Månadsarkiv: april 2012

Nellies dans

Här är en film från Nellies dansuppvisning igår. Nellie är tjejen längst till vänster av alla barn, jämte sin dansfröken. Riktigt duktig var hon som vågade stå inför alla människor.

Jag hade kunnat lägga upp en film på när Nellie rider kamel på cirkusen i fredags också, men då hade jag först fått hitta min mobil och det verkar ju omöjligt.

Men nu ska jag pussa på min man som just kommit innanför dörren.

20120429-213743.jpg

20120429-213809.jpg

Tecken…

Min mobil är borta. Den försvann spårlöst hemma igår morse. Den finns inte någonstans, för jag har letat på varenda tänkbara och otänkbara ställen. Den är ju självklart på ljudlös… Så försöker ni få tag på mig så kan ni sluta med det.
Jag funderar på om jag kan ha råkat spola ner den eller dammsugit upp den.
Jaja, detta är säkert helt enkelt ett tecken på att jag ska skaffa mig en ny telefon. Önskar bara Andreas skulle tro det med. Men kunde man inte få något vettigare tecken, typ att det plötsligt låg massa tusenlappar i min ficka eller något.

Egentid!

Igår kom jag på att jag verkligen borde göra något med Nellie, bara hon och jag. Även om man försöker så gott det går att vara lika mycket med Nellie som innan Stella så går det ju aldrig i praktiken.
Jag har ju alltid varit emot cirkus, för jag tycker att elefanter och andra djur inte hör hemma där. Men så när jag kom på att det är cirkus här i Kungälv idag blev jag jättesugen på att gå. Nellie har ju pratat om cirkus sen hur länge som helst tillbaka och frågar man henne vad hon vill jobba med när hon blir stor svarar hon alltid på cirkus eller som trollkarl. Och hon borde ju få bilda sin egen uppfattning och inte bara få inpräntat av sin mamma att det är fel. Så jag googlade och kom fram till att svensk cirkus inte är så farligt för djuren ändå, det är ju minst lika jobbigt att vara typ tävlinghäst i så fall. Ja ni hör ju, här sitter jag och försöker lätta mitt dåliga samvete för att jag ska gå på cirkus fastän jag tycker det är fel.

Iaf åkte jag och Nellie ner för att köpa biljetter idag. Och jag har aldrig sett en så glad Nellie alltså. Massa godis är inhandlat så ikväll ända till klockan nio ska jag och Nellie vara på cirkus. Andreas får ha Stella medan jag och Nellie har lite kvalitetstid. Till och med jag känner mig lite sprallig. Och Nellie frågar stup i kvarten vad klockan är och om det är dags än 🙂

Imorgon ska Nellie ha dansuppvisning, och det ska bli minst lika spännande!

20120427-134927.jpg

Babymassage

Idag har jag och Stella varit på babymassage. Riktigt gott tyckte Stella, aj för att sitta på golvet i två timmar tyckte jag. Men mysigt var det. Stella var så avslappnad, låg och bara gottade sig och kikade på alla bebisar.

Efter första graviditeten tyckte jag att jag ”kom i form” (något sånär iaf) ganska snart. Denna gången känns det som kroppen gett upp, kilona vill inte alls rinna av mig som jag tänkt och mina jeans jag köpte förra sommaren, dom går inte ens över låren. Fruktansvärt frustrerande. Iaf, så har dom ett mamma core pass på Friskis och Svettis i Göteborg. Där man tar med sig bebisen. Och det bästa är att det går varje tisdag och torsdag 11:00, alltså alltid när Nellie är på dagis. Ja, jag borde verkligen ta mig i kragen och pallra mig dit. Om inte för viktens skull så för ryggens skull.

Onsdag

20120425-172751.jpg

20120425-172759.jpg

Idag har Nellie aft skräpplockardag på dagis. Så under middagen har hon förklarat allt om sopsortering för oss. Stella har haft gnöligaste dagen någonsin, men jag förstår henne för bajseriet går verkligen på högvarv.

Men när Nellie kom hem från dagis och det ösregnade, satte vi på en film och Stella och Nellie låg och mös nästan under hela!  Filmen hette Gnomeo och Julia, var som Romeo och Julia fast med trädgårdstomtar istället för människor 🙂

Tisdag

För ett tag sedan när mamma och Nellie var och handlade hade Nellie sett en mörkhyad man. Så då sa hon högt och tydligt att ” Mormor, jag har ALDRIG sett en så mörk människa!”. Mannen hade snällt förklarat att han kom från Afrika. Så igår i bilen sa Nellie att ” Mamma, visste du att det finns svarta människor?!?! Åhhh, vad jag önskar att jag och pappa var svarta!”
Undra varför just jag skulle behöva fortsätta vara vit?

Idag tog jag och Stella vår dagliga långpromenad efter vi lämnat Nellie på dagis. Sen hann vi inte med så mycket mer än ett dopp i badkaret förstås. Nu ska vi kasta den större lortgrisen i badet.

20120424-164645.jpg

Måndag

Igår hämtade mamma Nellie som ska stanna i Uddevalla till imorgon. Så jag har det kolugnt hemma. Började med en långpromenad och hann hem precis lagom till ösregnet. Men på med regnjacka och fick rensat ogräs mellan plattorna på framsidan. Andreas fick spolat rent altan och plattor med högtryck igår så dom är jättefina.
Sedan ska vi åka och köpa kryddor till mitt fina lilla drivhus jag fick av Andreas häromdagen. Lillefot och Nellie ska också få sig någon växt till hagen. Måste bara komma på någon som inte är giftig men ändå inte riskerar att bli uppäten. Kan bli svårt de där…

20120416-133344.jpg

20120416-133419.jpg

1 månad

20120416-131402.jpg

20120416-131423.jpg

20120416-131436.jpg

1 månad är lilltjejen nu. Det har gått väldigt fort, men det vi ju redan innan eftersom stora bebisen helt plötsligt är över fyra år. Det finns nästan inget att skriva om Stella, för hon bara äter, sover och bajsar. Och ler förstås, när hennes mamma säger något riktigt skoj. Och det gör jag ju ofta som ni vet. På onsdag ska vi väga igen, och jag tycker nästan jag kan se hur hon växer om jag tittar riktigt noga. Känns som hon är i storleken av en tremånadersbebis nu 🙂

Nielsen, Ström och Nielsen Ström

”Det finns saker jag saknar, typ när vi var nakna… Nu ligger dina kläder ute på gatan…” Nellie snappar upp allt som går på radion och imorse var det detta hon gick och sjöng på på väg till dagis. Häromdagen i bilen sjöng hon med i låten ”Putsa alla fönster”… Ja ibland kan det ju bli fel med =)

Igår blev jag sjukt irriterad! Vi skulle fylla i och skicka in Stellas namnpapper till skatteverket. Och då ser jag att hon inte kan heta Nielsen Ström som Nellie och jag gör, eftersom jag inte heter det i efternamn längre utan bara i mellannamn. Och mellannamn kan bara ta om en förälder heter det som efternamn. Om vi hade velat att hon skulle heta Nielsen också skulle jag inte bytt till Ström vid bröllopet utan behållt Nielsen. Och SEN vi var gifta skulle jag skicka in ansökan att ta namnet Ström också. Då hade både Nielsen och Ström varit efternamn.

Detta är inget man kan läsa om hos skatteverket dock utan är typ bara ett kryphål som dom inte berättar om. Därför får alltså Stella heta Stella Ström och Nellie heta Nellie Nielsen Ström. Men det låter ju typ som dom har olika pappor eller något! Nej, då tar jag hellre bort Nielsen på Nellie, vilket jag inte alls vill egentligen. Jävla regler, vad är det för mening med en sån liksom? Undra om jag kan byta tillbaka till Nielsen som efternamn, för att sedan lägga till Ström, och då kan Nellie och Stella ta Nielsen Ström som efternamn båda två. Lagom veligt att behöva byta körkort och skit igen.

Idag började Andreas jobba. Men hallå, vart tog våra lediga veckor med ny bebis och familjemys vägen? Dom bara pös iväg. Andreas hade glömt köpa busskort så jag sa åt han att ta bilen. Men vi har bara 8 blöjor kvar, vilket är typ en timmas konsumtion för Stella. När vi skulle skynda oss till dagis imorse gick det åt tre blöjor på fem minuter, så fort jag hade knäppt en blöja så blev det fart i brallan.

Så jag tänkte promenera ner till ICA, men upptäckte att det piskade isregn i ansiktet på mig och regnjackans luva var puts väck. Så nu får vi köra nakenfis, vilket kan bli väldigt mycket fis.

 

Påskafton!

Och inte en enda bit påskmat har det blivit! Så imorgon tänkte jag rulla mig några köttbullar i alla fall.
Idag har vi varit en sväng och hälsat på Andreas farmor. Sedan har vi haft myskväll med grönsaker och dipp framför fotbollen (!).

Kolla in Stellas fina kläder jag fick köpt på Lindex =)

20120407-202607.jpg

20120407-220547.jpg