Månadsarkiv: oktober 2007

Konstig dröm

Inatt drömde jag en helsjuk dröm.
Vi fick tvillingar och jag blev chockad och inte alls glad för det. Så var gravidmagen fortfarande kvar och försvann inte.
Eftersom jag inte alls ville ha två bebisar valde jag bort den ena och kokade potatis av den istället.
Fy vad hemsk jag är.

sömn

Nu gick Andreas till vagnen, han ska in till stan på after work med jobbet. Jag kan inte längre sova när han inte ligger brevid mig. Låter kanske konstigt men det går verkligen inte. I början var det bara när han var ute och jag låg och väntade på att han skulle komma hem, sen blev det när han inte skulle hem över huvudtaget som när han var i Roskilde och jag låg klarvaken hela veckan. Nu kan jag inte ens sova om han sitter uppe och tittar på tv:n.
Det är nog bara en grej jag fått för mig så sen ligger jag och tänker: jag kommer inte somna, jag kommer inte somna, jag kommer inte somna och då gör jag ju det heller inte.
Får se hur det går inatt… Ska upp och jobba 7-16 imorgon så behöver verkligen sömn.

Men nu ska jag ta en dusch och sen sätta på Råttatouille. Trodde klockan var typ 8 men den är ju bara halv sex!

Odödlig?

Jag har alltid trott att jag är odödlig. Eller njae, jag vet ju att alla dör och så men jag tänker ju att det aldrig kommer att hända mig eller någon nära mig. Men på min praktikplats kommer det in unga människor som levt helt vanliga liv, friska precis som jag, men som på en vecka fått hela sin tillvaro vänd upp och ner, och nu har 50% chans att överleva. Vem säger att inte detta kommer hända mig? Eller någon jag älskar?
Usch, man blir knäpp av att tänka att man inte är odödlig.

Nya skor

Häromdagen köpte jag nya skor på scorette för 499:-. Jättesköna men dragkedjan är sönder på ena skon. Eller den går och dra upp och så men den är jättetrög och knäpps fel.

Var på föräldrakurs för tredje gången förut. Fick gå själv för Andreas hann inte hem från Trollhättan. Var en psykolog där som såg ut som hejkomochhjälpmig typ. Hade en vit stickad tröja med fastsydda färgglada bollar på.
Sedan så fick vi sitta tjejer och tjejer och killar och killar och prata om hur man trodde ens partner skulle bli som förälder. Inte så roligt när A inte var där förstås.

Ny telefon?

Jag har just nu inte världens fetaste plånbok och min telefon stänger av sig lika ofta som jag tittar på den, så en billig telefon att inhandla vore inte fel.
Denna var väl söt?
image132

1990:- plus minneskort för 500:- så man får plats med massa låtar. mmm, blir nog till att fundera lite där..

Grrr… regn =(

Idag skulle ju jag gå och köpa present till Andreas… Men när det öser ner och är typ storm ute blev jag inte så sugen mer. Men jag måste ju köpa presenten någon dag. Vet iofs precis vad jag ska köpa men skriver det inte här ifall han är inne och spejar.
Jag funderar på att vara hemma och städa (Andreas har ju bara varit ledig hela helgen medan jag jobbat, men inte har han kunnat städa för det!?!?!?) och kanske baka lite bröd.

Här är mina mysungar igår framför tv:n:

image129
image130
sötisar!

Tårta

Nästa lördag fyller Andreas år, och eftersom jag aldrig bakade någon prinsesstårta på min födelsedag har jag fått för mig att göra det nu. Bara det att brodern är mjölkallergiker… Hur gör man en helt utan mjölkprotein? Hmm, jag får väl klura lite på den…
image128

Mörker

Inatt var det ju omställning av klockan, och tur var väl det för jag kunde då inte sova inatt, och 05:45 gick jag upp.
Man tror varenda gång man går upp så tidigt att man är den enda människa i hela världen som måste det, men vagnen är alltid full..
Nackdelen är ju att man knappt hinner sluta jobba innan det är kolsvart ute och det dröjer väl inte många veckor innan det är mörkt klockan tre.
Nu har vi ätit tacos framför fotbollen =S så jag får väl gå och duka av.

v29+2

Igår var vi hos barnmorskan igen, 10 kg har jag gått upp nu =( Blodvärdet hade höjt sig också men riktigt bra var det inte. Vi kände på bebbens huvud och lyssnade på hjärtljuden som låg på 134.
Sen började hon prata amning.. kändes konstigt men skoj. Hon pratade om vad man gjorde timmarna efter förlossning och hur man skulle lägga bebisen för att den skulle börja äta.
Kändes typ som, vadå? vems bebis? Nä, jag ska inte ha en bebis, jag är bara gravid =) hehe.. Känns så overkligt allt.

Vecka 30
Kroppen: Bebisen väger ca 1400 g och är 38 cm lång. Hjärnan växer ihop mer och mer för att få plats i kraniet. Det börjar bli trångt, men din bebis kan faktiskt slå en kullerbytta inne i livmodern.
Det är vanligt att brösten läcker råmjölk ”kolostrum” redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.

Barnet: Måttet på livmodern är ca 28 till 31 cm. Många tycker att det är full fart i magen den här tiden. Det finns även de som säger att så som barnet är i magen blir det även när det är fött. Du kan påverka hur du mår med rätt kost, motion och vila. Ät efter tallriksmodellen så får du i dig ordentlig med vitaminer.
Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud innefrån mammans kropp, bl.a ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en krafigt trafikerad gata. Nu ska barnet få mer hull och gå upp i vikt, men längden kommer endast öka marginellt.

Nytt utseende på bloggen!

Titta vad fin den har blivit. Det är söta Andreas som gjorde det igår natt när jag låg och sov.. Snäll han är.

Idag bär det av till praktikplatsen i vanlig ordning. Har bytt tur i morgon så jag går 7-16 istället för 13-21. Det jobbiga är bara att antingen är vagnen framme 06:15 eller 06:53. 7 minuter hinner jag ju aldrig på men ska höra idag om det är okej att jag kommer 5 minuter för sent.

Puss & Kram