Månadsarkiv: juli 2014

Mor och dotter

imageKolla! Hoppgungan var lika het 1986 som 2014! 🙂

 

Stranden

Händer inte mycket här i bloggen. Men vi har en sån skön sommar tillsammans. Stranden och inga måsten är vårt tema. Vi sa i början på sommaren att det blir nog inte så mycket strand för oss i sommar då allt varit så krångligt men istället har det blivit tvärt om. Att komma iväg och bada har varit vår lugna stund på dagarna 🙂 Nellie har lärt sig simma och Stella trivs som fisken i vattnet.
Semestern börjar dock gå mot sitt slut och jag har lite separationsångest. Men det tänker vi inte på nu.

6 månader

jullan

Strandkaka

Igår bakade vi detta receptet och resultatet blev denna goda kaka som vi tog med oss till stranden med grannarna.

20140723-071637-26197073.jpg

Jolie tål inte senaste ersättningen heller så nu är vi inne på en tredje mjölkfri variant, Nutramigen. Den smakar dock gammal ost så vi har fullt sjå med att trappa upp den. Så vi håller tummarna att hon tål denna när man väl får henne att dricka den. Smakportioner går det sådär med. En tesked är ok men inte mer än så.

Idag fyller hon 6 månader vår lilla bebis! Hon är så söt och glad och det bästa hon vet är Nellie och Stella. Så fort hon ser Stella visar hon med hela kroppen att hon vill dit. Stella däremot är fortfarande inte så imponerad av sin lillasyster. Men lär Jolie sig något nytt så märker Stella det direkt och blir typ orolig. Så koll har hon nog även om hon inte vill visa det 🙂

20140723-072853-26933805.jpg

20140723-072853-26933401.jpg

Buzzador

20140722-005644-3404269.jpg

Jag har kommit med i en Buzzadorkampanj där vi ska få testa Bics learnersortiment på Nellie. Pennorna är för barn som lär sig skriva. Det roliga var att idag hade Nellie sagt till Andreas att hon väldigt gärna ville ha sådana när hon såg dem på bio-reklamen 🙂

Mat mat mat

Som de flesta inläggen här har handlat om det senaste halvåret kommer även detta inlägget handla om Jolies mat. För två veckor sedan slutade jag amma helt. Till en början gick det bra, hon åt bättre och bättre med ersättningen. Aldrig fulla portioner men en sisådär 150 ml fick vi i henne ett par gånger om dagen. Men för en dryg vecka sedan blev det sämre och sämre. När hon blev hungrig så vräkte hon i sig ersättningen för att efter sisådär 30 ml vägra mer, så då har vi fått vänta, försöka igen, vänta, försöka igen, vänta, försöka igen. Tills hon fått i sig en sisådär 100 ml då det brukade bli tvärstopp. Eftersom hon varit hungrig hela tiden så har hon varit konstant orolig och ledsen, förutom på nätterna som faktiskt ordnat sig. Hon sover hela natten men vaknar två gånger för mat. Det senaste när hon fått ersättningen har hon även ofta börjat klia sig på halsen och nacken, och i förrgår när hon fick den fick hon plötsligt ett utslag på överläppen. Provade då en annan mjölkfri ersättning som vi fick för längesedan när vi misstänkte allergier och då plötsligt slukade hon 150 ml på två minuter. Så jag fick göra mer och då åt hon 90 ml till utan stopp! Ringde bvc som sa att vi absolut inte ska ge Altheran som hon fått innan mer utan nu bara köra på Pepticate som vi provade med.

Nu har hon ätit Pepticate sen i förrgår eftermiddag och hon har ätit betydligt mer än innan! Om hon reagerar på denna ersättningen så ska vi åka in till barnakuten på Östra så får dom hjälpa oss där, tills ”vår” barnmottagningen öppnar igen efter semesterstängning.

Idag har vi varit i Uddevalla och då har hon fått två reaktioner, antagligen av vete som vi andra tagit i. Det är verkligen ett helt projekt att hålla henne undan från alla dammpartiklar när man ätit något med vete. Tvättar man händerna noggrant så kan det finnas kvar på tröjan eller i ansiktet på en. Just nu funderar vi på hur vi kan göra när hon ska sitta med vid matbordet. Jag fyndade en ny matstol häromdagen men tror det blir bättre att använda Ikeas som har eget bord till. Så hon inte kan komma åt smulor eller bröd från oss andra.

3 dagar kvar

Till semestern! Åhh vad skönt. Sovmorgon varje dag och strandväder 7 dagar i veckan?

Just nu ammar jag Jolie en gång om dygnet. Utöver det så äter hon ungefär 500 ml ersättning om dagen, vilket är hälften så mycket som hon borde äta. Amma vill hon inte heller så jag vet inte vad det är. Det kommer förhoppningsvis igång snart, även om jag tänkte samma för en vecka sedan när vi var på bvc. Hon vägde då 6905 g och var 64 cm lång. Ett halvt kilo mindre än Nellie och ett drygt ett kilo mindre än Stella vid samma ålder. Hon är ju pigg och glad (så länge jag är inom en armlängds avstånd) så jag är väl inte direkt orolig. Men det hade varit skönt om hon kunde börja äta och sova ordentligt så vi hade kunnat slappna av lite 🙂

Jolie

 

Förresten HÄR kan ni utan Instagram kika på mina bilder 🙂