Månadsarkiv: december 2008

Dunder och brak

Nu har vi ätit en god middag med pepparbiff, chillibearnaise och ugnsstekta rotfrukter. Sedan gick vi upp på berget och tittade på fyrvekerierna. Vi kom dock lite sent så vi missade halva föreställningen men det vi såg var fint. Sedan stod vi och tjötade en stund med Cissi, Noah och Ellie som också var där. Men efter att blivit halvt ihjälskjutna av massa ungar som sprang runt och smällde så gick vi in igen.


Det var finare i verklighet än på bild, jag lovar!!


Nellie gillart

Torp en tidig morgon

Idag började vi dagen med en tur till torp. Var där klockan 9 och det var så lugnt och skönt, hade hela coop för oss själva.
När Nellie somnar snart ska jag städa upp efter alla kalas, och äntligen flytta ut bordet i köket igen. Det ska bli gott att få utrymmet i vardagsrummet tillbaka.

Ikväll blir det myspys med familjen. Ska nog upp på berget här klockan fem och titta på fyrverkerierna.

Tisdag

Man blir trött av att kalasa kan jag lova. Jag längtar efter sängen just nu. Men jag har haft en kanondag som gått jättefort.
Har aldrig sett födelsedagar på det sättet som jag gör idag. En jättesjuk känsla som bara andra föräldrar kan känna igen. Tänker hela tiden på den magiska dagen för ett år sedan då jag blev mamma. För exakt ett år sedan låg jag i en säng på bb med en främmande liten bebis. Samma bebis som nu längre inte är en bebis, utan en helt egen liten människa. Som fått mig att känna en kärlek som jag inte visste fanns innan.
Hoppas att 2009 blir lika bra som 2008 har varit.

Här kan ni läsa min förlossningsberättelse.

Kalas

Idag har Nellie haft kalas för sina kompisar. Vi åt marängsviss och busade massor =)


Kevin, en ledsen Nellie och LiamMalin


Nellie och Ellie


Kevin, Nellie, Mikaela och Liam


Söta Ellie Nellie och CIssi


Ellie tyckte det var roligt att köra runt Nellie med bilen


Och självklart ville Liam också vara med!


När dom andra gått myste Nellie och Kevin i sängen

Grattis Nellie!

Så här söt blev Nellie i sin klänning!

Nellie 1 år

Inatt klockan 02:15 är det ett år sedan jag och Andreas förstod att vi skulle bli föräldrar. Det var då vattnet gick.
Innan hade vi bara svävat runt i vår lilla gravidbubbla där vi hade en växande mage, och sen kanske det kommer en stork med en liten bebis. Förlossning hade vi inte en tanke på. Många nätter hade vi legat vakna och bollat frågor emellan oss som t ex ”Hur badar man en bebis?”, ”Vad ska den ha på sig?” eller ”Vad äter den?”.
Helt plötsligt blev allt så skrämmande verkligt, och vi visste inte om vi skulle skratta eller gråta.
Det kom ingen stork, men det kom en liten Nellie. Här har ni bilder från 12 månader.

Nyfödd

Klockan 09:43 den 30 december 2007 kom det en liten flicka på 3390 g och 49 cm. Hon sa inte ett knyst utan bara tittade på oss. På filmen vi har från bb säger Andreas: ”Och inte ett skrik i onödan”, vilket han fått äta upp många gånger om.
Första dagen sov hon hela tiden. Till slut väckte vi henne när sköterskan kom och frågade på kvällen om hon hade ätit något men hon bara hade sovit hela dagen.

1 månad

Redan från dag ett var Nellie vaken till och från hela nätterna. Oftast kom vi inte i säng förrän vid 4-5 på morgonen.
Hennes vakna tid var mest gråt, gråt, gråt, och efter två veckor kom vi och bvc fram till att det antagligen var kolik. Fick tipset att inte mata henne mer än var fjärde timma, så som man gjorde förr, eftersom det kunde göra magsmärtorna värre. Det gjorde dock att hon skrek konstant, sov mindre och enda gången hon var någorlunda tyst var när vi bar på henne. Det var då bärandet började, hon ville hänga över axeln jämt.
När vi kom tillbaka till bvc efter en vecka hade hon inte gått upp något i vikt, så då fick vi rådet att amma så mycket som möjligt och ge ersättning. Flaskan vägrade hon så det blev i stället att jag satt i timmar och ammade. Blev inte många stunder utanför lägenheten, och när vi väl tog oss ut skrek hon i ett.
Allt det där rosa-fluff-fluff som man tänkt sig med barnvagnspromenader, fika på stan, en nyfiken bebis var som bortblåst.

2 månader

Nu kom vi på att det var på mage Nellie ville sova. Efter vi började med det blev nätterna mycket bättre, hon sov på natten och vaknade var 3-4:e timma och ammade.
Dagarna var mysiga. Hon sov mycket och ammade titt som tätt. Man kunde roa sig med bullbak, tv-spel och plöja igenom olika tv-serier i ett nafs. Men det var fortfarande jobbigt när man skulle iväg. Skulle alltid amma på dom sämsta ställena och dom dummaste tiderna. Försökte med flaskan till och från utan resultat. Det första härliga leendet kom.

3 månader

Nu börjar det bli mer ordning på saker och ting. Nellie sover bättre och äter mer sällan.

4 månader

Börjar sova heeela nätterna från 21-07 utan mat. Vänder sig om och ligger på golvet och grejar en hel del. Men favoriten är fortfarande att ligga på axeln. Får sina första smakisar men det är ingen hit.

5 månader

Nellie somnar för första gången sen nyföddtiden helt av sig själv, utan att bli runtburen. Detta är dock en engångsförteelse och det kommer dröja många månader innan det händer igen.
Vagnen är nu pyton och det går inte alls att vara i den så länge hon är vaken.

6 månader

Börjar krypa och blir en mycket nöjdare bebis. Blir lite rädd för främmande människor. Vagnen är fortfarande tråkig.
Börjar vakna på nätterna, vägrar äta pureér. Ska ammas var 3:e timma dygnet runt.
Kan säga dadadadadadadad och kvittra =)
Somnar alltid i bärselen när man burit i cirka 10 minuter.

7 månader

Vägrar fortfarande vagnen, och i sommarvärmen är det väldigt jobbigt. Annars ingen förändring på sömn- och matfronten.

8 månader

9 månader

10 månader

11 månader


Dag på stan

Idag tog vi bilen ner till stan. Först gick Andreas och klippte sig medan jag och Nellie tog en promenad runt Hasselbacken. Det är nog Uddevallas finaste ställe på vintern enligt mig!
Sedan gick vi till Lindex och köpte en dundersöt klänning till Nellie som hon ska ha på sig imorgon, men den får ni inte se nu! =) Andreas storhandlade kläder på rean och jag storhandlade kalasingridienser. Sen blev det också en snabbis ut till Torp och Olles Leksaker men nu är vi äntligen hemma, trötta allihopa!

Nellie åt pasta förut! Det gick bra så länge man inte försökte mata henne. Men nu har hon börjat bli skicklig på att äta själv med skeden så det är ju okej.


Dimmigt


Rödkindad Nellie

-7.7

Så kallt visar vår termometer just nu. Men var fan är snön? Jag vill ha snö ju! Inte för att jag gillar snö, men jag vill ju ut och köra Nellie i hennes pulka.

Förlåt..

.. för dålig uppdatering. Igår fick jag shoppat en hel del. Ovanligt för att vara mig. Fick bland annat köpt en jättefin mina första år-bok till Nellie. Bättre sent än aldrig =) På kvällen sydde jag en madrass till Kitcha och Elvis kattkorg samt sorterade alla brända dvdfilmer i bokstavsordning, namnade dom och lade dom i denna mackapär som Andreas fick av sin mamma i julklapp.

Idag ska jag hämta en barnstol hemma hos mamma och sedan åka och handla inför Nellies barnkalas imorgon. Blir kanske en sväng på rean också om Andreas tillåter.

Hur äter ni eran frukost?