Månadsarkiv: juni 2012

Bra natt

I förrgår gick jag och la mig elva, Stella vaknade 01, Nellie 02.30 och 03:30, var ute och kissade Doris 05 och sen vaknade Stella för morgonen 05:30. Jag satt halvsovandes i soffan och föreställde mig hur jag skulle åka på en hotellweekend själv i helgen och sova ut. Antagligen hade jag inte sovit något ändå förstås =)

Inatt har det dock varit lugnt, och jag la mig tidigt.

Igår hade vi Olivia, Marius och Anna här och i förrgår Ellinor som jag inte träffat sen 2009, även om vi ofta pratar i telefon.

Bilder från Midsommar

20120624-210424.jpg

20120624-210443.jpg

20120624-210502.jpg

20120624-210524.jpg

20120624-210534.jpg

20120624-210552.jpg

Det är värdelöst att blogga med bilder från Ipaden så ni får nöja er med bilder 🙂

Ångest

Rätt ofta får jag blodtrycksfall, ibland blir det bara svart för ögonen ett par sekunder, ibland får jag ta tag i något för att hålla mig på benen och ibland blir jag helt väck och piggnar till först efter att suttit på golvet en stund. Inget konstigt med detta, jag har alltid haft det och mitt blodtryck är bra. Oftast känner jag det på mig och sätter mig ner en stund igen.
Men i morse hade Stella fått mat och jag skulle resa mig ur sängen för att gå och byta på henne. Så hinner jag gå ett par meter och sen blir det svart och jag svimmar. Så jag tappar Stella rätt ner i golvet! Hon skrek och jag skrek så både Andreas och Nellie kommer och Andreas tar Stella. Det gick bra dock, Stella blev nog bara rädd för efter en minut sken hon som en sol igen.
Men jag fattar inte hur jag kunde tappa henne!! Okej om jag ramlat och hållit kvar henne, men jag tappade henne…
Stackars lilla Stella! Jag kan inte titta på henne utan att tänka på det.. Och jag vågar knappt hålla henne.
Hemska mig, tänk om det gått riktigt illa :'(

Midsommar

Älskade midsommar. Tror jag har många av mina roligaste minnen (och minnesluckor?) från olika midsommaraftnar.
Nu sitter vi i bilen på väg till Jönköping för att fira midsommar + treårskalas med svärmor och svåger med familj.
Hoppas på att det inte blir allt för mycket regn.
Doris är och lever kolonistugeliv i Uddevalla. Det var riktigt jobbigt när mamma skulle hämta henne igår. Men det hade gått jättebra. Hon är ju nöjd bara hon har ett knä att ligga i. Inga olyckor har hänt inomhus på länge heller. Jag som förberett mig på månader av rumsrenhetsträning!

Häromdagen var vi på BVC med Stella. 6570 gram och 61 cm lång. Exakt 700 gram mer än Nellie vid samma längd och ålder.
Två vaccinationssprutor fick hon. Jag tror inte alltid jag varit så fjompig men jag hade nästan lust att ta Stella och springa därifrån efter första! Gjorde ju jätteont på stackarn.

I förrgår kom vår markis. Vilken skillnad det blev! Nu kan man sitta ute på kvällen, och det blir alldeles ljummet och vindstilla under den. Och på dagen kan man gotta sig i skuggan. Riktigt bra!

Trevlig midsommar till er!!

20120622-112135.jpg

20120622-112154.jpg

20120622-112201.jpg

20120622-112247.jpg

Söndag

20120617-200142.jpg
Hemma hos oss 🙂

Idag har vi varit i Ljungskile. Mormor som inte alls tyckte om att vi skaffat hund ändrade nog helt uppfattning när hon fick träffat Doris. Men det är klart, har inte stött på någon som inte tyckt att hon är fantastisk 🙂
Men imorgon börjar allvaret. Andreas börjar jobba igen efter två veckors ledighet, så jag ska vara själv med Nellie, Stella och Doris om dagarna. Och framför allt, både mata Stella och gå ut med Doris när dom vaknar på natten. Men det fixar jag. Och blir det jobbigt kan jag ju trösta mig med att A har semester om tre veckor.

20120617-202055.jpg

Djursnack

Förut skällde jag ut en unge här på gården efter att jag kommit på honom med att stå och sparka på Lillefot genom gallret. Tur för honom att jag hade en sovande Stella i famnen annars hade han inte kommit så lindrigt undan. Folk som inte visar djur respekt har jag ingenting för, varken dom är fem eller femtio år. Och en femåring borde ha lärt sig för länge sedan att man inte behandlar någon så, annars är det allt dags för föräldrarna att dom präntar in det!!!
Ja ni hör ju att jag var arg…

Idag har vi varit med Doris och hälsat på där vi tänkt ta en valpkurs. Han som har den utbildar även polis- och väktarhundar, så med hans hjälp ska vi nog kunna få pli på lilla Doris, haha.
Fick massor av bra tips som man ska tänka på nu när hon är valp. Även om det är svårt, helst hade man ju bara velat gulligulla med henne men då gör man väl sig en rejäl björntjänst. Till exempel kunde man ha hunden kopplad i kort koppel varje gång man är hemma hos någon annan. För då lär sig hunden att borta är man lugn och ligger vid mattes fötter. Vilket gör att det inte blir några problem att ta med henne nästan överallt. Och att inte stanna och hälsa på varken hundar eller människor på promenaderna, så slipper vi en galen hund så fort man går förbi någon sen när hon är vuxen. Men hur lätt är det när ALLA kommer fram för att titta på vår söta Doris, vilket såklart är helt förståeligt 🙂

Här kommer två små filmer på Doris, som oftast inte låter som andra hundar 🙂

7år

Idag är det sju år sedan jag och Andreas träffades. Och tänk vad mycket som hänt sedan dess. Flytt från Uddevalla till Frölunda, från Frölunda till Uddevalla, från Uddevalla till Kungälv. Två barn, bröllop, två körkort, en högskoleutbildning. Radhus och så får vi inte glömma alla fina husdjur 🙂
Och inte en dag äldre ser vi ut! 🙂

20120611-205437.jpg

Doris

Lite dåligt bloggande men det är fullt upp med två snart tremånaders bebisar kan jag lova. Men lika mycket som det är fullt upp är det roligt. Vi har ju velat fram och tillbaka i två år om vi ska ha hund eller inte, men alltid kommit fram till att det är för jobbigt med det ena och andra. Men efter 6 dagar med Doris har vi inte behövt ångra oss en sekund. Hon är jätteduktig och gör sina behov ute, sover i sin korg hela natten, och leker och gosar. Häromdagen åkte vi till Romesjön och fikade och lekte på stranden. Oftast går hon inte mer än en meter ifrån en och gör hon det kommer hon när man ropar. Men är det sånt tråkigt väder som idag sitter hon helst på ens fötter när man är ute.

Här är en liten rolig text om mopsar, som verkar stämma bra in på Doris iaf.

”Att börja med vill jag rätta till vanligt förekommande uttryck som att ”skaffa en mops” eller ”äga en mops”. Ingenting är felaktigare! Man utökar familjen med en mops, man införlivar Mops i familjen, man flyttar ihop med mopsen men man äger aldrig en Mops! Det är tvärtom Mopsen som från första minuterna i nya hemmet gör anspråk på allt och alla. Det går visserligen att komma överens med mopsen men då måste du och hela familjen ha god kompromissvilja!

Mopsen har för sig att han är skapt till att bevaka din vällbefinnande jämt och överallt. Därmed är din rörelsefrihet borta för alltid och vart du än går så följer mopsen vakande öga med. Och om du absolut måste besöka visa utrymme där du vill vara ensam så kan du räkna att Mopsen sitter troget utanför och vaktar. Dock visar han tydligt sitt missnöje med att han inte fick följa med. Han sitter bredvid dig vid TV, han sitter på din fot så fort du stannar. Mopsen har ofattbar förmåga att vara i vägen och vad du än går så är han under fötterna, vad du än gör så hjälper Mopsen gärna till. Många faller efter en viss tid för frestelse att utöka familjen med en Mops till i förhoppningar att Mopsarna sysselsätter sig själva. Det är i för sig bra för Mopsen då den trivs bättre i grupp men förhoppningarna om lugnare tillvaron blir krossade. Nu blir det två Mopsar som skall uppfylla sina plikter. Nu blir det två Mopsar som hjälper till med allt. Framför hemliga rummet väntar två Mopsar och på din fot så fort du står stilla sitter plötsligt två Mopsar. Tyckte du att det var trångt i din favorit fåtölj med en Mops? Jo då får du erfara att det finns plats med en Mops till och kanske en till? Eller två? Mopsen har enormt behov av direkt fysisk kontakt till människa och detta tillfredställer han för varje pris. Jämt. Överallt. Ensam eller med sina bröder, systrar, kusiner och andra Mopsar.

Mopsens egenskaper:
– Mopsen är tolerant, utan aggressioner, utan behov att jaga och döda.
– Mopsen bildar inga revir och har därmed inga behov att försvara det. Tvärtom
välkomnar han alla till område han lever på!
– Mopsen litar oinskränkt på alla människor och älskar alla!
– Mopsen är trogen!
– Mops är läraktig – gör aldrig samma misstag!
Handen på hjärtat. Är inte dessa egenskaper numera rätt sällsynta på våran Moder Jord?”

20120610-220530.jpg

20120610-220606.jpg

20120610-220615.jpg

20120610-220621.jpg

20120610-220637.jpg

20120610-220648.jpg

20120610-220714.jpg

20120610-220729.jpg

Doris

20120605-221010.jpg

20120605-221024.jpg

Idag har vi varit i Halmstad och hämtat lilla Doris, som är en mopstik på 3 månader.
Och så liten hon är, fick ta på henne Lillefots sele istället för den jag köpt till henne.
Hon har lekt med Nellie hela kvällen, kissat och bajsat ute och nu sover hon i sin korg bredvid vår säng (och snarkar såklart). När man pratar med henne så lägger hon huvudet på sned precis som mopsar gör. Hon är så söt vår lilla Doris!

Imorgon ska vi upp och ringa jourcentralen. På 9 dagar har Nellie haft febertoppar vid fyra olika tillfällen helt utan andra symtom. Hon har också inte alls sin vanliga aptit och klagar över huvudvärk titt som tätt. Febertopparna har bara varit på kvällen/natten för att morgonen därpå vara feberfri igen. På VC trodde dom det kunde vara urinvägarna, men dom hade inga tider så vi får gå imorgon istället…

Finfina barn

20120604-164547.jpg

Med vår vackra furutrappa i bakgrunden. Haha.