Månadsarkiv: augusti 2008

Mössprovning


Hihi, vad är det här?


Men mamma, den klias ju!


Hjälp, den sitter fast!


Ingen hjälp får man…


Äntligen!


Puh, det var svettigt!

En trött Frida beklagar sig

Som om ni inte fått höra tillräckligt om Nellies sömn, får ni nu ett inlägg även om Nellies mat… (suckar ni redan här- hoppa över till nästa inlägg!) Men jag måste verkligen skriva av mig lite.

Varje morgon och kväll ger jag Nellie gröt, brukar göra ca en halv portion båda gångerna. Är det en bra dag äter hon hela portionen, är det en halvbra dag äter hon tre teskedar och är det en dålig dag öppnar hon inte ens munnen.
Nästan varje dag ger jag henne två lagade mål mat som lunch + middag (förutom ibland då det blir ett mål, ganska jobbigt att alltid vara hemma/vid en micro morgon, lunch, middag, kväll 7 dagar i veckan). Är det en bra dag äter hon två teskedar, är det en dålig dag äter hon inget alls.
Det är ganska frustrerande, för idag när hon är 8 månader (och 1 dag) äter hon inte mer än hon gjorde när hon provade mat för första gången för 4 månader sen.
Hela tiden går jag och funderar på om det är jag som gör något fel, om jag inte försöker tillräckligt, om hon går upp i vikt som hon ska osv… Det blev inte till någon tröst när jag läste i ett nummer av Vi Föräldrar om en 1,5-åring som fortfarande inte åt något annat än välling fastän dom försökt allt och gått till massa dietister. Dom hade gjort massa tester på honom som visade att inget var fel, utan kommit fram till att han helt enkelt var ointresserad av mat.
Tänk att hålla på så här i 1,5 år, hur orkar man det utan att ge upp?


Skrev detta inlägget i jagform eftersom detta är min blogg som handlar om mig. Men självklart försöker Andreas lika mycket!

Besök

Idag har svärmor varit på besök. Hon hade med sig en supergod mozzarellapaj och dessa kläder till Nellie. Vi åt även dumlemuffins som inte blev riktigt så smarriga som jag trott men dom gick ner dom med =)
Nu är Nellies gudfar Jonas här så han har fått en muffin han med. Väntar på att pizzabudet ska komma hit med en pizza om 19 minuter och 4 sekunder. Det kan man se när man handlar på pizza.nu.

Traderavinst!

Dessa söta Nike-skorna vann jag till Nellie idag för ynka 53 kr + frakt. Stör mig lite på att det är snörning, men det går ju det med förstås =)

Nellie hånglar med ugnsluckan =)

 

Är man riktigt sugen på cupcakes så är man =)

DumleCupcakes

Har nu bakat smarriga dumlecupcakes, eller jag hoppas iaf att dom blir smarriga =) Är rädd att botten kommer falla av helt eftersom det bara är dumle där nere men i värsta fall får man väl äta med sked =)
Ska lägga upp en bild alternativt en video senare, när Nellie ”hånglar” med ugnsluckan!

OBH Nordica Artist Wave Maker

Jag funderar på att sälja min locktång och köpa en vågtång i stället. Fick ju min av Andreas förra året, men det blir bara krokar när jag gör det, så jag funderar på en sån här istället.


Vad jag har sett så blir det jättefina lockar av denna.


Min nuvarande…

 

Jag är florist!

Sådan är du:

Du är en drömmare; ganska reserverad och fundersam. Du har inte det ringaste intresse av diagram och siffror. Inte heller av vad som händer ute i världen. Din egna lilla värld är så färgglad och komplex i sig. Rent yrkesmässigt passar du som florist där du kan drömma dig bort i syn- och luktintryck, utan allt för mycket administrativt dravel.

Jo, det stämmer nog på mig ganska bra va? Kolla vad ni passar med för yrke här!

Loppisfynd

Idag fyndade vi en gåstol till Nellie på barnens loppis i stan för endast 65 kronor! Fanns galet mycket leksaker, kläder och barnmöbler för nästan inga pengar alls, men det fick räcka för denna gången för man ska ju få med sig allt hem också =)

Bollhav

Idag var vi och köpte bollar till Nellies blivande bollhav. 100 bollar 119 kr. Så nu väntar vi bara på plaskpoolen som min mor levererar någongång i helgen så vi har nånstans att ha bollarna i. Men sålänge får denna Ikea-plastbacken fungera som ”hav” =)