Månadsarkiv: november 2007

Söta saker

På tinyzone.dk hittade jag dessa söta bäddset. Något bebis kan få från moster kanske? =p

kul…

Har nu 3 flyttkartonger kvar. Det gäller att packa smart nu alltså.. Jobbigt.

Jag har hittat det!

Japp, där var det. På BQ finns detta underbara soffbord. Ack, så svider priset något. Men snälla, ge mig!
image175

Hick…hick… HICK!

Snälla bebis, det räcker nu. Inga mer hickar tack…

Vagga

Fick hem den gamla vaggan som Andreas sov i när han var liten idag, och snart blir det våran bebis tur =) Gungade Kitcha i den igår, men vi får hoppas bebis uppskattar den bättre än hon gjorde =)
image173

När det blir dags för spjälsäng sedan funderar jag på en sån här sänghimel från laredoute.
image174

Funderar dock på om den kanske är förstor.

Omvändningen

Haha, efter mitt inlägg igår så skällde jag ut Andreas riktigt ordentligt, gick och la mig utan att säga godnatt och när han kom och la sig låtsades jag sova. Det var inte detta som var det roliga utan idag när jag kom hem, så började han med att rensa avloppet, sen montera isär sängen, packade 2 flyttkartonger, lagade jättegod middag medans jag låg i badet och diskade!!!
Herregud, så mycket har inte han gjort sen vi flyttade ihop! Sen kom han och frågade blygt om han fick spela tv-spel så då sa jag ja, och han tappade nästan hakan =)

Trubbel

Aldrig kan väl något gå helt felfritt? Aldrig kan man slippa behöva oroa sig?
Har ordnat med lastbil, flytthjälp (11 pers!) och förberett oss för att flytta på lördag. Så ringer Andreas den nya hyresvärden igår och ska kolla med dom när vi kan hämta nyckeln. Då säger dom på måndag klockan 12! Men den 1a december är ju på lördag, då tog jag liksom för givet att vi skulle få flytta in fredag eller lördag.
Men icke… Det finns visst en lag som säger att nuvarande hyresgäst har rätt att ha lägenheten till första vardagen i månaden. Men då kan dom väl skriva det i kontraktet istället för den första december???
Åh, jag blir så arg.
Men så ringde Andreas iaf till företaget som hyr lägenheten just nu och frågar om det är okej att vi hämtar nyckeln på fredag ändå. Men han förstår knappt svenska och bara svarar ja på andreas frågor. Så nu TROR vi att vi kan hämta nyckeln på fredag klockan 21.
Men jag lovar att det strular till sig. Antingen får vi inte tag på han på fredag, eller så är lägenheten ostädad och full av skit.
Då hänger jag mig…

image172


Ibland funderar jag på om det hade varit lättare att vara lesbisk och bo ihop med en tjej… Jag har bara bott ihop med Andreas, men jag vet att min pappa, Andreas pappa, min morfar mfl är likadana. Dom kan inte hjälpa till hemma.
Andreas kan tvätta,- om jag ber han minst två gånger. Han kan städa, dammsuga, hjälpa till att laga mat (absolut inte laga den själv), men endast om jag tjatat på han några gånger.
Om jag är ledig en dag, så plockar jag iordning hemma innan jag gör något annat. Det tar typ max en halvtimma att få det snyggt och städat. Men är Andreas hemma i en vecka isträck har han antagligen inte lyft ett finger under tiden. Men han störs inte heller av att det är stökigt. Han påstår att han inte ens ser det…
Nu när vi ska flytta är det jag som har koll på allting. Hade inte jag brytt mig så hade antagligen han märkt samma dag att gardinerna fortfarande satt uppe, spisen inte var rengjord och förrådet fullt av saker.
Av våra hittils 26 packade kartonger har han antagligen packat 6.
Kan någon förstå att jag tjatar? För det kan inte han. Han tycker bara att jag är gnällig och att det är synd om honom.

Men, men. Vad gör man inte för dom man älskar =/

6 dagar kvar

Till flytten alltså… Har hittils packat 25 flyttkartonger, men fler lär det bli. Galet vad grejjor man får plats med alltså.
Har börjat titta på Desperate Housewifes. Det är skoj, men jag har sett ganska många av programmen innan så man vet änna lite vad som kommer, det är synd.

Middag hos svärmor

Kom precis hem… Det är alltid lika trevligt att hälsa på Andreas släkt, som bor spridda överallt men inga i närheten, för vi som inte har körkort får alltid åka kollektivt hem och en resa som skulle tagit 20 minuter egentligen tar plötsligt 1 timma. Jaja, vi får skylla oss själva. Andreas mams tog iaf fram en JÄTTEkasse med barngrejjor som vi fick rensa ut och ta vad vi ville. Nästan 30 år gamla grejor men jag tog några lakan och en filt iaf.
Puss och Godnatt!

Våga vara modig?

Nu kommer min kära sambo och min syster hem om typ 30 minuter, deras tåg var inne på stationen samtidigt så dom fick vara duktiga och samåka hem =)
Men iaf, så tänkte jag laga mat tills dom kommer hem.. Potatisen är skalad, fisken är inköpt, men jag hittar inget recept som passar riktigt bra.
Andreas ville promt ha fisken i folie,- vilket jag aldrig lagat. Och så har vi massa ”sommargrönsaker” hemma, typ broccoli, blomkål, morötter och bönor. Så dom tänkte jag ta med. Och matlagningsgrädde, persilja och fiskbuljong.
Hmm, kan det här verkligen bli bra?
Jag får väl prova, pizzerian ligger ju i närheten annars =)