Månadsarkiv: januari 2013

BVC

Igår var det 10-månaders läkarkontroll på bvc. Andreas gissade att Stella skulle väga 10550 g och jag gissade på 10650 g. Den som vann skulle få en hemlig present av förloraren, men vet ni vad hon vägde? 10600 g! Haha, det blev ingen present där inte 🙂

72 centimeter lång var hon, så hon är fortfarande både tjock och kort och helt perfekt enligt mig 🙂 Vid samma ålder vägde Nellie 1,2 kg mindre men var en halv centimeter längre. Det är väldigt skönt med Stella som ÄLSKAR mat iaf. Inget trugande, man bara ställer fram en tallrik så slukar hon det på nolltid.

Idag är det stackars Stellas tur att bli sjuk och hon ligger och sover med feber just nu. Nellie hade som mest 40.2 i onsdags, men är nu på bättringsvägen förutom hosta och halsont.

Inatt vid halv fem när jag skulle hämta Stella som vaknat, kikade jag ut genom fönstret. Och där stod två rådjur och försökte skrapa fram mat i snön. Dom är här varje natt, ser jag på spåren. Jag har lagt ut lite hackade morötter och hö till dom, men antingen hittar dom det inte eller så var det inte så uppskattat… Får googla på mer godsaker att ge stackarna. Lillefot verkade tycka det var spännande med besök iaf och satt och kollade på den ena som stod bara någon halvmeter från kaninhagen.

Sjukstuga

Nellie hade feber igår när jag hämtade henne från dagis. Och idag har hon haft hög feber nästan hela dagen. Jag bar precis ner henne till soffan för hon låg i sin säng och feberyrade. Usch vad jag tycker det är hemskt när hon gör det. Ögonen flackar fram och tillbaka, hon plockar i luften efter saker som inte finns och förut låg hon helt stilla och blundade för att i nästa sekund spärra upp ögonen och skrika ”NEJ, DOM RAMLAR NER, DOM RAMLAR NER!!!”.

Stella har varit på Nellie hela dagen och velat leka, och Nellie har varit så snäll och försökt en stund då och då.

Stella och Nellie

stellasvart mops

Tisdag

Stella

Nellie är på dagis och Stella har somnat. Lungaste stunden på dagen garanterat. Nellie hade ont i halsen, magen och huvudet (!) men ville gå ändå, så det var nog inte så farligt. Vi var dock på öppna förskolan och lekte bland virusen igår så det är väl inte annat än väntat om någon blir sjuk nu.

öppna förskolan

I helgen var det barnkalas på lördagen och sen projekt ommöblering på övervåningen. Är fortfarande inte klara, men det får vänta till Andreas är ledig i helgen, för det blir inte så mycket gjort när Stella ska vara med och ”hjälpa till” överallt. På söndagen var det först terminsstart på baletten och efter det var vi i Landvetter hos barnens farmor som fyllt år. Så där blev vi som vanligt bortskämda med god mat och massa annat.

Nu ska jag göra lite äpplekräm som barnen kan ha till mellanmål när Nellie kommer från dagis.

Ljungskile

20130118-210013.jpg

20130118-210026.jpg

20130118-210054.jpg

20130118-210112.jpg

20130118-210124.jpg

Idag har vi varit en sväng i Ljungskile. Mamma och Norman bor i min morbrors hus medan dom är i Thailand. Medan vi var i Ljungskile och shoppade lite på Resteröds så fick min mormor som också bor där passa Doris. Tror hon tyckte det var roligt även om hon förstås aldrig skulle erkänna det 🙂
Nellie somnade i bilen hem så nu är hon fortfarande vaken och leker med gosedjuren.

Andreas har köpt ett träningsspel, Nike +, till Kinnectet så nu har jag en personlig tränare varannan dag. Funkar gör det verkligen för jag har aldrig haft sån träningsvärk.

Mobilbilder i oordning :)

20130117-213829.jpg

20130117-213851.jpg

20130117-213909.jpg

20130117-213924.jpg

20130117-213946.jpg

20130117-214001.jpg

20130117-214025.jpg

Jag och Hamlet

Jag ska se på en 242 minuter lång film om Hamlet. Seriöst, 4 timmar!!! Och sen stå och prata om den i 30 minuter. Det är omänskligt. Det måste väl ändå finnas något vettigare man kan titta på. Jag lovar att det inte var så här ansträngande att läsa engelska B på gymnasiet. Kan inte minnas att jag gjorde en ansträngande sak på gymnasiet förresten. Och såå pjåkiga betyg har jag ändå inte.

Jag vill ha tag på en så kallad kasthylla. Måste ha något att sätta alla Nellies småplock i. Så det får väl bli till att ta sig på loppis, kanske i helgen. Och slipa, måla och ”tapetsera”.

kasthylla

Semlor

Det är ju semlesäsong nu, och det är min hjärna mycket väl medveten om. Så jag går runt och ser semlor sväva runt framför mina ögon hela dagarna. Gahh, måste motstå dom!!

Jag har precis duschat Doris så nu ligger hon och skakar och snarkar högljutt i sin korg. Hon fäller som en hel kennelklubb, så det var gott att få duschat bort lite. Stella ligger och sover i sin vagn i tvättstugan, så att inte grannarna kan väcka henne. Jag vet, jag är smart.

I söndags hade vi Nellies barnkalas. Maken till bångstyriga ungar alltså, haha. Pojkarna slogs och flickorna sprang och skrek. Nästa gång får hon bjuda max två barn tror jag 😉

5-årskalas

Stella och MoaAliciaAlexanderDoris Mops

Martins annons

ANNONS

Maghistorian

stella

Nu verkar äntligen Stellisen vara helt botad efter sin maghistoria. Idag ska vi greja på Nellies rum. Hon behöver få allt sorterat och bättre förvaring, men det är lättare sagt än gjort. Sen ska ju allt sparas på också, varenda liten lapp, sten, trådbit. Ja allt. Så det blir snabbt oreda igen när hon samlar på allt hon kan hitta. Just nu är det Stella-förbud där inne då det ligger småsaker överallt.

Sen måste jag få pluggat, på måndag ska jag ha en muntlig redovisning på engelska. Usch vad hemskt, jag kan knappt prata inför folk på svenska, hur går det då på engelska… Jaja, skitsamma intalar jag mig.

Ikväll ska jag och Nellie på barndisco i vår föreningslokal. Jag har blivit medlem i fritidskommitén här i området, så jag ska vara med och anordna allt sånt. Känns rätt kul faktiskt, då vi har väldigt mycket aktiviteter för alla som bor här.

Nej, nu blir det en promenad!

 

 

10-månaders ”kris”

Idag var jag på VC med Stella som kräkts efter mat och haft ont i magen länge nu, men utan andra symtom. Antagligen är det en magsjuka som bara drabbar äldre och småbarn, därav har vi andra inte blivit sjuka. Som tur är verkar hon vara på bättringsvägen nu. Annars är hon inne i någon sparationsångest-fas. Så fort jag går en meter ifrån henne kryper hon efter och gnäller -Maaaaaamaaaaaa, och när jag stannar är hon genast vid fötterna på mig och försöker klättra upp för mina ben. Väldigt påtagligt nu när Andreas börjat jobba efter nästan 4 veckor hemma.
Men annars är hon så mysig, och hittar på nya saker varje dag. När man öppnar kylen kommer hon direkt för att vara med och kolla, och förut upptäckte jag att hon hunnit norpa en tomat när jag höll på att laga mat. Så den slukade hon glatt.

Nellie blev ju 5-åring dagen innan nyårsafton. Vår stora, stora tjej. På söndag ska vi ha barnkalas, hur jag nu ska hinna med. Har galet mycket att göra i min engelskakurs, plus att jag ska vara med och anordna barndisco för barnen här i området på fredag. Men det blir roligt, även om det inte blir lika roligt på min engelskaredovisning på måndag.

Nellie och Doris jul stellson anna och stella nellieesther