Månadsarkiv: mars 2013

Veckan som gått

Ja, det började med att Stella fick magsjuka förra måndagen. En seglivad en, så hon var dålig enda till lördagen. Natten till fredagen vaknade jag upp med vansinnigt ont i magen, och förstår direkt vad som komma skall. Morgonen därpå får även Andreas sin beskärda del magsjuka. Lika seglivat var det för oss också, och satt i till i tisdags.

I söndags fick stella lite konstiga prickar på ryggen som jag inte tänkte på så mycket just då. Men i tisdags när jag upptäckte att dom var ännu större och fler så åkte jag och visade upp dom för bvc-sköterskan. Hon var nästan säker att det var vattkoppor, men så här ett par dagar senare är jag tveksam. Dom har inte blivit vattenfyllda, inte fler och nu är dom på väg bort. Men hon sa att vissa får det så lindrigt att man knappt märker av det. Så vi får väl se om Nellie får det om en vecka. Om inte, så var det väl några andra konstiga prickar. Men tills dess får vi ha Stella i karantän 🙂

Igår ramlade Nellie och skadade handen rejält. På hela kvällen kunde hon inte röra den, och inatt vaknade hon ett par gånger av att den gjorde ont, så då tänkte jag nästan att hon fått någon spricka. Men idag kunde hon röra fingrarna även om den blivit blå och svullen. Så det är väl en stukning, och Nellie fick stanna hemma från dagis.

Ja, riktig skadevecka detta. Men nu ska vi inte ha mer sånt 🙂

Till något positivt! Jag hade min sista engelska b-lektion i måndags. Höll ett tal på engelska om att förlora en förälder, och berättade om pappas sjukdomstid. Så när jag var klar (på min snygga svengelska) satt alla mina tre åhörare och grät, och jag kammade hem ett B i slutbetyg. Ja, det är mitt emellan VG och MVG för er andra som är nya på sånt här 🙂 Riktigt nöjd blev jag. Speciellt eftersom jag hade fixat B på alla nationella proven också, trots att jag knappt öppnat boken eller pluggat något utöver mina tal och uppsatser jag knåpat ihop. Ahh, det var skönt att få skryta lite 🙂 Jag hoppas att detta är läsbart, om inte så skyller jag på att jag lider av svår kvällströtthet. Men det har jag gjort hela mitt liv, så var inte oroliga.

 

 

 

Ovälkommet besök

20130319-021751.jpg

Jag och Stella har precis bytt lakan för… tredje gången inatt. Att sova med magsjuk ettåring bredvid sig ger verkligen lite spänning i vardagen. Man ligger liksom på helspänn och väntar på nästa ”dusch”. Och dom där kurrningarna i min egen mage… Är det magsjukebaskelusker som förökar sig eller är det bara inbillningssjuka?

20130319-021751.jpg

Födelsedagstös

Igår fyllde lilla Stella ett år! Helt fantastiskt vad stor hon blivit min lilla tjej 🙂 Och det fick ju firas ordentligt med familjerna från Jönköping, Landvetter, Tjörn och Uddevalla på besök. Vi åt chilli con carne och tårta, och Stella fick många fina presenter.
Karolina och barnen stannade över natten, så barnen fick lekt en hel del. Och idag gick vi och dansade efter dom åkt och sen blev det en tur till Uddevalla för att gå på teater med Malin och Kevin. Det var Ronja Rövardotter som var riktigt bra faktiskt. Fast den var hela 2,5 timmar lång så när jag och Nellie hämtade Doris som övernattat hos mamma, så var jag dödstrött och funderade nästan på att sova över och åka hem tidigt imorgon. Men det gick bra att köra hem, och jag och Nellie fick pratat massa gamla minnen 🙂

20130317-210741.jpg
Stellas tårta som jag gjort med sugarpaste, dumlefluff och hallonmousse
20130317-210759.jpg

20130317-210810.jpg

20130317-210822.jpg

20130317-210852.jpg

20130317-210923.jpg

Söt

20130313-193957.jpg

För ett år sedan gick vi och väntade på denna godbiten, som vi hade bokat till den 13:de mars. Men ingen bebis kom så jag minns att jag och Andreas åkte till Jönköping istället.

Imorgon blir det BVC med lilla tjejen för 1-års kontroll!

Nya lampor

 

ikea lampor  034

 

Häromdagen fick dessa lila lampor följa med hem ifrån Ikea. Och så fick Andreas en väckarklocka från Teknikmagasinet. Riktigt snygg tycker Stella, även om Andreas själv inte förstår hur den funkar (och är för stolt för att öppna instruktionsboken).

Isprinsessan :)

091 109 079 104

Idag var det så härligt väder att vi tänkte ta cyklarna ner till Ica för att handla. Men så kom vi på att Nellie kunde få åka skridskor istället, och det ville hon ju gärna. Dock var det väldigt mycket folk där idag, som spelade både bandy och hockey så det kändes nästan lite farligt att ha Nellie ute på isen ensam medan jag stod med Stella i vagnen. Så det fick bli en liten stund på isen innan vi åkte hem och cyklade lite 🙂