Månadsarkiv: mars 2011

Jag är kär!

Häromdagen träffade Andreas och Nellie på en Tibetansk Spaniel, och efter det kom Andreas hem och sa att en sån hund ville han ha. Så jag började att googla, och nu vet jag nog allt som finns att veta om hunden, inklusive alla annonser som finns ute på valpar =) Och jag är kär! En sån hund ska jag ha!
Men Andreas menade såklart när Nellie var typ 20 år och Lillefot för länge sedan uppe i kaninhimlen…

På tibetanskspaniel.com står det bland annat så här:

En tibbe älskar att vara tillsammans med sin matte/husse vad du än företar dig. Långa promenader även med kyla och snö är inget hinder. Den är en ren sällskapshund.
Man äger inte en tibbe. Den har fullkomlig makt över matte/husse med sin charm och utstrålning. Det finns ingen som kan motstå en tibbe när den sätter sig ner någon meter från dig, lägger huvudet på sned och tittar på dig med sina mörka ögon som det riktigt lyser av självbevarelsedrift ur.

Mja, en dag är jag säker på att vi blir ägare till en sån här söting! =)

Det var inte kul…

… när klockan ringde 5:20 imorse. Det kändes mer som den var 4:20. Jag ogillar starkt tidsomställning och tycker det borde skippas helt!
Det kanske hade varit lättare att gå upp om inte Nellie vaknat en gång i timman. Hon hostade, hon ville smörjas på magen, ville ha vatten, plockade mig i håret och skulle kramas. Allt för att inte sova. När hon vid 4-tiden kissade ner sig i vår säng så jag fick byta lakan funderade jag på att ge upp sovandet.

Det enda positiva med tidsomställning är att det är mörkt en timma extra på morgonen. Tidigare har hon gått upp och lyft på gardinen klockan sex och sagt ”Jooo Mamma, det är morgon! Titta så ljust det är!”.


Tog en ny bild på min ring (eftersom syrran tyckte jag såg rynkig ut på den förra jag la upp) =)

Nygammal mobil

Eftersom Andreas fått en Iphone och min mobil levt sitt egna liv det senaste har jag tagit över hans gamla. Och när det ändå var så ljust idag passade jag på att ta kort på den =)
Ett rosa skal från Teknikmagasinet fick jag snyggat upp den med också.
Nu ska jag bara ta kort på min gamla och få sålt den också!

Flyttsugen

Idag är det exakt två månader kvar till vi kör vårt slutgiltiga flyttlass. Men 1½ månad kvar till vi får tillgång till huset, och då ska vi börja lägga golv och måla om kök.
Hoppas det går fort!

Stackars Lillefot bet av en sladd häromdagen, så nu är han bannlyst i hela lägenheten utan köket av Andreas =( Så han sitter där och kollar på mig med sina kaninögon som säger ”Snälla släpp ut mig så jag får leka!”.

Igår var Nellie sjuk och idag är hon fortfarande förkyld så vi blir hemma från dagis/jobb idag.

Fredag

Idag när jag lämnade Nellie på dagis hade hon sin Hello Kitty leksaksmobil med sig. En rosa sån där plingande sak.
När hon kom in kom det snabbt fram nyfikna småtjejer och Nellie började genast demonstrera alla finesser.
”Aaa, denna låten tycker jag om!” sa hon och började spela upp ”ringsignalerna”.
När jag skulle gå sa hon ”Mamma, jag behöver inte putta ut dig idag! Hej då!” och gick in till dom andra barnen.

Jahopp tänkte jag. Är hon så stor nu?
2 månader har hon kvar på dagis, men man får absolut inte prata om att vi ska flytta/sluta på dagis. Då blir hon jätteledsen.

Vår andra bebis, Lillefot, verkar behöva en kastrering. Han har blivit lite väl ”kärleksfull” och så ”skvätter” han ner hela sin bur. Lagom trevligt och eftersom vi inte har någon flickkanin att erbjuda honom får han väl bli en Lillefotina istället =)

Blommor

Blommorna beställde vi från Blomsterateljén (där jag alltid köper blommor). Corsageblomman på Andreas kavaj har en ståltråd runt stjälken som går i samma färg som flugan.

Ringen

Utefika

Igår var vi hemma hos familjen Florén i Färgelanda. Där fikade vi ute i solen, och trots vinden kändes det ju som vår! Nellie och Kevin stojade och busade så att Nellie stensomnade i bilen hem =)



Tusen tack…


…för blommorna Johan och Isabelle! Gööörfina!

Bröllop

Som många av er redan vet nu så gifte jag och Andreas oss i rådhuset i fredags =) Bara dom närmaste visste om något, och endast föräldrar + respektive och syster + Nellie var med i rådhuset.
Efter rådhuset åkte vi först och fotograferade oss hos Anette Porträttfotografen i Ljungskile och sedan tillVilla Sjötorp på Lyckorna. Där åt vi himelskt god mat tillsammans med vår helt fantastiska familj, som verkligen gjorde dagen oförglömlig!

Efter en kväll med både skratt och tårar åkte vi i en kanonfin bil (Jaguar XJ hälsar A) som Andreas bror Martin ordnat med till Göteborg. Där väntade en gigantisk svit på 7:e våningen på Hotell 11, med panoramautsikt över hela stan och hamninloppet.
Efter en god hotellfrukost på lördagen gick vi på spa och fick helkroppsinpackning i choklad och helkroppsmassage.

Sen blev det lite shopping på stan, Göteborgshjulet och efter det turkisk ångbastu på hotellet.
På kvällen blev vi lite småsugna och gick 5 meter utanför hotellrummet till restaurangen och åt en fasligt god räkmacka. Och idag vaknade vi utvilade halv tio, åt frukost och sen kom svärfar och körde hem oss.

Mitt livs bästa helg har jag precis upplevt och jag svävar fortfarande runt på rosa moln.
Tusen fack till vår fina familj som gjorde fredagen så fantastisk! ♥
Och tack till alla andra som gratulerat oss med samtal, sms och Facebook!

 

Jag har flera hundra bilder att dela med mig av och massor att berätta, men detta får räcka för denna gången, så ni inte tröttnar på mig menar jag =)