Dagsarkiv: 18 januari, 2012

Rosa fluff-fluff på min himmel!

Hittade en liten text här i bloggen då jag beskrev Nellies första månad.

”Redan från dag ett var Nellie vaken till och från hela nätterna. Oftast kom vi inte i säng förrän vid 4-5 på morgonen.
Hennes vakna tid var mest gråt, gråt, gråt, och efter två veckor kom vi och bvc fram till att det antagligen var kolik. Fick tipset av dom att inte mata henne mer än var fjärde timma, så som man gjorde förr, eftersom det kunde göra magsmärtorna värre. Det gjorde dock att hon skrek konstant, sov mindre och enda gången hon var någorlunda tyst var när vi bar på henne. Det var då bärandet började, hon ville hänga över axeln jämt.
När vi kom tillbaka till bvc efter en vecka hade hon inte gått upp något i vikt, så då fick vi rådet att amma så mycket som möjligt och ge ersättning. Flaskan vägrade hon så det blev i stället att jag satt i timmar och ammade. Blev inte många stunder utanför lägenheten, och när vi väl tog oss ut skrek hon i ett.
Allt det där rosa-fluff-fluff som man tänkt sig med barnvagnspromenader, fika på stan, en nyfiken bebis var som bortblåst.”

Jag kommer ihåg det så väl. Allt skrik och man undrade vad som var fel. Nu har jag beställt en annan sorts bebis denna gången, den där sorten som aldrig skriker, sover hela natten och älskar sin vagn. Som man avundsjukt hörs talas om då och då. Skulle dom bebisarna vara slut för tillfället så kan jag tänka mig en av den sorten Nellie var faktiskt. Får sätta upp väggord ovanför spjälsängen ”Det blir bättre…” eller något. Det blev ju en bra unge av Nellie också till slut. För Nellie har allt bra rätt när hon säger ”Men mamma, så här är det med ungar!”.