Månadsarkiv: maj 2010

Grisigt

Imorse när jag var orolig att min syster blivit kidnappad, så cyklade jag upp till hennes lägenhet i panik. Tänkte att har hon nu rövats bort så får jag väl hämta Sigge iaf. Men hon var inte borta, hon var bara väldigt trött och låg och sov klockan elva. Kan inte minnas senaste gången jag sov till elva, men jag har en känsla av att det var innan Nellie föddes…

Fick upp henne så tog vi en promenad till Sigelhult. På vägen dit, under Äsperödsbron där Bäveån går, så upptäckte vi att det låg en strandad död gris. Stackars lille gris, hur kan han ha hamnat där? Vi funderade om vi skulle gå ner och göra HLR men eftersom hela bakdelen var bortruttnad så struntade vi i det. Plötsligt simmade det förbi en stor snok i åa också… Tänker aldrig bada där iaf!
Om man är nere kan man alltid lyssna på denna videon. Man behöver inte vara ett Star Trek-fan för att bli beroende av denna inte!

Städning pågår?

Idag skulle vi åkt och kollat på bil och grejer, men Andreas fick åka till skolan istället. Det var ok tänkte jag och sa att jag kan göra fint här hemma, damma och putsa fönster. Nu undrar jag vad det var som flög i mig. Säga något sådant… Sitter här och orkar inte röra ett finger. Och jag lovar Andreas förväntar sig stora grejer när han kommer hem. Stackars mig.
Försöker få tag på min syster som skulle ringa mig igår… Men hon ringde aldrig och när jag ringde så svarade hon inte. Idag är telefonen avstängd… Trodde du visste att man inte gör så Anna Nielsen! =Z

Pappa

Aldrig mer kommer du få krama mig eller Anna. Aldrig kommer du få spela fotboll med Nellie. Inga fler julaftnar får du vara med och äta god mat och öppna julklappar. Du kommer inte få skämma bort Nellie och dina kommande barnbarn med födelsedagspresenter, inte skoja och stoja med dom som du var bäst på.
Du kommer aldrig få vara med i kyrkan på Nellies första skolavslutning. Du kommer inte vara med oss på Unda i sommar, när vi grillar och badar. Aldrig mer kommer vi göra en spontantripp till Ikea i din fina stora Audi du skulle köpa för att barnbarnen behövde mer plats.
Jag saknar dina visa ord när man var ledsen, dina komplimanger för allt man sa och gjorde. Jag saknar hela dig, ditt sätt att visa hur mycket vi betydde för dig. Jag saknar ditt lugn, vi behöver ju dig pappa! Det går inte en timma utan att jag tänker på dig. Inte en dag utan att jag känner mig arg för att du togs ifrån oss.
Att gå till en sten och sätta blommor på din grav, det känns så fel! Du var ju så levande, och är det fortfarande i mitt minne… När ska smärtan och sorgen gå över i ljusa minnen? När ska saknaden sluta kräva så många tårar? Jag älskar dig pappa, och jag önskar du kunde höra mig när jag säger det. Kan du inte bara ringa ikväll och fråga hur Nellie mår, som vanligt… Berätta var du är med lastbilen och vad du åt till lunch. Kan du inte sitta i en solstol i Skeppsviken tillsammans med Ingrid i helgen, eller bjuda mig på en fika på stan? Detta är fortfarande lika ofattbart, och jag hoppas ännu på att jag ska vakna upp ur denna mardrömmen.

Helgens bilder

Grötfrukost =)
Jag och Nellie tillbringade lördagen på Misteröd…
Där spanade vi på fåglar som matade sina bebisar hela tiden…
… badade…
…spelade fotboll…
… rastade Brorsan på gräset…
… som fått flytta hit över sommaren. Här kommer han ha det kanonbra med guldfiskar att jaga och en egen ö i mitten att sitta och sola på. Men jag saknar honom redan så jag hoppas sommaren går fort =)

Balkongkärlek

En dag när jag och Nellie var ute på balkongen så hörde hon att grannarna på andra sidan kom ut på sin balkong. Så hon började ju såklart genast prata med dom, ”vad heter ni, vad gör ni, hur gammal är du osv..” Det finns en liten springa mellan räcket och planket som hon kunde trycka in sitt huvud i och se in till dom. Så visade det sig att dom hade en liten pojke på 1.5 år som genast kom fram till Nellie, och dom stod där och lekte och pussades! Så nu springer Nellie ut och ropar efter Alfons hela tiden som pojken heter.
Och idag när jag, osminkad i en t-shirt gick ut för att vattna blommorna så kom det ut en kille från balkongen mitt emot som har full insyn till oss. Skitsnygg var han i skjorta, slips och chinos (hur man nu hunnit få på sig det klockan nio en lördagmorgon). Så givetvis fick han syn på mig och började prata om hur fint väder det var och frågade hur gammal Nellie var mm. Jag hade ju bara lust att sjunka ner under marken när jag stod där i otvättat hår utan smink och byxor… Fy vad pinsamt det var, nu får jag väl börja göra mig i ordning för att gå ut på balkongen också…

Jobba jobba jobba

Är verkligen helt slut när jag kommer från jobbet nuförtin. Men inte så konstigt när det är så mycket nytt, massa nya människor och saker att lära sig. Men det är riktigt skoj, alla är jättetrevliga och verkar älska sitt jobb. Det är så det ska vara =)

Hello Nellie

Igår fick Nellie en Hello Kitty-tshirt. Men Hello Kitty vill inte vara med på bild påstår Nellie. Snart ska Nellie gå till dagis och jag ska jobba kväll. Min mobil verkar vara riktigt trevlig, även om jag just nu förstår 10 % av allt man kan göra med den. Tur att jag har Andreas som får vara min personliga guide.

Dagen i bilder

Började med lekplatsen vid biblioteket för både Nellie och dockan!


Krama pinnar är mysigt!


Dockan fick lukta på maskrosor.


Skulle ta kort på en fågel, men den jäveln smet!


Plockade massa maskrosor.


Var och åt jordgubbar från Felicias tröja..


Fick köpt mig en ny och förhoppningsvis bra mycket bättre telefon!

Våckert

Denna bilden är så sjukt fin! Jag börjar nästan lipa varje gång jag ser den. Y sch vad arg jag blir varje gång jag hör folk klaga på på kungahuset. Jag vill också gifta mig!


Jag kunde sova inatt! Istället var det Nellie som envisades med att vara vaken. Det har inte hänt på jättelänge men just inatt valde hon att vara vaken. Sen vid två-tiden när hon väl hade somnat och jag skulle gå in och lägga mig bredvid Andreas började han prata om att 64 megabyte var alldeles för lite och att det stack i hans ben på grund av det. Han är för rolig när han pratar i sömnen =)

Dagen har gått bra och timmarna har verkligen gått undan. Men jag kände mig ganska okoncentrerad ibland för jag tänkte så på pappa. Lukter alltså, dom etsar sig verkligen fast i minnet.

Läskigt

Nellies favoritsyssla när hon myser/är trött/inte har något att pilla på är att tvinna sitt hår på toppen.
Så nu har hon en konstant tova där, som man absolut inte får röra!

Klockan står på 05:00 för imorgon är det första dagen på nya jobbet. Läskigt värre, och känner jag mig själv så blir det inte mycket sömn inatt. Är alltid så fjompig för nya grejer.

Annars har vi varit på Torp idag och shoppat massor fram till Nellie fick damp så jag också fick damp och tog första bästa buss hem. Grrr, vad jobbig hon kan vara om hon vill.