Månadsarkiv: februari 2013

Jobb

I söndags skickade jag in ansökan om sommarjobb på äldreboendet i Kode som jag jobbade på innan föräldraledigheten för drygt ett år sedan. På måndag ringde bemanningsenheten upp mig och sa att jag får dom veckorna jag vill ha, och en timma senare ringde enhetschefen och frågade om jag kunde gå bredvid i veckan så att jag kan börja jobba timmar. Lite paff svarade jag ja, och ikväll 16-21:15 gäller det. Är lite nervös, tänk om jag glömt allt? Tänk om dom ändrat allt? Tänk om jag inte känner någon i personalen eller av dom boende längre? Jag borde ju kunna detta med nya jobb iaf. Har ju haft en del genom åren.

Men det blir skönt om jag kan få jobbat lite. Man uppskattar ju ledigheten så mycket mer när man jobbar också. Annars blir det lätt att dagarna går utan att man märker det. När man jobbar ser man ju fram emot ledigheten!

Nu ska jag slänga ihop en början på ett nytt engelskatal innan Stellisen vaknar. Längtar så tills kursen är slut om fyra veckor!!!

Tillbaka till högstadiet

Nationellt prov i engelska står på agendan idag. Jag minns inte ens att man gjorde det på gymnasiet?! Jag får så mycket energi av denna solen, så jag blir smått galen. Vill göra så mycket, och glömmer änna av att det fortfarande är vinter. Påminner jag inte mig själv om det, så åker jag nog snart till skogen för att plocka blåbär!

Kaninerna är och skuttar på altanen, som vanligt när det är fint väder. Tänkte dom skulle hälsa på Doris förut, dom har ju träffats varje dag på var sin sida gallret i snart ett år nu. Det gick ju bra, fram till Doris blev lite väl närgången så Hilda (den vita) hoppade fram och skulle attackera henne. Haha, jag har aldrig sett en kanin så arg. Dom får nog fortsätta träffas med galler i mellan sig.

038 043 022

Soliga helg!

Fontin 2012-02-23 025 Fontin 2012-02-23 073 Fontin 2012-02-23 078 Fontin 2012-02-23 091 Fontin 2012-02-23 101 Fontin 2012-02-23 114 Fontin 2012-02-23 106

 

Vi har haft en sån härlig helg, och bara varit ute och njutit i solen! Igår packade vi kaffe, saft och bullar och åkte till Fontin där vi gick 2,5 km slingan. Det var isigt som bara den så vi gled mest fram, men det var roligt det med. Efter halva vägen stannade vi till i solen för att njuta av vår picknick. Sen åkte vi hem och lagade wallenbergare innan jag skjutsade hem Nellie till kompisen Alicia som bor utanför Ytterby. Dom lekte och kollade på film, medan jag och Andreas fick myskväll för oss själva.

Idag har Nellie varit på dansskolan och under tiden passade vi andra på att promenera. När vi kom hem fick kaninerna skutta av sig på altanen och så kammade vi dom, klippte klorna och städade i hagen. För ett tag sedan röjde dom ner lite buskar och träd här i området så då passade jag på att ta några rejäla grenar som dom gnager på mest hela tiden. Vi får hoppas det blir vår snart så det blir varmare för dom stackarna, även om dom nog inte bryr sig lika mycket som jag själv 🙂 Stella tycker kaninerna är jätteroliga och pekar mot altandörren när hon vill att man ska lyfta upp henne så hon får titta på dom. Mycket roligare än Doris som mest är i vägen enligt unga fröken 🙂

Fruktslukare

Nellie har blivit helt hopplös när det gäller mat. Hon har ju aldrig någonsin tyckt det varit roligt att äta, men det senaste har det blivit som en grej. Vi är strikta med mattider, speciellt på vardagarna. Då är de frukost 8:00, frukt klockan 9:30, lunch 11:30, mellanmål 15:00 och middag 18:00.
Hon kan hoppa över ett helt mål för att ta en frukt efteråt istället, så går hon och tar frukt i smyg och det är frukt hot och dit hela tiden, för att sen strunta i att äta mat. Så häromdagen bestämde jag att det är slut på allt fruktätande, det är ju inte konstigt att hon kan gå runt utan mat när hon har konstant högt blodsocker av all frukt.
Så jag lät Nellie själv lägga upp på vågen, hennes dagsbehov av frukt samt hennes dagsbehov av grönsaker, 200g vardera. En halv banan och ett litet äpple och en hel tallrik med sallladssaker var lagom. Nellie blev helt chockad över alla grönsaker hon bör äta. Men hon blev peppad och började genast stoppa i sig salladsblad. Och imorse frågade hon om hon kunde ta en halv apelsin så hon kunde ha resten till mellanmålet. Tror det kan vara bra med fruktbegränsning till hon blivit villigare att äta igen. För det är ju bara en period, som man lärt sig att allt handlar om med barn 🙂

20130222-133446.jpg

20130222-133514.jpg

Egentid

Idag har jag varit en sväng på Torp, utan vare sig man eller barn. Nästan så jag gick runt med dåligt samvete, och så kändes det som jag glömt något hela tiden. Är inte van vid att vara barnlös sådär 🙂
Fick i alla fall köpt massor av nyttigt. Bland annat nya jeans, en Bia-bädd till Doris, kläder till barnen, väckarklocka till Andreas och detta fågelboet till Stella. Det är klart ungen ska ha ett fågelbo på sitt rum! Endast 15 kr så med lite ny färg blir det skitbra på hennes målade fjärilsträdsvägg!

20130217-205130.jpg

Sen åkte jag hem till mamma på middag och för att hämta Nellie som sovit där. Fastnade i gamla fotoalbum som vanligt 🙂

20130217-205340.jpg
Mini-Frida

Myspys

Igår var det ju alla hjärtans dag, och det är väl inget vi firar direkt. Men Andras var så gullig och hade ordnat så Anna kom och passade barn så att vi kunde gå ut och äta finmiddag på Fars Hatt. Härligt med lite egentid mitt i veckan. Och bättre blev det för han hade även tagit ledigt idag, så vi får långhelg.

Sigge har varit här också såklart, och det är så härligt när han är här. Doris är ju egentligen en riktig innehund så fort det är lite krassligt väder (och vi bor ju i Sverige). Men när Sigge är här så hänger hon med på vad som helst, skogspromenader, långpromenader och springer och leker med Sigge. Hon är vanligtvis rätt blyg med andra hundar, men när Sigge kommer så skiner hon upp som en sol. Både Andreas och jag blir förstås lite sugna på en liten fawn-färgad mops så Doris får leka varje dag, men NEJ mamma, vi ska inte köpa det så du behöver inte ringa och skälla på mig nu 😀

Stella har fått sånt in i ——— humör dom senaste dagarna så jag funderar på om det är någon annan unge som flyttat in. Så fort man stoppar henne från att göra något så kastar hon sig bakåt och blir helt omöjlig att lyfta. Och sätter man ner henne då så kastar hon sig bara platt på golvet, så hon till och med slår sig. Man blir nästan chockad, för hon har alltid varit så lugn. Men hon har också lärt sig stå utan stöd så här lagom till 11-månadersdagen som kommer imorgon. Det tycker hon är jättekul, även om jag själv får lite ångest. Måste tiden gå så fort?!

Stella

Vi har fixat bollhav i tältet på Stellas rum 🙂

Alla hjärtans dag

Stella skickar en cyberkram till er på alla hjärtans dag. Kanske inte lika mysigt som en vanlig kram. Man kan liksom inte gosa med bokstäver på samma sätt. Men det är ju alltid något 🙂

20130214-101327.jpg

Instagramade bilder

 

mobil feb -13 1743  mobil feb -13 1733 mobil feb -13 1738 mobil feb -13 1741  mobil feb -13 1730 mobil feb -13 1728 mobil feb -13 1698 mobil feb -13 1729 mobil feb -13 1692

mobil feb -13 1696 mobil feb -13 1667mobil feb -13 1701 mobil feb -13 1765

Lite random bilder från en helt proppfull telefon. Men nu är det inlagt, raderat och massa plats för nya bilder på den 🙂

Det känns så bra, jag är snart klar med engelska-kursen. Det är bara dom nationella proven kvar, så är det slut någon gång i mars. Idag har jag börjat söka lite jobb inför sommaren. Och så har jag sökt dagisplats till Stella och skolplats till Nellie. Känns tråkigt att dom flesta av Nellies kompisar är födda -08, så hon får börja förskoleklass innan dom. Men dom kommer ju att fortsätta umgås på hemmaplan förstås. Hon är så duktig och både skriver och läser och får beröm varje vecka på förskolan, så jag tror inte det blir några problem att hon är född sist på året.