Månadsarkiv: april 2014

Liten försöker vända sig :)

image

Flint

De senaste tre veckorna har jag tappat hälften av mitt hår, utan överdrift 🙁 Blev så här efter förra graviditeten med, och jag vet vad jag har att vänta. När mitt krusiga hår börjar växa ut igen kommer det att stå åt alla håll och kanter. Jag har sån lust att klippa mig kort och typ rakpermaneta det. Kanske axellångt där fram och lite kortare bak. Då kanske jag har tiden att fixa i ordning om det också. Så långt hår som jag har nu har jag aldrig haft men det hamnar alltid i en knut eller fläta ändå.

För ett par veckor sedan hörde jag på Knattetimmen i P4 en mamma som undrade hur man skulle göra när ett barn inte vill prova nya maträtter och är allmänt kräsen. Där känner ju vi igen oss då Nellie aldrig någonsin under sex års tid varit glad i nya rätter. Det är alltid tjafs om någonting i matväg under dagen. Är det något nytt eller något hon tror att hon inte tycker om så sätter hon sig och tjurar och gnäller tills vi andra för länge sedan ätit upp. Till slut så frågar hon om hon kan få gå från bordet om hon ätit fem tuggor eller något sådant. Men på Knattetimmen menade dom att man aldrig någonsin ska diskutera mat med barnen, vill dom inte äta så vill dom inte äta. Gör man en konflikt av det så kan man som förälder aldrig vinna den ändå. Man ska låta barnen äta det dom vill äta tills dom själv så småningom får upp ögonen för nya saker. Och efter typ 5 års tjatande med Nellie så har vi ju uppenbarligen inte vunnit något på det. Så vi tänkte att vi provar detta ett tag. Tror ni Nellie blir förvånad varje gång hon sätter sig och säger att hon inte gillar maten och vi svarar ”Okej, ät det du gillar då.” En gång har det hänt att vi fick ta fram lite pastarester för att hon fortfarande var hungrig när hon ätit det hon gillade. Annars pratar vi knappt om maten längre. Det slutar oftast med att hon äter upp allt utan tjat eller någonting. Betydligt bättre än innan i alla fall 🙂

Äggallergi

Igår var jag hos läkaren med Jolie där hon fick göra pricktest på sin lilla arm. Förra veckan stod jag och stekte pannkakor när det bubblade upp som brännässelutslag på hela Jolies fötter och ben. Efter en stund gick utslagen ner men istället blev hon täckt från topp till tå av eksem. Därför testades hon mot ägg och mjölk. Dom tryckte fyra olika droppar med en trubbig nål i hennes arm och oj vad hon skrek. Tittade på mig med krokodiltårar och såg ut att tänka ”vad gör du med mig mamma?!”. Äggpricken gav fullt utslag direkt så nu har vi en liten äggallergiker i familjen. Även om det är tråkigt att hon är allergisk känns det otroligt skönt att veta vad det är som orsakat henne så mycket magont, eksem och snuva, nu kan vi äntligen hjälpa henne. Än så länge är det bara för mig att utesluta ägg men sedan när hon börjar äta riktig mat är det viktigt att man har egna kastruller, stekpannor, skärbrädor mm för henne. Då hon fått sådana här starka reaktioner bara av att äta bröstmjölk och genom luften så kan det bli mycket värre om hon skulle få det i ren form i munnen.

IMG_1985

Idag fyller ju ärtan 3 månader och det har vi firat med besök på bvc. 61 cm lång och 6100 g tung var hon.

Nellie har varit på årets första fotbollsträning idag. Egentligen skulle vi inte varit med detta året då Andreas aldrig är hemma innan sex då det börjar men som tur är kunde hennes kompis mamma ta med sig Nellie också varenda gång.

IMG_2012 IMG_1857

Påsk på Nordens Ark

IMG_2039 IMG_2072 IMG_2087 IMG_2133 IMG_2195 IMG_2219 IMG_2230

Telefonskräck

Jag lider av en obotlig telefonskräck. Eller jag har aldrig försökt bota den men jag liksom känner på mig att den är obotlig. Värst är det när man ska ringa ”viktiga” samtal. Typ försäkringskassan och sådana ställen. Uähhh, jag ryser i hela kroppen när jag tänker på det.

Idag är det tisdag vilket betyder att jag och Jolie har tre timmar för oss själva. Hon har valt att sova så jag har lagat potatis och purjolökssoppa som vi ska äta i eftermiddag, städat hela undervåningen och nu väntar jag på att liten ska vakna.

Förresten behöver vi ett namn. Om några dagar är sista chansen att lämna in Jolies namnpapper, men jag har beslutsångest. Jolie var det sista namnet vi kunde komma på, nu är vi tomma på förslag. Både jag och Andreas har lust att strunta i ett andranamn men det känns lite taskigt när dom andra fått var sitt :)Hittills lutar det åt Jolie Thilde Ström. Hade det blivit en pojk hade han förstås fått heta Birger och Martin i andranamn, men det passar liksom inte nu. Birgitta och Martina känns heller inte så aktuellt, så jag googlade på danska vanliga namn och då kom Thilde upp. Hedvig har också slagit mig. Hade passat bra när man blir arg, HEEEEEDVIIIIIIG! Jolie kan man liksom inte låta så arg när man säger 🙂 Det kommer sluta med att vi lottar ett namn när inlämningsdagen kommer. Eller så blir det väl en Liselott som Nellie ville 🙂

 

Eksem

IMG_1811 image

Lilla Jolie har fått eksem. Hela kinderna, halsen, bröstet, överarmarna och böjvecken har varit täckta. Efter en kur med hydrokortison har det dämpats nu men man känner fortfarande att hon har torr och skrovlig hud. Nellie fick sina eksem först när hon var sex månader och då var det kattallergin. Klart man blir orolig när det blir så här illa redan nu för att det ska vara Doris 🙁