Månadsarkiv: december 2010

Nyårsafton

Idag har jag och Andreas bjudit hem mamma, Norman och Anna. Har bjudit på räk- och avocadotoast till förrät, oxfilé med ugnsrostad mandelpotatis, smörstekt sparris och rödvinssås som varmrätt och tre sorters sorbet med varma bläbär, jordgubbar och björnbär.

Klockan fem gick vi till Museiparken och tittade på fyrverkerierna. Nu nattar Anna Nellie och mamma, Norman och Andreas spelar Lips =)
Själv ska jag gå upp fem imorgon och jobba, men det tänker vi inte på nu =) 

Nellie fick en snowracer av mormor och Norman i julklapp =)

Gooooos!

Här är han, min nya kärlek. Visst har ni aldrig sett något vackrare? 8 veckor är han, och en blandning mellan lejonhuvad kanin och dvärgvädur. Han är lite blyg, men väldigt snäll! Och på kvällarna när bara jag och han sitter i badrummet så är han jättenyfiken och gosig. Nu bor han i sin stora bur i badrummet, men efter helgen (efter alla kalas) ska han få flytta ut i köket. Tänkte att det är lugnast för honom där så länge.

När Nellie kom upp på sin födelsedag frågade jag om han kunde få heta Lillefot. Då fick jag svaret: ”Mjaaa, eller nej… Han kan heta Robot!!!”. Suck, Robot? Jaja, vi får se om jag kan övertala henne =)

Nellie 3 år!

Tänk att min lilla bebis blivit så stor! Jag kommer ihåg när vi låg på bb och knappt vågade röra henne, och hon bara sov och sov =)

När Nellie vaknade gick jag in med smörgås, yogurt och pepparkaka och hennes födelsedagsljus hon fick av Anna när hon fyllde ett.
Så låg vi i sängen och kollade Bolibompa och åt frukost. Sen ringde pappa och gratulerade, och när han frågade Nellie om hon fått någon present blev hon jätteledsen, för det hade hon ju inte fått än.
Så här överraskad blev Nellie när hon fick den =)

Skitblogg

Jag orkar inte med blogg.se snart alltså. Det är alltid något krångel när man ska skriva. Nu blir texten liten hela tiden, och jag kan fortfarande inte göra mellanrum mellan raderna…
Men att byta när jag har 4 ½ års arkiv känns ju inte så lockande…

Världens finaste bild!

Min fina pappa, och min fina tös. Han hade varit såå stolt om han sett henne nu. Och Nellie hade varit galen i honom!
.
Jag tänkte på det häromdagen. Hur många 6-10åringar hade kunnat sitta stilla i en lastbil i en vecka i sträck? Men jag gjorde det, och älskade det. Vi räknade hjortar och storkar som vi körde förbi, åt palaschinken, skrev 10-sidiga brev till Anna och Mamma, lyssnade på AC/DC och Sven-Ingvars… Körde till sent på kvällen och när pappa gick upp och körde igen innan solen hade gått upp låg jag kvar där bak och sov. Jag satt snällt i timmar och väntade på pappa medan han lastade eller lossade, och varje gång han kom tillbaka hade han med sig choklad eller någon leksak som dom han körde till gav mig.
Och när jag kom hem till skolan igen så skröt jag om min vecka i lastbilen runt i Europa.

Hemska tanke

Torp… Mellandagsrea… Med Nellie? Det är ju inte direkt lockande, men imorgon fyller någon år och inte en endaste present är inhandlad. Men jag vet ju vad jag ska köpa, vet bara inte hur när själva födelsedagsbarnet ska med och handla. Fast det blir väl som vanligt. Hon springer och gömmer sig på något omöjligt ställe och kommer inte fram förrän jag nästan grinar. Och istället för att grina kan jag handla utan hon ser. =)

Tisdag

Idag skulle jag och Nellie åka till Emaus och klappa kaniner. Men när vi stod i hallen med termobyxor och hela kittet på så märkte vi att pappan som vanligt fått med sig bil- och garagenycklarna till jobbet.

Hepp.
Om man skulle gå och picknicka i Margretegärdeparken då?
.
Men nej, bänkarna och borden låg ju under ett täcke snö. Men leka i sandlådan är ju alltid skoj!
.
Men sandlådan var… borta?!
Jaja, vi åker rutschkana istället.
.
Men oj, varken jag eller Nellie har något minne av att rutschkanan var så kort?
Det får bli till att gunga istället.
.
Nej just det ja.. Vi bor ju i Sverige! Typiskt… Får väl leka med snön en stund då…
.
.
Förresten berättade min mormor förut om en vinter i slutet av sjuttiotalet som var så varm att dom var ute i t-shirt i december och eldade ris. Inget jag minns men =)

Kattlös

Det bidde ingen katt denna gången. Nellie reagerade ganska omgående med eksem i ansiktet. Jag som så vanligt hade ropat hej innan jag kommit över ån kände mig jätteledsen. Och Nellie går runt och pratar om att hon ska köpa katt hela dagarna. Men så är det.. Hur mycket jag än vill ha en katt så skulle jag aldrig riskera att Nellie skulle få tillbaka dom eksemen hon hade innan vi lämnade bort Kitcha och Elvis.

En dag blir jag kattägare igen, även om jag får vänta till Nellie flyttar hemifrån. =)

Juligt

Julen började den 23:e hemma hos farmor och Lars. Sen for vi till Landvetter hos Andreas mamma den 24:e. Igår jobbade jag 13-22 och idag har vi tillbringat dagen på Tjörn hos Andreas pappa och Gunilla.

Har bara lyckats ta lite bilder i dag, annars har kameran varit väldigt oanvänd.
.
Kusinerna

God Jul