Månadsarkiv: juli 2010

Kusin Esther på besök

Idag och igår har vi haft Martin, Karolina och Esther på besök. Igår gjorde vi ett försök att gå ner på Fjorden, men vädret var lite för mycket oktober så det blev snabbt hem igen. Idag har dom andra åkt upp till Emaus, och jag ska gå till jobbet.

Passa er för Höckorna!!

Idag har jag jobbat kvällen till halv tio. Funderade någon stund på att gå ut, men just då ringde Andreas och frågade om han kunde få vara barnfri under kvällen och visst kunde han få det! Så jag promenerade mig hemåt och har just nattat Nellie som lekt med Ellie och Noah hela dagen, först på lek och buslandet och sen hemma hos dom. Så Nellie har legat i en timma och berättat allt om sin dag för mig. Vad dom åt till middag, hur Ellie ramlade och var hon slog sig, vilka leksaker Ellie hade på sitt rum och vilka leksaker hon inte har som Nellie har (mycket viktigt!).

Nellie sover numer max en timma i sin egen säng innan hon kommer in och sover resten av natten i våran. Hon är nämligen livrädd för Höckorna som kommer in till henne när det blir mörkt. Jag har ingen aning om vad en Höcka är för något men Nellie har berättat att dom ser arga ut och biter henne om hon inte sover i våran säng. Riktigt otäckt!

Igår var vi på fjordfestivalen och hoppade i gummiborgen. Så här såg det ut då!

Löning

Har just kommit hem från jobbet och nu ska jag ner och tvätta innan jag tar mig en sväng på stan med lönen i handen =) Nä, jag ska inte ha det riktigt så kul, sommaren går mest ut på att spara inför höstens bravader. Men lite får man unna sig när man jobbar hela sommaren medan andra semestrar och har det gött. Typ en kaffebryggare så jag ska piggna till på mornarna.

Inatt drömde jag att pappa kom och sa att han skulle komma på min födelsedag. Jag blev så glad, och undrade hur han skulle kunna komma. Men det svarade han inte på.
Min förra födelsedag var hemsk, pappa var sjuk och alla var ledsna. Förrförra var alla hemma hos oss, glada och ovetandes om vad som komma skulle. Allt kan förändras så fruktansvärt fort… Och tur är det att man ingenting vet…

Nellie på min födelsedag 2008 med morfar och gammelmorfar som båda gick bort förra året.

Vampyren

Den här ongen har lever loppan på sitt rum just nu. Dockorna ska matas, kläs på kläder, kläs av kläder, bytas blöja, nattas, få en promenad i vagnen… Vem har sagt att det är enkelt att vara dockmamma? Och det är framförallt inte lätt att vara dockmormor!
Nu är det måndag och snart ska jag till jobbet. Får haka på Andreas diet tror jag. Helgen har varit allt annat än nyttigt. Fläsknoisette med pommes och bearnaise på fredagen, kebab på natten och pizza på lördagen. Hur lyckas man med det på mindre än 24 timmar? Urk.

Fisbesök

Idag började min dag halv tolv då jag vaknade väldigt förvånad. Så länge har jag inte sovit på flera år. Nellie och Andreas är i Landvetter så lägenheten är helt kusligt tyst. Finns inte en sak att göra heller, sopranos rullar på tv:n, Sigge ligger bredvid mig och fiser och Anna på andra sidan soffan och snarkar.
Kan det inte bli söndag snart?

Fräda

Det bästa med denna sommaren är absolut att jag träffat så mycket trevligt folk på jobbet. Men snart är sommaren slut och mina nyfunna vänner ska snart tillbaka till högskolan och jag ska fortsätta med ??.
Så vi myste till det med middag på cheers, sen hem till mig och pimplade vin och sen blev det en stund på Kullgrens. Riktigt trevlig kväll har jag haft!

Emilia och Stina

Jag, Emilia, Stina och Jenny.
Tant-jag och söta Emilia.
Emilia och Therese
Therese och Emilia

Snellie

Idag började jag och Nellie dagen med ett bad, sen filade vi naglarna, målade dom och Nellie fick sig en klippning. En bra morgon för mig som snart ska till jobbet.
Häromdagen var vi och plockade blåbär och kantareller. Andreas och Nellie gnällde dock som två stuckna grisar över flugor och småkryp så efter 4 dl blåbär och 1 liter kantareller fick vi åka hem igen. Det blir nog inget hus på landet med dom två =/

Voffsing från Sia

Den här helt underbara hunden har jag hittat på EM. Den är egentligen tänkt att användas som dörrstopp (så den är rätt tung) men jag vet ju vem som tagit hand om den här hemma. Jag vill så gärna köpa den för den är så fulsöt… Men Nellie har 300 gosedjur så det är nog det sista hon behöver. Men den är ju förstås ett dörrstopp också… 249 kr kostar den.

Att leva när vet att man snart ska dö.

Min kära sambo har fått mig att lyssna på radiodokumentärer på mobilen. Så när jag ligger och nattar Nellie på kvällarna och när jag har rast på jobbet så lyssnar jag. Jättebra sätt att få veta saker! Hittills har jag lyssnat på dokumentären om lasermannen, om sjukhusmorden på 70-talet och lärt känna Fredrik Reinfeldt utan och innantill mm..

Ikväll har jag lyssnat på Charlotte som förra sommaren levde sina sista månader i livet, nybliven mamma med obotlig levercancer. Här kan man lyssna på dokumentären.

Jag ska skaffa familj nu..

I alla fall enligt mina drömmar. Jag har drömt tre nätter i rad att vi köpt hus. Olika jättefina, stora hus varje natt.

Och det betyder visst att man är på väg att skaffa familj. Hoppas det är med Andreas och Nellie då, och inte en ny familj =P
Just nu sitter jag med svart färg i håret. Är så trött på mitt hår att jag har god lust att raka av det och skaffa peruk. Det är så där halvlång att man inte kan göra något med det. Ser bara ut som en hockeyfrilla ur en 80-tals film. Men långt ska det bli så det är väl bara att gilla läget.
Får väl passa på och hälsa välkommen tillbaka till solen också. Vädergubben där uppe har verkligen fått tag på mitt schema, för den är alltid långt bakom molnen när jag jobbar…