Månadsarkiv: april 2010

Fredag!

Idag har jag och Nellie varit lediga! Nellie tyckte att vi skulle gå upp klockan halv sju ändå så det gjorde jag motvilligt. Jag har provat dom senaste månaderna att aldrig ställa klockan. Jag kan bestämma mig kvällen innan för när jag ska vakna och så gör jag alltid det också. Ganska fräckt, men när jag ska börja gå upp betydligt tidigare för mitt nya jobb får jag nog ställa den för säkerhets skull.

Vi har iaf varit igång ända sen vi vaknade. Åkte till Torp vid nio för att träffa mamma och köpa tegelstenar + silikon till akvariumet. Så sedan ägnade jag många timmar åt att byta akvarium och inreda det fint till lille krabaten. Verkar dock som han inte kan komma upp på min landplats, så jag måste göra någon slags ramp upp. Hmm, krångligt det blev nu. Han har iaf ätit tre räkor och lite sallad idag, så ni kan notera det =P


Visst ser han lycklig ut!

Namnlös

Nu har lille sköldpaddan kommit. Han är inte så liten förresten, ganska stor faktiskt. Och jag har läst att han kan bli 25 cm och 40 år! Han är mellan 10-15 år nu så det innebär att jag kanske är 47 år innan han kolar vippen.
Jag tycker han är riktigt söt, en gullig liten svans har han också! Men dom äter visst syrsor, mjölmaskar och kackerlackor och det är inte lika gulligt.
Nellie är överlycklig, hon visste knappt vart hon skulle ta vägen när vi fyllde akvariumet inne i hennes rum.
Imorgon ska vi åka och köpa grejer så vi kan göra en stor fin landdel och så till honom.
Men han har inget namn, och jag vet inte vad vi ska döpa honom till heller. Morris, Laban eller Ludde är mina förslag… Har ni något bättre? =)

Störtskön låt


Broken Bells – The High Road

Jag ser och hör pappa överallt. Någon som har mörkt hår, någon med samma klädstil, någon som pratar på samma sätt, AC/DC på radion, någon skjorta på Jack and Jones som jag vet att pappa hade köpt om han varit där… Varenda dag hajar jag alltid till på något som påminner mig starkt om pappa.
Jag har märkt att folk tycker det är obekvämt att prata om honom. Dom ber om ursäkt för att dom påminner mig om det. Men grejen är att jag tänker på pappa varenda timme av min vakna tid. Går igenom varenda minne jag har utav honom om och om igen, livrädd för att glömma. Vissa dagar tar jag dom glada minnena, vissa dagar tänker jag på dom sorgliga. Vissa dagar försöker jag förtränga det helt och hållet, men jag vet att det sällan går.
Snart ska jag börja jobba på en avdelning under den pappa låg på… Ser precis likadan ut. Jag som inte ens vet hur jag ska klara av sjukhuslukten igen..

Torsdag

Snart ska jag och Nellie ta oss till dagis, för mig blir det jobb 11.30-14:00 på ena jobbet och 14:00-18:00 på andra. Vad veligt det ska vara för att få ihop 6.5 timmar…
Ikväll kanske vi får vår sköldpadda. Och självklart drömde jag inatt att det inte var en sköldpadda utan 10 gigantiska skalbaggar i ett akvarium som rymde hela tiden… Så nu känner mig lagom road men Nellie pratar om det hela tiden!
Igår läste jag ut min bok på 850 sidor som varit såå bra hela tiden. Så när det var 10 sidor kvar så dör han, precis när han fått sin kärlek och allt. Fy vad jag grinade, så slutar ju aldrig böcker!! Usch, nu tänker jag inte läsa mer på länge!

Frågade Nellie om hon kunde se söt ut och visst kunde hon det!

Nellie

Nellie ville ha likadan frisyr som mig, men det gick inte riktigt så det fick bli denna =) Tjusigt va?

Var får hon allt ifrån?

Nellie: Mamma, jag är ledsen…

Jag: Men varför då?

Nellie: Jag bor bara med pappa.

Jag: Men vart bor mamma då?

Nellie: I Karlstad!

Lyckorus

Helt sjukt glad är jag just nu, idag har jag bestämt mig för två skitbra saker. Känner mig så peppad att jag vill studsa upp och ner, men antar att den känslan försvinner innan denna veckan är slut så det är bäst att njuta! Mer tänker jag inte berätta om den saken för det betyder otur!

Idag har jag varit och shoppat loss i Göteborg med världens bästa syster. En hel del fynd och några ickefynd blev det också (bl a en mascara för 290 kr! Så hoppas nu att den är värd pengarna).
I lördags gick jag ut med några från jobbet. Siri frågade mig innan om jag tyckte om och dansa och jag svarade att jag absolut inte gjorde det, så försök inte få bort mig från barstolen! Ändå dansade jag i säkert två timmar till ett stackars coverband på Köket. Riktigt kul hade vi dock även om man mådde som man förtjänade dagen efter. Igår tog jag knappt ett steg från soffan på hela dagen.
Så nu känns det som jag hade behövt helg istället för att jobba för jag är dödstrött. Tur för mig att det är kort vecka då =)

Fy fan vad jag hatar min nya mobil! Andreas tycker att jag ska sälja den på blocket men det känns ju verkligen surt. Det går sällan att lägga in bilder på datorn med den för den är helt efterbliven osv osv… Nej, usch och blä, det känns som jag blivit lurad.


Söster på Condeco.

Måste göras eller inte?

Jag är så trött i hela kroppen så det känns som att jag vore betydligt äldre än vad jag är… Men Nellie är hemma hos Anna, Andreas är i skolan så jag kanske skulle ta och göra den där dammsugningen som jag skjutit på en vecka. Och plocka iordning alla smågrejer på Nellies rum, och sätta igång diskmaskinen, och skura badrummet. Eller ska jag lägga mig på soffan med min nya Sköna Hem och en kopp the? Nej, det är väl lika bra att städa medan jag fortfarande är vaken…


Jag och Ellinor för 6 år sen.. Herregud vad längesen, det känns ju som igår (och hur såg jag ut?)!?

Idag fick jag besök av den här flisan… En dag hoppas jag hon flyttar tillbaka till Uddevalla så vi kan besökas varje dag! Vi har gjort så mycket galet ihop att jag nog skulle kunna skriva en hel bok om det =)

Ihihihi!

Jag kanske ska få ett husdjur. Och inte vilket husdjur som helst. Det är ingen kanin eller något annat pälsigt. Nellie är ju faktiskt överkänslig mot katt så då är det väl bäst att avvakta med sånt.. Han är tio år nu, och gillar sallad och hundmat. Hehe, vi får se, vi får se. Nellie brukar leka här hemma att hon är ett sånt här djur så jag kanske kan filma det imorgon så ser vi om ni kan gissa vad det är då =) Jag har nåstan aldrig i mitt liv varit utan husdjur och det känns väldigt tomt så jag tror det blir kul med något att pyssla med.

Tisdag

Urgh, jag är så trött att jag knappt håller ihop längre. Men igår kunde jag inte somna så jag vågar inte gå och lägga mig för tidigt.. Istället sitter jag och läser denna galet bra boken som jag läst säkert 5 gånger förut. Andreas ligger och surar för att han inte får snusa. Stackarn, han har hållt upp över två veckor nu och det är ändå lika jobbigt. Fast det är minst lika synd om mig som får stå ut med humörssvängningarna också! =)