Månadsarkiv: juni 2008

Tävling

Tumadre har just nu en tävling på sin blogg där ni kan vinna finfina grejjer! Gå in vettja!

Nellie 6 månader!

Idag fyller Nellie 6 månader. Tiden knallar på kan man väl säga.
Igår fick hon en tand till också, så nu har vi börjat borsta dom på henne, det gillar hon mycket. Står och gungar fram och tillbaka på alla fyra och vill nog komma sig iväg och krypa. Kommer och tänka på detta klippet när man ser henne:

Så här har vi det just nu:

Somna: Somnar fortfarande inte av sig själv, utan nu är det amma eller bärselen ca 10 minuter som gäller.
Sova: Sover middag en gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen 1-2 timmar per gång. Somnar vid 22 på kvällen och sover till 8 på morgonen. Äter minst var fjärde timma hela natten… Förstår inte varför för när hon var 2-4 månader sov hon 12 timmar i sträck utan mat.
Prata: Säger dadadadadada ibland men mest glädjetjut och ”fågelkvitter”.
Äta: Ammar ca var tredje timma hela dygnet, lite gröt på morgonen och lite på kvällen. Pureérna går det väldigt segt med men vi försöker lite varje dag. Tar fortfarande inte flaskan, men idag sög hon som tusan på Kevins tomma flaska så vi ska köpa en likadan att prova med.
Motorik: Sår på alla fyra och gungar fram och tillbaka (eller juckar som Andreas säger). Har blivit lite otålig när hon ligger på golvet för det känns som hon är frustrerad över att hon inte kan krypa. Lägger man henne på ett ställe rullar hon tills hon är någon helt annan stans. Kan sitta ganska länge nu.
Roligast (för Nellie): När jag läser för henne, busa på golvet och sitta i matstolen.
Roligast (för oss): Att hon blivit så social, är som en riktig liten person nu.
Jobbigast:
Att hon är vaken så länge på kvällarna, vi hade behövt lite egentid… Att hon inte kan sova hela nätterna utan mat.

Besök

 

Idag var Malin och Kevin här så imorse gick jag upp och bakade cupcakes med philadelphiaglasyr på. Glömde dock fota dom för dom slank fort ner i magen =)

Kevin somnade gott i Nellies säng, så Nellie såg ut att fundera på vart hon skulle sova någonstans =)

Jag är arg

Jag har 3-4 kg kvar att gå ner innan jag väger lika mycket som innan jag blev gravid. Ändå ser det ut som jag har 10 kg kvar att gå ner. Lovar att folk lätt kan tro att jag är gravid när dom ser min mage. Jag tänker börja klä mig i soppåsar så folk slipper se mig… Detta är ingen bra dag…
Men men, dom säger ju att mamman blir ful när hon är gravid med en flicka, för flickan tar all skönhet.

Nytt utseende på bloggen!

Sådär! Visst blev det bra?
Tack för hjälpen älskling!

Bidde inte rätt

Andreas har fixat en ny fräsch bloggdesign till mig, men så har blogg.se något fel så man inte kan lägga in det just nu, så ni får nöja er med denna fula så länge =)

Dagen i bilder

Idag bestämde jag och Nellie oss för att ta 13:22-bussen ner till stan. Eftersom jag är en riktig tidspessimist var vi självklart vid busskuren 13:10… Satt i busskuren när det kom en ca 15-årig tjej och satte sig bredvid mig och tog upp sin fula Nokia och började spela hemsk musik på högsta volym direkt ur telefonen. Funderade nästan på att ge henne en hundring så hon kunde gå och köpa sig ett headset men istället härdade jag. Bussen var självklart sen och kom inte förän 13:30, och då hade jag väntat i 20 minuter. Gick på bussen med barnvagnen, men väl på märkte jag att det inte var en vanlig buss, utan det fanns bara plats för en enda barnvagn, och där stog det redan en så det var bara för mig att gå av igen… Kollade när nästa buss gick, och den skulle gå om en halvtimma. Jippie, det var bara för mig att börja vandra ner till stan. Småsprang hela vägen så jag var nere på 17 minuter (3 minuter kortare än vad jag suttit och väntat).Egentligen hade vi tänkt äta sushi men nu var jag dödshungrig så det blev till att möta Anna och snabbt springa in på Paddington´s och köpa en räkpasta med en stor cola =)

Sen bar det av hem till Anna, för mys i soffan. Men Facebook-beroende-Anna grejjade mest vid datorn…

Men då kom Zelda och mysade i mitt knä!

Sen promenerade jag och Nellie hem, för när vi kom till Kampenhof var det 25 minuter kvar till bussen skulle gå, och vi tänkte inte göra samma misstag igen!

Ajajajaj….

Sitter hos syster och blir torterad med en pincett. Hon noppar mina ögonbryn nämligen =S
Hittade en ful bild på mig, som får mig att tycka det är väldigt skönt att man faktiskt får plats i en bil igen.

Sena?

Nej, sena är vi inte. Nellie har sovit förmiddag så vi är inte klara förän nu. Ska ta bussen ner faktiskt, fastän det fina vädret. Nellie tycker det är roligast så.

Lördag

Idag ska jag och Nellie ner till stan och träffa syster/moster och kanske prova på sushi för första gången. Inte Nellie då utan bara jag. Andreas är i Onsala och fixar sin farmors hus.
Fan nu vaknar Nellie, jag som inte gjort i ordning mig än =S