Månadsarkiv: februari 2011

Shoohoooo!

Idag har det varit en fartfylld dag. Precis som alla andra dagar. Jag tycker aldrig tiden gått så snabbt som den gör nu, och det är ju synd för allt som händer är så kul. Men å andra sidan är väl det tur så att sånt man längtar efter snart är här =)
Jag längtar så efter att flytta nu att jag snart börjar klättra på väggarna. Ännu bättre hade det varit om jag tog min energi till att packa istället, men jag hinner inte! Hade behövt hyra en stark man/kvinna ett par dagar, för det är massa saker som behöver flyttas på och ordnas med. Och Nellie är bra till mycket men det här med bära är hon fortfarande ganska klen med.

Inatt ska jag jobba och jag har varit vaken sedan 6:30 imorse. Drack två koppar kaffe förut, dom första sedan i torsdags innan magsjukan. Så jag är helt överpigg senan dess. Får se hur jag känner 4.oo inatt =)

Söndag

Idag klockan sju friskförklarade jag mig själv. Inga kräkningar på 48 timmar så jag bör inte smittas mer. Sen fick jag inte i mig någon frukost ändå och magen känns som en urvriden disktrasa.

Men jag har lovat den glada lilla tjejen här nedanför att vi ska hitta på något idag. Så så får det väl bli. Lillefot behöver halm, så vi måste ta oss ut till Torp. Usch och fy.

Gölligaste kortet

Min söta lilla pappa och vår collie Kia.

Nu mår jag betydligt bättre. Men en fruktansvärd huvudvärk har härjat hela dagen trots att jag försökt dricka vatten som en galning. Andreas och Nellie har inte åkt på något än, peppar peppar! Men Nellie tycker det är väldigt jobbigt att inte få pussas och kramas hela tiden som hon helst gör.
Ska försöka få Nellie i säng tidigt så jag kan göra detsamma strax efter. Inatt sov jag 12 timmar och det känns som jag kan göra det inatt med, trots att jag vilat hela dagen.

Vinterkräksjuka

Mitt senaste dygn har varit minst sagt jobbigt. Det går ju på jobbet men så som man tvättar och spritar sig hela dagarna trodde jag att jag skulle slippa… Men igår kväll förstod jag att jag åkt på det. Har nog aldrig haft riktig vinterkräksjuka innan för så här har det aldrig varit. Huvudet i hinken hela natten och hög feber.
Hoppas, hoppas Andreas och Nellie slipper!!

För ett år sen…

… var det tokigt mycket snö här. Minns att dom fick skottat gångar på vår innergård där väggarna blev högre än en själv. Kolla killen som står och skyfflar snö, han försvinner ju nästan =)

Välkommen tillbaka!

Efter jag jobbade massa nätter i januari har jag gått runt i någon sirapsaktig dimma. Fått hålla mig vaken på kaffe och har kunnat sova 10 timmar och vaknat dödstrött. Nu när jag istället jobbat några dagturer har jag vaknat pigg när klockan ringt 5:25, varit pigg på jobbet och kommit hem och varit pigg. Känner mig nästan förvånad över all energi jag har, riktigt skönt!
Fast ändå är det så trevligt att jobba natt, smyga omkring med ficklampa, prata med sömnlösa tanter och göra lite nattmat åt någon orolig farbror. Ja det är oftast riktigt mys, men det påverkar ens ledighet på tok för mycket!


Strandpromenad med svärfar och Gunilla i söndags.

Till: Pappa Adress: Himlen

Vad gör du just nu? Sitter du på ett moln, dinglar med benen, dricker en öl, äter ostbågar och kollar en Arsenalmatch? Eller ligger du på den där vita stranden i Thailand som du alltid pratade om att åka till?
Att du är borta är oförståerligt och det gör ont i magen varje gång jag tänker på det. Att tiden skulle läka alla sår tror jag är ett påhitt av någon som aldrig upplevt sorg. Men jag hoppas så innerligt att du inte behöver sakna oss så mycket som vi saknar dig, att du inte sörjer att du inte får uppleva allt som du borde fått uppleva.

Nellie sa häromdagen ”Kan inte morfar komma och hälsa på oss idag?”. Det är sorgligt att höra, men det värmer verkligen att veta att hon tänker på dig. Jag berättar om dig varenda dag, så även om hon inte minns dig själv kan hon göra det genom mina minnen.

Jag pratade med farmor och Lars häromdagen om att hoppet aldrig försvinner. Jag kommer på mig själv med att hoppas på att se dig snart igen, att låtsas att du bara är och jobbar och snart ringer mig igen… Nej, jag tror aldrig det kommer försvinna. Tror det är en överlevnadsgrej för att ta sig igenom dom jobbiga perioderna.

Jag önskar så att du fick vara här hos oss och se allt som händer i våra liv just nu. Jag vet i alla fall att du hade varit världens stoltaste pappa och morfar. Men det har du alltid varit!

Älskar dig papsen!

Termos

När jag upptäckte att mamma fått en Steltontermos från jobbet i julklapp var jag inte sen att snika till mig den. ”Fick du en termos i julklapp? Det var ju onödigt, vad ska du med den till? Förresten kanske jag kan ta den?”.
Så på det viset hamnade den i mitt hem och håller mitt kaffe varmt på morgonen =)
I senaste Sköna hem hade dom till och med ett repotage om 10 säkra stilmarkörer i ett hem, och där var den med =)

Lördag

Tänk om man kunde ställa in ungen på sovmorgon någongång. Slippa gå upp klockan sju varenda helg hade varit lite skönt =)
Igår såg vi på en svindålig film, Buried. Jag har aldrig sett något händelselösare, till slut hoppades jag bara att han skulle bli levande begravd så jag kunde gå och lägga mig istället.

Idag blir det Överby för jag måste lämna tillbaka lite kläder, och under tiden ska Nellie hem till Norman och leka.

Mums

Vad tycker ni om bloggen? Jag får tacka min väldigt duktiga karl. Tänkte faktiskt att Nellie skulle bli en riktigt datanörd också, så när Andreas träffar en 20 år yngre kvinna där i 40-årskrisen så har jag fortfarande någon som kan fixa bloggen.
Så idag har jag lärt henne att klicka sig in på SVT play och sätta på avsnitt av Charlie och Lola helt själv. Helt otroligt vad man kan lära en treåring, själv skulle jag nog inte klarat av det ens när jag var 13 =) Haha, nej nu skojade jag. Eller ja, hon klarade faktiskt av det men det är inte så att hon får sitta framför datorn hela dagarna! Och det är inte så att det kommer vara ett uppköp för Andreas att ta en 20-åring istället för en 40-årig världsvan Frida! =P
Till exempel fick hon istället baka bröd igår. Det är också en viktig kunskap. Hönökakor blev det, som var precis lika goda som snygga.
Ett par skivor Västgöta klosterost och the till det så hade vi ett brakmellanmål!