Månadsarkiv: maj 2009

30-årskalas

Idag började dagen med ett besök på lekplatsen. Var inte meningen att vi skulle vara där så länge eftersom vi skulle iväg på kalas, men glömde bort tiden i vårt solbadande. Helt plötsligt rann tiden iväg och vi fick skynda oss hem för att packa i ordning för Nellie inför kalaset. Kan inte fatta hur mycket grejer man packar med sig bara för att vara borta i några timmar, men annars står man där och undrar varför man inte tog med sig DEN saken. Halv ett kom Gunilla och hämtade upp oss så åkte vi hem till födelsedagsbarnet Martin (Andreas bror) och Karolina, där resten av släkten också var. Där bjöds det på så mycket god mat att jag nog inte borde äta något på hela nästa vecka. Kanonväder ju, hoppas det aldrig blir vinter igen! Nu är jag och Nellie hemma igen, Andreas sover över hos sin mor för i morgon börjar han jobba i gbg igen… Så vi ser väl inte röken av varandra resten av denna sommaren. Nej, så illa hoppas vi inte det blir =) Här hemma ser det ut som en tornado dragit i genom lägenheten, gör alltid det när jag har haft bråttom. Bilder har jag inga att visa, för kameran ligger i Andreas ficka tills i morgon kväll.

Sandaler


Nellie behövde ett par tofflor och det fick bli dessa från Din Sko. Hade velat ha ett par ”foppatofflor” till henne också men dom är alltid slut överallt i hennes storlek!

Badväder


Idag har vi varit ute på Unda och grillat, solat och badat! Jag och Nellie var nere och doppade fötterna men hon nöjde sig inte med det utan skvätte ner hela sig och sen hällde vatten på huvudet också. Vattnet var helt ljummet inne vid strandkanten. När vi skulle gå upp för att äta blev Nellie jättearg för hon ville bada mer.
Efter maten låg vi och mös alla tre på filten, åkte inte hem förrän halv sju.

Utslagna


Nellie är nästan lika trött som pappa idag. Andreas var uppe till tre och Nellie gick upp fem. =)

Fårkul

Jag och Nellie tog oss en morgonpromenad till fårhagen. Vi hade med oss ett par mackor som vi gav till fåren, och Nellie var inte alls rädd för dom idag, fastän dom nosade och mumsade på henne.


Nellie upptäckte sin skugga idag. Hon var helt fascinerad och gick och pekade på den och sa Nellie!


På vägen hem träffade vi pappa/morfar och lekte lite med honom innan vi gick hem.

05:05

Vaknade Nellie idag. Fy vad jobbigt det var, försökte få henne att somna om men hon var och är fortfarande jättepigg.
Gick och la mig på soffan och satte på barnkanalen. Så Nellie har suttit vid mig och lekt med nallar och kollat barnprogram medan jag faktiskt sovit lite.

Långtråkigt!

Nallepicknick

Vi hade oss en liten picknick i gräset förut. Inte så lätt då Nellie helst inte vill vara still en enda sekund så vi flyttade ner till lekplatsen och satt där istället. Nu sover det nybadade barnet och jag ska ha en ”egenkväll” och njuta av vår soliga balkong med en bok.Helg!!!

Äntligen helg efter en låång vecka. Har saknat mina två hjärtan massor idag. Andreas ska dock snart iväg, han har ju tagit ”examen” eller vad det heter idag, så han är numer nätverkstekniker =) Måste ju ut och fira två års slit.

Jag och Nellie ska ha en myskväll. Undra hur man myser bäst med en 1.5 åring? Varje dag är väl en mysdag för Nellie, så jag vet inte hur vi ska göra denna dagen extra mysig. Får väl gå ut och ha en picknick med alla nallar på gräset.

Nu ska jag laga spagetti och köttfärssås. Mums!

Gulka!

Idag har Nellie lärt sig ännu ett ord idag, gurka. Eller ja, mer gulka men det är inte lätt att säga R. Själv lärde jag mig nog inte det förrän jag var 10 eller något… Hon kan nästan alla namnen på djuren i hennes böcker, mus, häst, fisk, panda, pippi, vovve mm.

Hade tänkt promenera ner till Anna och ge henne en present idag, men det blåser ju så fortfarande. Nellie tycker inte om båsten, och gör allt för att ta sig ur vagnen om vinden är mot henne. Så vi får nog nöja oss med att gå ner och göra lekplatsen osäker.

Klockan 15:30 börjar jag jobba och då kommer mamma hit och umgås med Nellie till Andreas kommer hem.