Månadsarkiv: april 2013

Nummer 20. Kyckling med röd currysås, banan och ananas

Efter att jag tog studenten 2005 jobbade jag som servitris ett halvår på restaurang Thai Palace i Uddevalla. Innan jag kom dit hade jag aldrig i mitt liv smakat thaimat. Jag hade endast några hemska minnen från min barndom, när mamma och pappa åkte till Uddevalla och köpte kinamat som dom tvingade mig att äta.
Men i alla fall så fick jag snabbt en favoriträtt som jag beställde varenda gång jag jobbade. Och det var nummer 20, kyckling i röd currysås med banan och ananas.
Sedan dess äter jag den så ofta jag får tillfälle när jag är uppe i Uddevalla. Men när jag var på Ica igår och fick syn på burken med röd currypasta fick jag den geniala idén att laga den själv. Sagt och gjort, efter lite experimenterande var middagen klar och den blev faktiskt nästintill exakt som originalet. Förutom att något fattades, ni vet känslan när man känner att det inte är helt perfekt men nästan. Men det klurar jag ut till nästa gång.
Och recensionerna? Jo dom ska nu få höra. Av fem bananer tyckte Nellie att rätten var en klar femma, hon vräkte i sig tre stora tallrikar utan ett klagomål. Andreas den tråkmånsen tyckte den var för fruktig, och bjöd på futtiga två bananer. Stella däremot, tryckte i sig fyra portioner och ville sedan ha ännu mer men föräldrarna sa stopp. Så det var nog en klar femma där med. Jag själv fick ge en fyra, pga den lilla smaken som fattades…

Sol ute sol inne sol i hjärtat sol i sinnet?

Idag skulle det vara regn. Så jag slängde på Nellie alla regnplagg jag kunde hitta och skickade henne till dagis. Sedan gick jag ut och gödslade gräsmattan. För det ska man ju göra före regn. Sen väntade jag. Och vad kommer då? Jo solen! Det blev så mycket sol, att jag fick ut och sätta upp torkvindan och hänga tvätt.

Vid elva ringde telefonen. Jag tänkte direkt att det var fröknarna på dagis som skulle skälla på mig för att jag skickat iväg Nellie i regnkläder när det var strålande solsken. Men det gjorde dom inte, istället behövde Nellie hämtas, för hon hade ont i magen.
10 minuter senare var hon hemma, jätteglad och något magont nämnde hon inte på hela dagen. Däremot är det en del småbråk mellan henne och tjejkompisarna. Dom är tre flickor som alltid brukade leka, men numer brukar Nellie mest vara med killarna istället för det blir för mycket tjafs annars.
Inget kul att höra att det är jobbigt på förskolan, men det går ju så bra när alla barnen leker hemma på gården, så det ordnar väl sig.

20130423-215445.jpg

Dagis-tofflor

dagistofflor

Jag klickade precis hem dessa söta tofflor till Stella från tinymetinyyou.se. Tänkte att hon ska ha dom i höst när hon börjar på dagis min lilla ärta :/ Hittade dom på letsdeal.se så istället för 299 kr + frakt fick jag dem för 138 kr inklusive frakt 🙂 Inte dåligt det!

Nu ska jag gå och lägga mig. Både barn och hund sover och Andreas är i Sundsvall så det är tyst och lugnt här. Och jag har en huvudvärk som bankar för fullt efter att ha druckit alldeles för mycket kaffe och alldeles för lite vatten idag.

Rottweilermat

Fy helvete vad arg jag är. Alldeles nyss när vi i vanlig ordning promenerade rundan före dagis, Nellie, Stella, Doris och jag ser vi en ung tjej komma gåendes långt bort med en barnvagn och en rottweiler. När jag går upp och hon ner för en liten backe möts vi, och hennes gigantiska hund får syn på Doris. Jag hörde hur han mörjade morra och fick över Nellie på andra sidan barnvagnen, men just när jag ska dra in Doris på den sidan också tappar tjejen sin barnvagn som flyger i väg i full fart mot oss, eftersom hennes 50 kg tunga rottweilerhane har bestämt sig för att äta Doris till lunch och gör allt för att slita sig. Precis innan vagnen flyger ner i diket med unge i får jag tag på den, och står nu i en nedförsbacke och försöker hålla 2 barnvagnar samtidigt som jag tappat taget om Doris koppel.

Tjejen gapar och skriker på sin hund, men kan inte göra något mer eftersom all kraft går åt åt att hålla tillbaka honom i kopplet. Hunden hoppar mot oss, morrar och skäller  så där som bara läskigt stora hundar kan, och Doris står som fastlåst och bara tittar på honom. Jag fick till slut låst hennes barnvagn så jag kunde springa där ifrån innan hennes hund slet Doris i stycken.

Jag fattar inte varför man skaffar en hund som man inte mäktar med?! Jag var chockad och allt gick så fort, så jag sa knappt ett ljud när det hände. Men jag ångrade att jag inte skällde ut henne. Vad hade hänt om det var hunden hon tappade taget om istället för barnvagnen? Man kan inte gå runt med hundar som man inte har någon pli på.

När vi gick därifrån frågade Nellie jätteorolig vad det var för hund. Och efter en stunds funderande sa hon ”Äter Rottweilers mopsar?”. Doris var skiträdd och gick och skällde på varenda buske och träd hela vägen hem.

Doris mops

Stellas rum

Stellas rumJag har länge letat matta till Stellas rum. Idag hittade jag denna trasmattan från Ica. Var inte riktigt beredd på att den skulle vara så… prickig. Den var ihoprullad när jag köpte den. Men för 149 kr blev vi nog nöjda. Både Stella, Doris och jag 🙂024Av farmor har Stella fått denna fina plansch.

034Grodan är en sparbössa som var en gåva på namnkalaset från min faster Olivia, Dennis och Marius. De tre lådorna fick hon samma dag av Martin och Karolina med barn.

072NellanBellan på Stellas nya Ica-matta.

006Jag är så nöjd med min lilla fågelholk i fjärilsträdet 🙂

087Stella fick en grävmaskin i trä av farfar och Gunilla i ettårspresent.

014

Dessa vimplar har jag också köpt på Ica för 79 kr om jag inte minns fel. Här i Kungälv köper alla allt på Ica, så inte vill jag vara sämre 🙂 Ovanpå garderoberna har Stella och Nellie varsin minneslåda med hand- och fotavtryck, alla vykort dom fått, mm.

Solbadande mops

Doris

Doris ÄLSKAR solen. Varje dag lägger hon sig i minsta solglimt som tittar in genom fönstret, och öppnar jag dörren springer hon ut och sätter sig och blundar mot solen. Hon har blivit så mycket lugnare efter sitt senaste löp också, nästan som att hon blivit vuxen.

Cykelsommar

cykelkorg mops

Jag ser fram emot en riktig cykelsommar i år! Förra året stod bara cykeln och dammade, eftersom Stella var för liten för att hänga med, men i år blir det andra bullar. Därför önskar jag och Doris oss en sådan här cykelkorg. Så Doris också kan hänga med överallt. Igår cyklade vi lite medan Doris glatt sprang bredvid, men kommer det någon annan hund så jag snabbt måste koppla Doris, medan Stella sitter där bak och jag inte kan släppa cykeln. Nej, inte bra. En sån här får det bli. Snäääälla Andreas?

På tal om djur har kanin-Hilda fått en knäpp och tänker rymma. Så nu är hela hagen full av underjordiska gångar och snart har hon väl grävt sig ut till Kina. Och Lillefot har blivit mager stackarn, jag tror det är Hilda som är stygg mot honom. Ja, det var en konstig kanin jag fick tag på. När jag ska lyfta upp henne försöker hon attackera mig 🙁 Nä, tacka vet jag Lillefot, from som ett lamm och söt som socker 😉

Stella går!!

Framsteg

20130407-195112.jpg

Ikväll har Stella gått massor, som mest typ 15 steg på raken 🙂 Tidigare har hon tagit 2-3 steg. Jag blir så stolt varje gång att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta. Min lilla bebis går liksom. Hur gick det till?!

Bohus fästning

Idag fick jag och barnen ett infall och tog bilen till bohus fästning. Där köpte vi en glass och promenerade runt fästningen. Det var första gången vi gjorde det, och vad fint det var!! Kommer absolut bli en ny favorit, och under sommarhalvåret går det får där också (djurtokig).

Stella är så söt och försöker verkligen att gå. Några steg tar hon och hon blir jätteglad varje gång. Men jag tror det tar ett tag till innan hon lärt sig ordentligt. Men jag längtar efter att hon också kan vara med lite mer när vi är ute och inte bara behöva krypa på den hårda marken…

20130403-224606.jpg

20130403-224719.jpg

20130403-224759.jpg

20130403-224812.jpg

20130403-224824.jpg