Månadsarkiv: april 2009

Nellie 16 månader

Idag fyller Nellie 16 månader. Tiden går fort när man har roligt. För ett år sedan var hon en liten tandlös, kräkandes knubbis.
Idag är hon allt annat än tandlös, mycket mer självständig men har precis samma starka vilja som alltid.


Nellie 4 månader.

Kryddträdgård i miniformatMejram, lavendel, gräslök, timjan, oregano och tomater. Om några veckor ska jag visa nya bilder och då lovar jag att det säkert exploderat i krukorna. Krukorna fyndade jag, den stora hade kostat 299 kr och den lilla 149 kr. Nu fick vi dom för 99 respektive 79 kr!

Valborg

Idag har det känts som semester, ute är det grönt och varmt och vi har njutit av ledigheten.
Ni vet ju redan hur dagen började så jag kan ju berätta fortsättningen. När Nellie vaknade upp efter eftermiddagsvilan åkte vi till Blomsterlandet. Där handlade vi kryddväxter och en tomatplanta.

Efter Blomsterlandet tänkte vi åka till havet. Men när vi kommit halvvägs bestämde vi oss för Emaus istället. Och det gjorde vi rätt i, för vi var nästan helt ensamna där. Alla djur förutom hästarna var inne dock, för klockan var efter fyra men det var så skönt och vi satt och fikade i solen. Just det, det var en katt ute med. Den såg precis ut som Elvis, jag hade inte kunnat se skillnad om jag haft dom bredvid varandra. Nellie blev så glad när hon fick se den, klappade den och ropade Kitcha när vi gick därifrån.


Blivande hästtjej?

Släpp in mig!!!


Gunga är skoj!


Nellie framför vårt framtida hus? =)


Hon hittade en kvarglömd gräsklippare som blev hennes bästa vän. När vi skulle hem och hon var tvungen att lämna kvar den blev det en högljudd historia kan jag lova!

Ledig

Idag är jag ledig så då får man passa på att få något gjort. Åkte ut till Torp och köpte keps och jacka till Nellie. Sen blev det storhandling på coop. Nu är vi hemma för att Nellie sover men när hon vaknar åker vi nog till Blomsterlandet. Var inne på en blogg och såg en bild på ett stort fat som tjejen hade planterat massa örter och kryddor i och sen satt skyltar med namnet på växterna. Så vill jag ju med göra nu! Efter det kanske det blir en tur till havet. Den som lever får se. Vi passar på medan vi har pappas bil nu när han är på Kreta.Jeansjacka och keps från Lindex.

Barnvänliga jag?

Idag hämtade jag Nellie när jag slutade halv två. Hon sov dock när jag kom till dagis så jag satte mig för att vänta tills hon vaknade. Alla barn och alla fröknar var ute och lekte så det var bara Nellie och en jämngammal kille som låg och sov i mysrummet.

När Nellie vaknade med ett illvrål som alltid vaknade den lille killen också. Så helt plötsligt stod jag där och försökte trösta två 16 månaders gallskrikande barn. Försökte smita iväg för att hämta fröknarna som fortfarande var ute men då blev det ju kaos, bådå fick typ panik när jag började gå. Så jag lyfte upp Nellie i famnen och tog pojken i handen för att gå mot ytterdörren och se om jag såg någon. Självklart var dom utom synhåll så jag satte ner Nellie för att gå ut och ropa. Då började Nellie gallskrika igen och skrämde den andre som också började gallskrika, så stod dom där och skrek i kano och drog i mina byxor. Till slut gick jag över till en annan avdelning och bad dom ropa på en fröken så då kom dom på direkten och den stackars pojken som nog troddde han blivit kidnappad kom i säkra händer igen.

Tur man inte har två ungar…

Idag

Uhhh, dagen har varit så seg. Blev mycket irriterad och besviken på den kommande sommaren också. Eller kanske inte sommaren, men personerna som planerar den åt mig. Jaja, så är det, jag får vara glad åt det jag har nu istället.

Jag slutade tre men mamma och Anna var och hämtade Nellie på dagis vid två. Nellie fick en ny docka som kunde äta och kissa av mormor, den gamla hon fick i julas gick ju armen av på =) När dom åkt iväg gick jag, Nellie och armlöse dockan ner för att gräva i sandlådan. Tog med oss dockvagnen ner så vi tog oss en (för Nellie) långpromenad runt området. Nellie visade stolt upp dockan för alla som gick förbi och dockan fick även smaka på sanden, liksom Nellie. Höjdpunkten var nog när voffen (som Nellie säger) som bor under oss kom och hälsade. Det är en bauta-Golden Retriver som är jättesnäll.
Nellie blir tokig när hon ser en hund och slutar inte säga voffe på evigheter efteråt.


På dockvagnspromenad.

Fimpar..

De åren jag rökte tänkte jag antagligen inte en enda gång på att man faktiskt skräpar ner när man slänger fimpar överallt. Nu när dom åren för länge sen är förbi och jag har en dotter som tycker cigarettfimpar är något av de roligaste skatter man kan hitta utomhus, så skulle jag vilja trycka ner fimparna långt ner i halsen på folk som röker. Okej det var kanske lite att ta i men vad ska man göra för att slippa dom liksom? Det finns ju heller inget speciell ställe att slänga dom oftast…

Bilden ovanför tog jag ute på vår lekplats förut! Så ser det ut på halva lekplatsen. Folk står nämligen och slänger ner sina fimpar från balkongerna. Men det är inte bara där, går vi på stan, till dagis eller var som helst så hittar Nellie dessa små ”skatter”.

Blir det någon sömn i natt tro?

Antagligen inte. Känner redan oron komma. Men jag får ju läsa mig i genom natten i värsta fall. Tog fyra sådana där Valerina natt, men det har aldrig gjort någon skillnad förr så det kommer antagligen inte hända idag heller. Klockan är iaf ställd på 5:45. Tänkte först gå upp extra tidigt så jag hinner plocka vitsippor till mina goa tanter men jag får nog hoppa frukosten istället =)

Chefen hade ringt min telefon vid sex ikväll och talat in ett meddelande om att jag ska ringa henne i morgon angående sommaren. Har fått för mig att hon typ ska säga att det inte blev något vikariat för mig eller något =/

Stackars Andreas och Nellie idag. När Andreas hämtade på dagis klockan fyra hade pysan inte sovit något på hela dagen. Så hon hade varit så trött att hon vinglat fram och lagt sig på golvet för att sova. Han lyckades dock hålla henne vaken till sex iaf. Hoppas att det går bättre i morgon.


Busan på väg hem från dagis häromdagen. Det är samma sak varje dag. Nellie går först glatt med mig men när vi kommit till grinden och jag gått ut så puttar hon igen grinden och vinkar hej då. Vill inte alls gå med hem. Men på morgonen klamrar hon sig fast vid mig och säger NEJ! när jag säger hej då. Så hon gillar både dagis och hemma bra, bara lite svårt att skiljas från dom båda.

Försäkringskassan…


Nellie är en sån snäll dockmamma!

Vad glad jag blev i morse! Fick reda på att jag fått schema fram till den 17:e maj. Göööött! Och det är på den våningen som jag trivs absolut bäst på med, hoppas på att hamna där till sommaren.
Nellie är på dagis, först var vi nere på en lekplats och Nellie sprang och åkte rutchkana medan jag satt och läste min tantsnusk-bok =) Hittade inget annat på Konsum så det fick bli en Harlequin.
Nu borde jag göra något roligt innan jag ska börja jobba 15:00. Men istället sitter jag i telefonkö…

Du har plats 221 i kön…

Promenad

Idag tog vi en skogspromenad för att plocka vitsippor hela familjen. Nellie tyckte det var jättekul och plockade massor.
På vägen hem träffade vi på Ellie, Noah och Cissi och lekte lite med dom med.