Månadsarkiv: augusti 2010

Måleri

Igår när jag och Nellie var uppe hos mamma och Norman, så satt vi och drack the och doppade skorpor vid köksbordet. Plötsligt satte jag i fel strupe och sprutade upp en skorp+the-sörja över hela bordet + mamma. Det var roligt tyckte jag. Men mamma som äter glömma-bort-att-röka-piller som även gör en väldigt lugn reste sig bara och gick därifrån.

Sådana tabletter behöver jag nog låna på torsdag när jag ska köra mitt inne i Göteborg =S
Imorse hade Nellie roat sig med min vaselintub och smörjt in hela sitt ansikte. Det fick bli ett bad men 5 minuter senare hade hon målat sig runt munnen och på hela armarna med kritor.

Kyrkogård

När vi var i Fredrikshamn så hittade vi en jättefin kyrkogård på en promenad. Det var så annorlunda mot hur det brukar se ut här. Väldigt personligt och varje grav skiljde sig från den andra. Sen var det väldigt lummigt och många små krokiga gångar. Överallt brann det små stearinljus, och här får man ju inte ens ha tänt gravljusen förutom vintertid.

Dom flesta gravar hade ett litet fågelbad, många änglar och stenar i alla möjliga sorter och former.

Väggtitteri

Nu har jag suttit och glott in i väggen sen jag vaknade för fem timmar sen. Andreas och Nellie är och tittar på fotboll hos familjen Rosén/Larsson så helt tyst är det.
Kanske skulle man gå och tända lite ljus och sätta på andra filmen om Coco Chanel… Eller lägga mig och hoppas på att natten snart är över.

Nu sitter jag här i valet och kvalet om vad jag ska lägga upp här mer. Man kan väl inte skriva ett inlägg utan bild?
Antingen en film när min pappa pratar (men det är nog inte alla som saknar hans röst lika mycket som jag) så det blir nog en bild på mig och Andreas för fem år sen. Jag hade ju kunnat lägga upp en bild på mig själv just nu också men då är det nog inte många som tittar in här igen, haha, så illa är denna dagen =)

The Reef

Då var vi hemma igen efter en trevlig helg i Danmark. Mycket bad, trevligt sällskap, fint väder, kanongod hotellfrukost och enarmade banditer på Stena-färjan. Ja, bättre kunde det inte vara =)
Söta tjejer på färjan.
Noah och Ellie när vi åt mat i Fredrikshamn. (Nellie var vid det här laget pisseblöt efter att ha ramlat pladask i en damm)
Hotellmys!
Det blev en promenix i en stor fin park =)
När 66% av barnen hade somnat blev det drinkar i lobbyn.

Imorse gick vi upp och var vid badet när dom öppnade klockan åtta. Då hade vi hela alltet för oss själva!
Fanns massa roligt. Rutschkanor, varma bubbelpooler överallt, åskoväder med stora vågor och strömmar.

Fisktrubbel, Darrmark, växtvärk

Överlevarna!

Igår kväll när jag kom hem från jobbet hade Nellie roat sig med att mata fiskarna. Hon trodde dock att dom var lite väl hungriga för HELA burken med fiskmaten hade hon hällt i. Jag visste inte att en liten burk rymde så mycket fiskmat. Vattnet var mörkbrunt och tjockflytande. Helt otroligt levde alla fiskar, och kunde evakueras.

Men nu har hon hoppningsvis lärt sig två saker denna sommaren.
1. Man ska inte ta upp fiskar och krama dom.
2. Man ska inte mata fiskar med en hel burk mat.
Undra vad hon kommer att lära sig härnäst?
Imorgon ska vi åka till Fredrikshamn och The Reef med Cissi, Christian, Noah och Ellie. Vi har förklarat för Nellie att vi ska åka båt till Danmark och där ska vi bada och sova över på hotell.
Så hela eftermiddagen har Nellie gått och grinat; jag vill gå till Darrmark nuuuuuu! Undra varför alla ungar säger Darrmark? Eller det kanske bara var jag och Nellie?
Just nu sitter jag och grinar över en av mina femton (minst!) visdomständer som växer i käften. Hänger stora köttbitar (typ!) i munnen på mig för den växer så fort.

24 år…

Wiiie, då var det min födelsedag idag! Och det ska jag fira med att jobba 13-22.

Idag har jag fått pannkaksfrukost på sängen av mina älsklingar som kom in med levande ljus och sjöng för mig.
Men ändå kan jag inte göra något annat än att deppa över att pappa inte kan ringa mig idag.. Åkte upp till Nisses växter och köpte den finaste bukett med blommor och satte på graven imorse. För hade han varit här så vet jag att jag hade fått det av honom.

Favorit

Nellie älskar att titta på filmer från när hon var mindre. Sitter och frågar hundra gånger om det verkligen är hon.
Den här är favoriten, hon gapskrattar när hon ser den och frågar: Vad gör Nellie?!
Det kan man ju undra. Det bästa är att man hör pappa skratta till i bakgrunden i början ♥

Och när kommer hösten?!

Jag vill ha levande ljus, filmkvällar, regn och rusk och fallande löv. Ge mig! Jag ska be till guden som inte finns att jag har en trädgård nästa sommar. Då ska jag odla morötter och ha en liten kanin att gosa med. Det hade varit en bra sommar!

Idag har jag bjudit mamma, Norman och Anna på middag. Skulle inkassera lite presenter inför min födelsedag, och det blev faktiskt riktigt bra! Nää, jag skojar bara. När man fyller 24 så är man på tok för gammal för presenter, även om dom inte riktigt förstått det.
SysterYster

 


Flickdröm

När jag var liten hade jag aldrig ett eget dockskåp utan fick bara leka med min systers ibland. Fast då fick hon vara på bra humör förstås, annars så gick det inte för sig =)

Det här dockskåpet hade varit roligt att ge Nellie (och mig) i julklapp. Dock lite väl dyrt kanske, 2400 kr oinrett.
Från farmhousesshop.se

Ögonen i kors…

Då var sista jobbhelgen innan ”semestern” kvar =) Sitter halvsovandes i soffan med en lika trött Nellie och tittar på Nalle Puh. Går verkligen på lågvarv nu när jag vet att jag snart ska vara ledig. För ledigheten behövs verkligen känner jag. Men fyra pass kvar sen är jag där. Men för att ha jobbat hela sommaren så kunde den nog inte blivit bättre. Bra arbetsplats med gott folk så jag ska inte klaga.
Har haft en saknar-mamma-dag idag. Pratade med syrran som visst också haft det. Har inte träffats alls mycket i sommar. Så det får vi ta och göra snart. Och pappa har jag inte träffat på snart ett år, och ju mer jag tänker på det ju konstigare känns det. Sån fruktansvärd känsla av vanmakt kommer då.
Nä, nu ska jag återgå till Nalle Puh och min finaste Nellie.