Månadsarkiv: november 2009

Måndag

Idag har jag och Anna varit med farmor och Lars på Blomsterlandet och till Sigelhult. Köpte en fin lykta att ha där uppe. Köpte också detta fat och blomma, Annas sa att det var ett måste i varje hem 2010! =D


Blä, längtar till februari då jag inte har en enda gul vägg i mitt hem!

Kusinbesök

Idag fick vi besök av denna tjejen och hennes föräldrar!

Lusselelle

Nellie går runt och sjunger ”lusselelle” hela dagarna här hemma. Hon övar nog inför luciafesten dom har på dagis den 14:e.
Här hemma har ”vi” julpyntat. När vi får ork ska här även julbakas, men det kan man inte ha så bråttom med. Då finns det ju inget kvar till jul =)

3 favoriter:

Julstjärnan är köpt på Bolagret för några år sedan.
Kulorna fick vi av svärmor förra julen.
”Konerna” köpte jag på Ullared idag, 79 för den svarta och 99 för den röda. Gillar’t!

Åh herre jösses…

Okej, jag var förberedd på att det skulle vara mycket folk, men att man nästan skulle bli golvad av alla galna människor förstod jag faktiskt inte. Kom dit klockan åtta så vi slapp att stå i kö, men det var ändå redan fullproppat med folk, kunde knappt röra sig en centimeter utan att få en armbåge i sidan eller en sur blick från någon. Och så särskillt mycket fanns det inte att köpa heller, hade lika gärna kunnat åka till ÖB känns det som. Ändå kom jag hem med fem stora bärkassar =/ Men man kunde ju inte gå igenom hela affären, på vissa ställen var det å mycket folk att det omöjligt kunde gå att komma fram. På elektronikavdelningen var vi inte alls.

Klockan halv ett var vi äntligen ute ur affären så då gick vi till Harrys och käkade. Sen gick vi i andra affärer och köpte lite till för att sedan ta bussen hem klockan fyra. Kan säga att jag är väldigt trött nu, efter att ha sovit några få timmar mellan Andreas och Anna i våran säng och sen gått fötterna av mig på Ullared en hel dag. Men det var väldigt trevligt och roligast var nog bussen hem då Anna fick ett skrattanfall som mer lät som ett brandlarm =)

Ullared

Imorgon klockan 6 går bussen av till Ullared. Mamma ligger här och snarkar på en madrass på golvet, Andreas kollar 2½ men och Anna och jag ska snart lägga oss.

Idag har annars varit en lång dag. Nellie har varit på dagis, jag och Andreas har varit och fotat fina gravstenar och storhandlat.

Underhållning på hög nivå

Om man har väldigt tråkigt kan man alltid kolla på Jonas i hans webcam. Även Nellie tycker det är riktigt roligt!

Livets hårda resa

Idag skulle jag och systra mi på teorikurs. Men när jag kommit ner till stan ringde mamma och berättade att morfar blivit sämre så vi följde med till Näl istället. Sjukhus alltså… Har aldrig förstått folk som säger att dom inte klarar av lukten där, men nu vet jag. Det luktar död. Tror mina funderingar på att någon gång jobba på ett sjukhus kan avslutas. Vi parkerade på samma ställe, gick genom samma korridorer som alla gånger vi skulle hälsa på pappa. Det känns så orättvist, nu är vi där igen..
Tycker så synd om mormor. Att behöva se den man delat hela livet med så sjuk. Förr eller senare är vi alla där, man kan inte förstå att alla som föds någon gång också ska dö. Det känns så främmande. Men det kanske är för att man fortfarande är ganska ung.

Förjävligt

Ett liv som gris from Djurrättsalliansen on Vimeo.

Vit jul

Idag har varit en jättetråkig dag. Fick för mig att tvätta alla Nellies ytterkläder när vi kom hem från dagis 12:30, det behövdes verkligen. Men jag tänkte dock inte på att vi inte skulle kunna gå ut på resten av dagen för kläderna torkade ju inte på hela eftermiddagen. Inte för att det är så trevligt väder ute ändå…
Nu sover hon äntligen iaf, efter en kväll full av ”Nellie vill inte ha pyamas, Nellie vill inte äta, Nellie vill inte läsa, Nellie vill inte åka hiss, Nellie vill inte kissa pottan, Nellie vill inte sova”.
Hon gör alla saker ändå, men under tiden som vi tar på henne pyamasen så säger hon ”Nellie vill inte ha pyamas” 375 gånger. Förvånansvärt att mina öron inte trillat av än.

Sitter och funderar på vad jag ska köpa på Ullared på lördag när jag, mamma och syrran ska åka dit. Lördag, lönehelg, innan jul… Ja, vi blir nog inte ensamna. Men strunt samma, vi har åtta timmar att spendera där så jag har tid att bli omkullknuffad av galna tanter. Bussen går klockan 6 på morgonen och kommer hem klockan 18 på kvällen =S
Ska leta efter ett par någorlunda fina gummistövlar, det hade behövts en dag som denna. Och vita och silvriga julsaker, i år kommer det inte in något rött eller grönt i vår lägenhet! (det sa jag dock förra året med)

02:00 – 04:40

Ja, då var Nellie vaken igen… Hon verkar typ rädd för att ligga i sitt rum när hon vaknar, men när jag försöker få henne att somna i vår säng blir hon bara uppspelt och tycker det är jätteroligt. Försöker allt men det enda som hjälper är att gå upp och vara vakna ett tag så man kan pröva på nytt igen. Är väldigt glad att jag inte har ett sju till fyra jobb nu…
Väckte henne klockan nio så kilade vi iväg till dagis. Själv ska jag på körlektion idag med. Tänkte ta 2-3 körlektioner i veckan, dom räknar med en 30 lektioner om man inte kör privat så då borde jag väl vara redo efter 10-15 veckor om jag hinner med.


Barnet igår…