Månadsarkiv: juni 2010

Nänänä

Inatt har Eclipse biopremiär, och det har jag väntat på i över ett halvår!!! Men nä då, jag får inte gå för jag ska jobba imorgon bitti, och i över morgon, och resten av sommaren. Så jag kan i princip vänta på att den kommer ut på dvd. Men när den gör det får jag ändå inte se den för på våran tv får endast fotboll och tv-spel visas verkar det som.

Tack och hej.

Sömnlös

Urk vilken natt jag och Nellie haft. Gick och la oss vid elva för då hade äntligen hennes feber gått ner efter en Ipren-sup. Klockan ett vaknade hon och var kokhet, då hade hon över 40 graders feber. Hon gallskrek och var helt lealös i kroppen. Efter en halvtimma och en ipren till gick febern ner igen, så då fick jag sitta med henne ute på balkongen för hon svettades så. Sen höll det på fram till 4:40 då jag gick och la mig på soffan och fick 40 minuters välbehövlig sömn innan jobbet.

Idag har hon varit hemma och feberfri med Andreas men nu på kvällen hade hon 38.5 igen. Stackarn är så hängig och vill bara ligga på soffan.
Sitter och funderar på att boka ett äventyr i Dalsland i augusti. Trampa dressin en heldag, sen övernattning på pensionat, för att sedan paddla kanot tillbaka till Bengtsfors. Lägg till grillning, bad, sol och mygg så blir det nog en kanonmysig weekend för två. Till och med Andreas tycker att det verkar skoj. Kan vara bra för honom att komma ut lite efter detta förbannade fotbolls-vm. Det är försnack, eftersnack, mellansnack, sammanfattning av målen, man måste spela på vem som kommer vinna… Det är ett heltidsjobb att följa skiten.

Ljungskile

Idag har vi varit ute i Ljungskile och hälsat på familjen där. Morfar skulle fyllt 75 år idag så vi satte en bukett blommor på hans grav. Nellie busade med mina kusiner, badade och spelade fotboll.

Nya bilen =)
Nellie tyckte gammelmorfars nya gravsten var fin.
Nellie spelade fotboll med Malte.
Fika på gräsmattan.
Det var full fart i poolen!
Nellie och gammelmorbror.
När vi var på väg hem fick Nellie hög feber och somnade i bilen. Har varit ute hela dagarna sen i fredags så det har blivit lite mycket sol tror jag. Även om man försöker ha kepsen på henne och dricka mycket så märker man ju inte av solen så mycket när det blåser och inte är så varmt. Åkte iaf hem och la oss under en filt och kollade på film hela eftermiddagen. Känns konstigt att göra det när det är så fint väder ute men vi har änna glömt bort att ”landa” dom senaste dagarna. Bara olika aktiviteter varenda ledig stund.

Lördag

Idag åkte jag och Nellie tidigt ut till Misteröd och sen dess har vi solat, badat och grillat. Mamsen kokade potäter direkt från landet så det blev riktigt gott med en bit kött till =)

Byggde en ny strand till Brorsan i dammen så han har legat och stekat i solen hela dagen. Nu har vi Sigge till låns över natten. Anna är i Lysekil så han får mysa hos oss. Förut gick jag ute och pratade med honom och frågade med världens pipigaste röst om han tyckte det skulle bli kul att sova hos oss. Då kom jag på mig själv att det kanske inte är normalt att prata med hundar så där, åtminstone bland folk? Inte vet jag, ibland blandar man ihop det där med hundar och barn…
Nu ska jag lyssna på musik, dricka ett glas saft och skramla ihop lite kort till framkallning.
Ett sött fågelbord som hänger i äppelträdet på Misteröd. Om jag inte minns fel var det en julklapp från Anna.

Midsommar

Kisar’ns tös?
Kisar’ns pöjk?

Nellie hade gjort sin midsommarkrans helt själv på dagis!

Hon tyckte vi skulle ligga på gräset och pussas istället för dansa kring midsommarstången. Det går väl an med mamma nu, men om 12 år är det någon kille i klassen istället =/

städa-dansa-kalasa

Midsommar älskade midsommar. För fem år sedan var jag helt sprillans nykär i en jättesöt kille som var så rolig och snäll. Nu ligger han här på soffan och halvsover för han stannade uppe och spelade tv-spel lite länge inatt.

Men han är lika söt, rolig och snäll fortfarande, och kärleken finns då kvar =)
Idag ska vi först städa lägenheten, sen blir det dansande kring midsommarstången om Nellie orkar med. Hon gick upp halv sex imorse. Efter det blir det supermys på syrrans balkong med sill, potäter, gräddfil, jordgubbar och bål!

Fått med fel unge hem från bb?

Idag skulle Andreas till Trollhättan, så jag frågade om inte han kunde släppa av mig och Nellie på Överby under tiden. Det skulle jag dock aldrig gjort. Det räcker med tio minuter på Överby för Nellie, sen har hon fått mig att vilja åka hem gråtandes.

Det är gap, skrik, tjatande, springande. Går man åt ett håll ska hon åt det andra, säger man en sak så gör hon tvärtom. För att i nästa stund vara världens gulligaste unge. Jag hoppas verkligen att detta är den omtalade treårstrotsen, för skulle det kunna bli värre än så här så säger jag upp mitt jobb som mamma.
Nä, resten av sommaren tänker inte jag försätta mig själv i sådana här situationer. Det får bli saker som stranden och lekparker, där det inte kan bli så mycket tjat. Vi har pratat om att åka till smögen, Nordens Ark eller Liseberg, men som det känns nu så undviker jag hellre det och slipper kaoset… Säger jag nu och nästa gång hon haft en bra dag säger jag något helt annat!

Mollön med Jonas och Sigvard.

Språkkontroll

Idag var Nellie på språkkontroll på bvc. Det hade gått bra. Som tur var så var inte bvc-sköterskan med på eftermiddagen när Nellie sa till sin mormor och moster – Jag vill inte ha den jävla trollgumman.

Fast dom kanske bedömer att barnet pratar och inte hur?

Nu ska ni få se…

… vad vi gjorde igår!

Vi var på den nya lekplatsen och lekte tillsammans med Sofi och Nelly. Den fick klart godkänt av Nellyiesarna. Men det verkar som dom missat toaletter?