Månadsarkiv: augusti 2009

Kladd

I eftermiddag har jag varit och hälsat på paps. Tog bussen + cykeln och när jag cyklade hem från stan hade jag motvind med spöregn i ansiktet. Underbart.
Annars är jag väldigt stolt över mig själv som inte tröttnat på min nya cykel än. Istället känner jag att jag vill cykla jämt, trots alla uppförsbackar denna stan har.

Nu har jag pratat i telefon en lång stund. Då är det viktigt att ha något att sysselsätta händerna med =).

Har hittat några tänkvärda ord som man kan läsa när allt känns svårt…

 

När du hamnar i en besvärlig situation och allting går emot dig, tills det verkar som du inte kan stå ut en minut längre, ge då inte upp för det är där och då som plötsligt allt vänder!

Pyssel

Jag håller på att sy en höstklänning till denna tjejen. Vi får väl se hur resultatet blir.
Nu ska jag hämta henne från dagis så får vi se om det blir någon middagslur idag, hon har ju hoppat över den flera gånger det senaste. När Andreas kommer hem från skolan (jippie, nu har jag han hemma mer igen) så ska vi käka vegetarisk pasta och kolla på Män som hatar kvinnor som jag köpte förut på Konsum.

Försäkringskassan

Sitter och väntar på att försäkringskassan ska ringa mig. Det är väl en av dom få saker dom gjort bra, att dom böjat ringa upp en istället för att man ska sitta i 25 minuter telefonkö.
Jag anmälde mig föräldraledig för 3 veckor i juli/augusti för flera månader sen, men nu när pengarna skulle kommit får jag inga pengar utan istället en lapp som min arbetsgivare ska fylla i om min inkomst. Som vanligt är lappen skriven för en som har fast anställning och inte någonstans finns det alternativ för mig som är timanställd. Så är det alltid när man ska fylla i något för dom, så jag får alltid ringa och fråga vad jag ska fylla i när det står t ex ” Anställningen omfattar ( ) Heltid   ( ) Deltid ” eller ”Årsarbetstid ____dagar och ____ timmar”.

Nellie är på dagis nu. Det blev lite stressigt imorse för Nellie som i vanliga fall är min väckarklocka tog sig en sovmorgon. Klockan åtta väckte jag henne och då satte hon sig upp och sa ”nana länge”. Ibland undrar jag hur mycket hon förstår av vad hon säger, för hon babblar ju i ett.

Lila i köket


Oh herrejisses, jag tror jag är kär! Skit samma om man använder sig av en matberedare eller ej, för den här är så snygg att jag hade kunnat ha den stående på vardagsrumsbordet! Lila är hett, jag hade kunnat måla hela världen i det utan tvekan.

  • Björnbärsfärgad Kitchenaid från Cervera, 6995 kr.
  • Kosta Boda jubileumsskål från Cervera, 499 kr
  • Färgrik Högst assiett från Ikea, 29 kr
  • Rice mugg i melamin från Inreda, 39 kr

Ny design!

Min snälla sambo har varit så duktig och suttit hela dagen med min blogg, och mer ska pillas för den är inte riktigt klar. Men det blev precis som jag ville ha det! Nytt för den här designen är ju knapparna där uppe. Så kan man komma direkt in i vissa av kategorierna om man vill det. Nu ska jag bara sortera om alla gamla inlägg och lägga dom i rätt kategori, har hittils skrivit 1502 inlägg så det kommer nog ta sin lilla tid.
Men det får bli någon annan dag för snart ska jag till jobbet!

ANNA

Kan vi inte hitta på något någon dag?
Och då menar jag inte ligga hemma i soffan med Sigge och Nellie,
utan jag menar något vuxet du och jag.
Vi har alltid så kul fastän vi egentligen aldrig hittar på något,
tänk vad kul vi skulle kunna ha om vi verkligen hittat på något!
Nästa vecka hittar vi på något någon dag/kväll. (dela på en BiB kanske? (= )
När är du ledig?
(Nu har jag skrivit ”hittar på” sisådär 324 ggr)

Frustration

Kan inte koppla av för en minut. Huvudet går på högvarv hela tiden, speciellt när man ska sova då kommer alla förbjudna tankar fram. Ändå kan jag inte vara ledsen, måste hela tiden försöka tänka bort tankarna så jag inte blir ledsen. Gör jag mig själv en björntjänst kanske?

Idag har jag varit med mamma, Norman och Anna och hälsat på pappa. Efter det åkte jag hem och bakade pizza. Sen har jag inte gjort något, ändå känns det som jag sprungit ett maraton.

Nellie är snorig men hon vill fortfarande pussas hela tiden. Snoriga pussar är inte lika trevligt som vanliga. Men det tycker Nellie och undrar varför mamma inte vill pussas.

Andreas bet mig i benet förut. Det gjorde så ont att jag dunkade i huvudet i fönsterbrädan. Nu har jag ett värkande huvud och ett blått lår. Andreas sa att det inte var meningen att det skulle göra ont.

Nu ska jag fortsätta göra ingenting. Innan jag deppar ner er totalt med mina meningslösa inlägg.

Fredag

Sikken lång dag. Helt slut efter jobbet men hemma kunde jag inte direkt vila för Nellie har varit snorig och hyperaktiv fram till nio ikväll… Egentligen skulle vi passat Sigge i helgen men Andreas tyckte att det var roligare att åka iväg på tv-spelskväll så det gick inte. Kan inte passa Sigge samtidigt som jag är ensam med Nellie, nej nej det går inte. Men Andreas tyckte nog lite synd om mig när han struntat i mina planer för när jag kom hem idag så var lägenheten väldigt städad och så hade han köpt chips till mig =)

När jag skulle cykla hem från jobbet förut spöregnade det. Min jobbarkompis berättade då att han blev jätteförvånad när han kom till Sverige och fick se att folk gick ute fastän det regnade. I hans hemland (Turkiet) så blev det helt folktomt på gatorna så fort det regnade, och man skulle aldrig få för sig att gå ut i regn. Det hade aldrig fungerat här i Sverige iaf, för ibland känns det ju som det regnar året om.


Nellie som numer helst vill äta hästkött morgon, middag, kväll.

Scrappande flickor.

Idag var Sofi, Anna och Sigge här och scrappade, och det var väldigt trevligt med sällskap. Kanske borde starta en scrapbooking-klubb? =) Nellie var på dagis där hon inte ville sova så det blev en lååång eftermiddag att hålla henne vaken. Halv sju stupade hon i säng med feber och grejer så jag fick ge henne lite panodil. Så är det när man är tillbaka på dagis, förkylningarna avlöser varandra.
Imorgon ringer klockan 5:45 och då blir det jobb hela dagen lång. Fast det kan behövas, jag har inte jobbat på 1.5 månad nu!

Tack Malin!

Fick en kasse full med bakgrejer, kökshanddukar och grytlappar av Malin. Så fint och påhittit av henne. Lovar att det kommer bli välanvänt!