Månadsarkiv: oktober 2008

Jippijej!!! eller???

Vet ni vad mitt (gnälliga) lilla busfrö gjorde idag?? Hon klättrade upp i sängen!! Helt själv!
Alla små framsteg hon gör blir man ju överlycklig av men detta vet jag faktiskt inte… Om hon nu kan klättra upp i sängen, betyder det då att hon inte kommer ramla ner lika lätt? Antagligen inte…
Kanske ska införskaffa mig en sån där liten hage som dom har på badhuset i duscharna till bebisarna.

Utmaning

Jag har fått en väldigt läskig utmaning av Snelitt att berätta vilka bloggar jag läser. Men det gör jag ju så gärna, jag är en riktig bloggslukerska om jag ska vara ärlig!

Magnus Uggla – Jag inbillar att han är lik min pappa. Plus att han är väldigt rolig! (fast det är papsen med)
Katrin Schulman – Fråga mig inte varför, för jag har inget svar =)
Blondinbella – Pinsamt men sant…
Syster Anna – Det som intresserar min syster, det intresserar mig!
Ellinor – Barndomsvän som nyss flyttat till Skövde (väl?) och då måste jag ju ha koll på vad hon pysslar med!
Emelie – Träffade jag på föräldrautbildningen på öppna. Har lilla Ella som är exakt en månad yngre än Nellie.
Blixman – Imponerad över alla fina bilder och fantastiska cupcakes!
Alex – Måste ju hänga med i coolingen Alex liv !
Mikaela – Samma här fast med Liam =)
Prinsessans Dagbok – En ny favorit bland bloggar.. Söt svensk tjej som bor i Norge och väntar sitt andra barn.
Charlotte Pirelli – Alltid roligt med kändisar =)
Kenza – Jag vill också vara 17 år, skitsöt och tjäna massa pengar på att skriva om mig själv =D
Amanda Berg – Är alla rödhåriga så snygga vill jag också va det!
Englas Showroom – Rätt tråkig blogg egentligen. Men av gammal vana går jag ändå in på den =)

Sådär… det var en del. Klicka och njut vet jag =)

SJälv utmanar jag ALLA bloggare som läser detta =)

Ahh

Nu sover barnet efter en mycket jobbig dag. Nellie har gnällt, gråtit och klängt på mig HELA dagen… Vi som hade stora planer att möblera, borra och tvätta fick bara tvättat.
Eller ja, vi möblerade faktiskt sovrummet också. Hon verkar iaf varit väldigt trött, vi fick kämpa för att hålla henne vaken på eftermiddagen, men 17:50 somnade hon på Andreas axel ändå.

Då åkte fredagsgodiset fram, mest till mig för Anna och Andreas nöjde sig med popcorn. Nu säger Andy att jag får se Greys Anatomy annars tar han bort det. Och det bangar jag inte =)

Just det, tack Malin för att du förklarade SGI-grejen för mig… Nu förstår jag nog =)

Snuva

Nellie vaknade upp med snuva idag. Vad är det nu, kanske 6:e gången den försvunnit och sen kommit tillbaka nu. Inte kul…

Idag ska jag och Andreas tvätta, skönt att vara två för en gång skull. Det är inte det lättaste att tvätta 6-7 tvättar med en unge på armen, men det går det med.
Sen kommer Anna hit också. Vi ska nog möblera om Nellies rum. Fast vi brukar ha storslagna planer som det inte blir något av, men vi brukar också alltid ha kul så det gör inget =)

Brrr!

Usch, vad jag fryser! Men det kanske beror på att jag går runt på sparlåga här hemma idag. Vi har haft en riktig mysdag jag och Nellie, inte gjort många knop. Så nu sitter jag i en tjocktröja och mysbyxor, Nellie har pyamas och en tjocktröja hon också. Och snart kommer Andy hem och då ska vi göra pasta carbonara.

Torsdag

Idag är det torsdag och Nellie fyller 10 månader! Tiden går fort när man har kul.
Inatt sov hon ju i sitt eget rum, och det gick kanon. Somnade 18:30 och vaknade och åt 01:00 och sen sov hon till 07:30. Eller jag vaknade av att hon grät några gånger där emellan men det var inget akut som behövde åtgärdas utan hon somnade om utan att jag gick dit.
Den enda jag kan klaga på är KITCHA! Hon blev galen när jag gick upp och ammade Nellie, stod och jamade vid mina fötter jättehögt och hoppade upp i fotöljen och strök sig mot Nellies huvud.
Och Nellie som är så lättväckt och skulle vaknat av att en mygga fes slog upp ögonen direkt. Tur för Kitcha att hon somnade om.

Idag är det bvc som gäller, 10 månaderskontrollen.

Duktig tjej

Flyttade över spjälsängen till Nellies rum imorse och när hon började bli trött gick Andreas bara in och la henne i den och sa att hon skulle sova. Efter 10 minuter hade hon somnat, det tyckte jag inte var så pjåkigt i ett nytt rum och så.

Nu ska jag ringa lite samtal som jag skjutit på i evigheter och sen montera låsen till köksluckorna.

Dessa nätter…

Vilken natt! Nellie har vaknat varannan timma efter 23:00 och ammat men när hon har varit klar har hon inte kunnat somna om fastän hon legat i vår säng. Bara vritt och vänt sig, gnällt och sparkat… Vid tre blev jag så trött på det att jag la henne i hennes säng (som står 30 cm från min) så gallskrek hon i 20 minuter och sen till och från i 20 till innan hon somnade.
Det värsta när hon ligger mellan oss är att hon kommer upp och lägger sig på min kudde och sparkas och har sig så till slut ligger jag nästan på golvet.
Men imorgon är det ”helg” för oss så vi ska nog påbörja nästa steg i ”projekt-sluta-amma-på-natten”. Vet dock inte riktigt vad det steget ska vara, har inte direkt någon erfarenhet av detta. Men funderar på att köra på 5mm. Då får hon ju ligga i sitt eget rum i sin egen säng och när hon vaknar går man in och pratar lugnt med henne innan man går ut igen utan att ha haft någon kroppskontakt. Så gör man var femte minut tills hon somnat om.
Inte det roligaste eftersom det blir en mycket ledsen bebis, men att bära och vyssa hella nätterna är inte heller så roligt i längden… Sen är det ju den metoden som går snabbast och det är ju bra både för Nellie och för oss.

Idag vet jag inte riktigt vad som sker. Men ska nog inte ut på så stora äventyr eftersom jag vill att Nellie ska ha ätit bra under dagen så hon står sig inatt. Hon blir ju oftast aldrig så hungrig under dagen nu och kan lätt gå i 6-7 timmar utan att äta något större när hon själv får bestämma.

Försäkringskassa-ångest

Orkar inte förklara varför idag, och ni orkar nog inte läsa, men jag har en växande klump i magen angående föräldrapenningen. När Nellie fyller ett år förlorar jag ju min beräknade inkomst om jag inte tar ut minst 5 dagar i veckan. Och det kommer jag ju inte göra eftersom jag har tänkt börja jobba. Men samtidigt kan jag ju inte jobba heltid och lämna min ettåring på dagis 40 timmar i veckan.
Ska man inte ha råd att börja jobba eller?!

Idag har jag iaf varit på öppna och fotograferat Nellie. Hon blev nog jättebra. Var så söt i sin rutiga kjol och skjorta och hon log glatt när korten togs. Efteråt tog vi en snabbfika med Anna och sen gick hon och Nellie till bibloteket medan jag solade. Somnade i solariumet och vaknade upp en stund senare och hade drömt att jag pratade med Andreas. Fick lust att ringa honom men det gick ju inte för han var ju i skolan.
Så kan det vara.

Efter det stötte vi på mamma på stan och drev runt lite. Klockan ett var det öppna förskolan som gällde igen, denna gången för föräldragruppen. Jag gjorde aldrig färdig spar-svinet, får bli nästa gång. Nellie blir jättekinkig när jag går ifrån henne där, så jag får sitta med henne och leka mest hela tiden. Tur att det inte är dagisdags riktigt än iaf =)

Väl hemma var Nellie supertrött fastän hon sovit middag 11-13! Hon lägger sig bara tidigare och tidigare, det var ett under att hon höll sig vaken till 18 idag =S Man blir ju lite bunden när hon vill lägga sig så tidigt. Inga kvällspromenader här inte =) Och sen blir det ju bara tidigare och tidigare på mornarna också. Tur för mig att jag är rätt morgonpigg ändå!


Visst var Nellie söt i sin ”kilt” =)

Möte med en kändis

Hahah eller inte… Men nästan. En kändis i mina ögon.
Jag läser nästan varje dag Amanda Bergs blogg, och idag på Torp så går jag förbi henne, typ ½ meter ifrån!
Jag var nästan nära på att säga hej, det känns ju som vi känner varandra… Men det hade nog verkat lite skumt…