Månadsarkiv: maj 2011

JAOO

Idag fick Nellie äntligen gå till dagis efter en vecka hemma med förkylning. I tre dagar har hon haft feber, men idag hade hon varken feber, huvudvärk eller halsont så hon fick gå dit några timmar. Synd att det skulle komma hennes sista vecka på dagis. Imorgon går hon sin sista dag så då ska vi gå till Einars och köpa fika som hon får ha med och bjuda på. Egentligen skulle vi bakat egna kanelbullar, men nu är hela köket nedpackat, spisen rengjord och jag har tusen saker kvar att greja med så hoppar över det.

Nu har jag nyst typ 10 gånger sen jag började skriva detta inlägget. Så jag antar att det är min tur att bli sjuk. Men det har jag INTE tid med!

Kaninbur

Katthus som kan bli kaninhus =)

Mitt stora projekt i sommar blir att bygga en kaninbur. Stor med massa mysiga hyllor som Lillefot kan hoppa runt på och en lucka ut med en liten hage bredvid.

Hittade denna bilden på ett katthus på Styleroom som jag tänkte ha som inspiration. Taket får vara en lucka så man kan göra rent i buren, och halva framsidan får vara av nät så han kan kika ut. Och där katten har sin lucka kan man bygga en hage. Ja, jag tror Lillefot blir nöjd!

Men vad händer om det blir en meter snö på vintern? (Fast jag är iofs säker på att Lillefot kommer att bo inne på vintern.)

KAOS…

…är det hemma just nu. Måste packa, tvätta fönster, göra rent ugnen, köra till tippen, fixa i förrådet. Samtidigt som Nellie ska stimuleras. Idag har hon dessutom haft feber så hon har varit trött och hängig. Synd, för det är hennes sista vecka på dagis nu så det hade varit roligt för henne att träffa barnen. Men imorgon får hon vara hos mormor istället för jag ska ner och måla vardagsrummet i Kungälv.

Igår fick jag målat klart köket. Ett mat-os-gult tak blev vitt och gröna väggar blev ljusgrå. Kanon. Nu har dock Andreas tjatat sig till att jag ska måla vardagsrummet vitt också. Så det får bli morgondagens projekt. Ska inte gnälla för som dom sliter med golvet på övervåningen.

 

Tatuering

Sedan pappa gick bort har jag haft funderingar på att göra en tatuering till minne av honom. Först tänkte jag göra en fjäril på insidan handleden men eftersom jag har en skitful svanktatuering som blivit grön och ännu fulare efter tio år på min rygg, så funderar jag nu på att klottra över den. Dock var jag för typ 6 år sedan och pratade med två olika tatuerare om att göra något åt den, och båda sa att om man gör det får det bli något stort heltäckande. Sen är det ju också att jag INTE gillar att bli tatuerad, jag klarar knappt av smärtan. Så jag vet inte hur jag skulle kunna ta mig igenom måååånga timmars smärta… Men ska det bli något så får det nog bli något sånt här:

Alltså inte alls detta mönstret eller färgerna, men så som den går upp över skulderbladet hade varit snyggt.

Något sånt här mönster mer, men mer heltäckande då förstås, så den gamla tatueringen "försvinner".

Flyttjejor

Idag ska vi lasta bilen full och köra ner till Kungälv. Klockan tre ska jag på intervju för timjobb i Kungälvs kommun, så då kommer svärmor och ser efter Nellie.
Andreas sover i huset om nätterna nu för han och svärfar håller på att lägga golv på övervåningen. Igår hade dom fått klart vårat sovrum så det ska bli spännande att se det idag.

Häromdagen var vi på möte med vicevärden och det verkar vara en jättemysig förening där man hittar på mycket. Till exempel anordnas det scrapbookingkvällar, kräftskivor, after works, mm.

20110519-092818.jpg

Vill ni veta en hemlis?

Jag ska få en svart KitchenAid i 25-års present av min älskade man. Han vet bara inte om det än… Men jag ska se till på något sätt att han köper den. Kanske sätta upp små bilder av den hemma. Och råka lägga en i bilen. Och kanske få med en liten bild längst ner i mailet jag skickar. Och råka nämna ordet när vi pratar i telefon. Så kommer han helt automatiskt köpa en, och tro att han kommit på den briljanta idén själv.

Min blivande svarta snygga KitchenAid

Regn och rusk

Uteplatsen

Här är vår lilla uteplats på baksidan av huset. Först hade vi tänkt att bygga staket längs verandan men nu funderar vi på att kanske bygga ut den något först, typ nästa år. Kommer bli många sköna dagar här i sommar tror jag =) Måste bara ha en grill och utemöbler först . Andreas vill ha en kolgrill och jag vill ha en gasolgrill, så vi vet inte riktigt vad det blir än. Jag tycker det är sådan liten skillnad på smaken när man grillar så jag tar hellre det enklare alternativet =)

Idag är det inte alls lika roligt väder. Och jag och Nellie har bilen full med kartonger som vi ska ner till huset med, så hoppas det inte spöregnar när vi ska lasta ur. Nellie har dessutom blivit jätteförkyld och har fått alvedon mot sin huvudvärk här på morgonen. Men hon vill jättegärna se sitt nya rum, och så har jag lovat en lunch på Ikea =)

=)

Så, då var man nu något pengafattigare men ett hem rikare. Det känns bra! Efter mötet åkte vi till huset och lastade ur bilen. Vad konstigt det kändes att se det! Vi kollade på det en gång i november när det var mörkt och regnigt ute, så jag blev positivt överraskad när rabatterna var fulla av fina blommor och en solig altan stod och väntade på oss. När vi kom stod grannarna och klippte vår häck så det skulle vara fint till vi flyttade in. Sådana grannar passar oss bra 🙂

Klockan ett skulle Andreas vara på jobbet så efter mycket övertalning körde jag honom dit. När jag släppt av honom satt jag på Statoil-macken och grinade i tio minuter innan jag vågade åka! Var sååå nervös och trodde aldrig jag skulle hitta hem. Var nära på att gå ur och fråga en polis om han kunde eskortera mig hem 🙂 När jag en minut och en sväng efter jag börjat köra igen hade tagit mig ut på leden insåg jag att jag håller på att bli lika hispig som min mamma! Vilket jag lovat mig själv att aldrig bli. Tusan också, hur tar man sig ur det här?

Efter min lilla tur till Göteborg åkte jag tillbaka ”hem” till radhuset igen och packade upp alla flyttkartonger vi fått med oss. I morgon ska jag och mamma åka och köpa färg som jag ska måla om köket med. Har inte bestämt mig vad det blir för färg än. Kanske vitt eller ljusljusgrått?

Blått är flott

Inatt har jag jobbat vilket som vanligt resulterat i huvudvärk, olidlig trötthet och illamående. Nu är jag dock pigg som en lärka för jag kan bara tänka på att vi får vårat hus i morgon. Plockade ur sätena där bak i bilen, så den blev som en riktig pickup. Så nu har vi fått in massa kartonger + allt golv vi har köpt, så vi kan ta med det imorgon.

Nellie var frågvis förut och ville veta vad jag gjorde på mitt jobb. När jag förklarat lite lätt så frågade hon ”Men vad leker ni då? Brukar du leka jage med tanterna och farbröderna på ditt jobb?”. Hon är rolig hon, men lite rätt hade hon. För det händer ju att man har och göra med en och annan rymningsbenägen 🙂

Nä, jag får nog gå och lägga mig på direkten så det blir morgon snart 🙂

Kamelskiiiiit

Ser ni den fule ungen i mitten som mimar Kamelskiiiiiit? Det är jag för ett X antal år sedan. När jag visar Nellie bilder på mig när jag var liten så skakar hon på huvudet och säger ”Neeeeesch mamma, du har ju aldrig varit så liten!”.

Men så är det väl. Min mamma har ju alltid varit en tant i mina ögon =)

Nu är det så nära! Om fyra dagar står jag i vårt nya radhus och studsar upp och ner av lycka. Det gör inget att köket är mörkgrönt med en grönsaks-bård mitt på väggen och att alla lister är målade bajsbruna. För gud vad jag ska greja! Och jag hoppas jag packar dom sista flyttkartongerna på mååååånga år!