att desperata medelålders människor intog dansgolvet. Nu är man själv 28 år och känner sig förtås inte ett dugg äldre. Möjligtvis visare. Jag har dock inte tänkt att roa mig på krogen inom det närmaste ändå 🙂

Nu har jag lämnat Stella på förskolan för andra dagen edter sommarlovet. Igår var hon jätteledsen när vi gick dit men idag kändes det faktiskt som hon ville gå. När vi kom in rusade hon in och började leka. Jag har haft lite dåligt samvete och funderat på att ha henne hemma, men jag tror verkligen det är bra för henne om hon trivs. Så vi provar och ser. Går det inte så säger vi nog upp platsen. Men det blir nog skönt för henne att komma bort från mig och den jobbiga lillsyrran några timmar 🙂

Igår fick jag sålt Jolies Hokus-pokus matstol för 300 kr. Köpte den begagnat för 100 kr för ett tag sen så det var en bra affär. Hon kan dock ändå inte sitta med vid matbordet då det lätt kommer vete-rester och ger utslag så hon får ha Ikea-matstol med tillhörande bord istället.

051

 

Första klass

Idag börjar Nellie första klass. Vår stora tjej, som hon längtat. Fick schemat idag och hon kommer gå varannan dag till 13 och varannan dag till 12. Stella kommer alltså inte kunna sova middag måndagar och fredagar då hon är ledig och vi måste gå och hämta Nellie. Men det får gå. Vill ju egentligen inte att hon sover då hon är vaken länge på kvällarna när hon gjort det, men samtidigt så blir hon på tok för trött hela dagen om hon inte får sova… Imorgon börjar Stella dagis igen. Hon själv vill inte höra talas om det utan blir jättearg och ledsen. Men vi har bestämt oss för att göra ett försök i alla fall så ser vi hur det går.

Och lilla Jolie har börjat ta sig framåt på sitt eget lilla sätt. Drar sig fram med underarmarna och fort som tusan går det när det är något hon ser som hon vill ha. Rörligare bebis har jag nog aldrig träffat. Sprattlar i hela kroppen i princip hela tiden, så det går knappt att ha henne i matstolen då hon rör sig tills hon nästan trillar ur. Nätterna går så bra nuförtiden, hon äter en gång på natten och vaknar oftast inte mer än så heller.

La precis in massa mobilbilder så här får ni några lite huller om buller.

 

Frida mobil 2014-08-18 501 Frida mobil 2014-08-18 460 IMG_1458.JPGFrida mobil 2014-08-18 675

 

IMG_1745.JPG

IMG_1886.JPG IMG_1891.JPG Frida mobil 2014-08-18 758 Frida mobil 2014-08-18 617 IMG_1597.JPG Frida mobil 2014-08-18 339

 

 

 

 

 

Blixtar och dunder

Idag hade vi tänkt oss en hemmapysslardag då det skulle bli regn och åska. Väntade och väntade på det dåliga vädret men det blev bara finare och varmare för varje timme. Klockan 17 var det 28 grader både ute och inne och HELT olidligt. Så vi packade ihop oss lite snabbt och åkte till Romesjön. Hann precis gå i vattnet då det började mullra och blixtra, och hann bada kanske tio minuter innan åskovädret drog in över oss och vi fick springa halvnakna till bilen i ett skyfall. Doris var med och fick simmat massor, det var alldeles ljummet i vattnet.

Jolie har fått två jättekraftiga reaktioner idag. Vi vet inte av vad. Troligtvis av byggdammet som blivit när Andreas slipar trappan, då hon fick blåsor, klåda och rodnad i hela bakhuvudet när han höll henne efter att ha slipat. Jag läste att det är mycket möjligt, och hon har reagerat gångerna innan då han haft slipdamm på kläderna också. Eller så kan det vara ersättningen igen då hon båda gångerna ätit nyligen.. Jag blir knäpp bara jag tänker på det så nu skriver jag bara ner detta så får vi se hur det fortsätter…

Förresten har hon lärt sig sitta korta stunder själv nu 🙂

IMG_3170IMG_3168

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3325 IMG_3317