Månadsarkiv: augusti 2007

En lita lista

Ja, idag har jag ingen fantasi så jag snodde en lista som ni kan få läsa =)

Vad gör du? Bloggar och äter vindruvor

När drack du sprit senast? Oj då… Det var längesen, tror det var 23 juni senast då jag kom hem från Kroatien och jag drack några cider.

Har du lugg? Nej, tyvärr har jag inte det ultimata håret för det.

Fest eller slappa? Beror helt och hållet på. Roligt att klä upp sig men mysigt att slappa. Nu när man inte dricker heller blir det väl mest slappa också.

Gillar du sport? Nej, till min sambos besvikelse…

Vill du ha barn? Jo och det är ju en fördel om jag vill det =)

Vilka språk kan du? Svenska & engelska. Borde kunna lite franska men icke.

Borde man röka på pubar? Nej. Innan förbudet trodde man ju det skulle bli jättetråkigt att gå ut utan att röka inne, men det är så svinigt att sitta och äta i rök och man luktar skit.

Är du stolt över ditt liv? Absolut! Hade inte ändrat en sekund av det.

Vilken låt lyssnade du på senast? Hmm, det var väl säkert någon Mika-låt på bussen till skolan imorses eftersom min mobil innehåller hans skiva.

Vilken stad vill du åka till i skrivande stund? Uddevalla =) Eller Stockholm kanske. (tråkig jag är)

Har du ngt djur? 2 katter, några fiskar och min sambo =) (hade antagligen haft 100 djur till om jag haft plats, tid, pengar och Andreas tillåtelse)

Spelar du instrument?
Nej, spelade gitarr och blockflöjt några år. Försöker mig på Guitar Hero ibland om det räknas.

Tittar du mkt på tv? Njae, kan jag inte direkt säga. Tittar aldrig på serier på tv:n eftersom jag inte kan följa sånt, så det blir väl någon film någon gång ibland.

Har du varit med i lokaltidningen? Ja, jag var med på solsidan i bohusläningen en gång. Men stoltare är jag över att varit med på västnytt i svt för ett halvårsen.

Vad har du på dig? Svart linne och Andreas joggingbyxor (det är faktiskt mysfredag idag)

Vilken färg har dina väggar? Vilka väggar? Ljusbeige i vardagsrummet och hallen, gröna i sovrummet, ljusblå i köket, mörkgrå i badrummet, vitt i klädkammaren.

Vad gör du när du inte kan sova? Fantiserar. Springer på toa stup i kvarten.

Har du duschat idag? Självklart.

Vad gör du om ett år? Är mamma, börjat jobba litegrann, bor i Uddevalla.

Brukar du läsa horoskop, isf brukar de stämma? Nej inte längre.

Brukar du svära mkt? Vet inte. Antar det.

Bästa fikat? hmm, hade ju velat svara dagens lunch med någon bakelse och en stor kopp te efter men kanske borde svara grovt bröd och kaffe =)

Det dyraste du äger?
Oj, jag vet inte. Det är ju Andreas som står för tekniken här hemma. Som jag köpt själv är det väl soffan för 8000 eller mina bilder på mig själv för 3200 =) Det dyrbaraste jag äger är ju så klart Kitcha och Elvis. (för andreas äger jag inte va? =) )

Favoritpålägg? Marmelad

Vad är det för färg på byxorna du har på dig?
Grå

Vad lyssnar du på just nu? Tv:spelsplingande, grannens hammrande (klockan 21:38 på kvällen) och Elvis rännande fram och tillbaka genom lägenheten.

Vad åt du senast?
Vindruvor, Godis

Hårfärg? Brunett

Favoritmånad? Juli, augusti, dock inte detta året.

Favoritdag? Lördag (dom få lördagarna man inte har fullbokat), finns det något mysigare än att åka in till stan på lördag morgon och gå och shoppa hejdlöst, käka lunch, handla riktigt god middagsmat och efterrätt som man lagar på kvällen, och sen kanske gå ut i trevligt sällskap?

Choklad eller vanilj? Vanilj.

Vad har du för färg på tandborsten? Rosa tror jag.

Vad ska du göra nu? Gå och lägga mig. Gäsp!

Lite Babykläder

Dessa söta kläder passar både flickor och pojkar och finns på polarn och pyret.

Ge mig!

image47
Sony Ericsson S500i

Fast min intelligenta syster säger att den inte har någon walkman – vilket är nödvändigt!

Synd

Drömcykeln

Eller vad säger ni om denna?
image46
Finns att köpa på www.inreda.com

Besök hos barnmorskan

Idag skulle jag vara på MVC klockan 15, så jag tog mig en promenad i solen (och blåsten) dit. Dom hade dock trippelbokat (!), och bad mig komma tillbaka en timma senare. Så det blev en runda på Frölunda Torg och jag hittade jättefina satinlakan, helvita med hjärtan på, för 199 kr styck. Inte så dyrt men jag har mycket annat jag behöver pengarna till nu.

Hos barnmorskan fick jag ta blodtryck, väga mig (hade gått upp 4,5 kg), lyssna på hjärtljuden och prata lite. Hon berättade att nu väger bebisen 300 g och när vi träffas nästa gång om 4 veckor kommer den väga 600 g. Dom närmaste veckorna kommer den alltså växa lika mycket som den gjort dom senaste 5 månaderna!
Hjärtljuden låg på 140 idag, hon hade svårt för att höra dom för den sprattlade så =) Roligt att höra det där.

Vill verkligen åka till Ullared och handla bebis-grejjer nu. En bussresa kostar 180 kr tur och retur. Inte så farligt ändå.

Bröllop

Igår så gifte sig Andreas bror Martin med hans Karolina. Det var ett stort bröllop med 90 pers. Var inte många ansikten man sett där innan. Jag hade min påskgula klänning på mig. Har dock inte ett enda kort från bröllopet för ovanlighetens skull. Det är väl det negativa med filmkamera, man glömmer helt enkelt bort att fota.

Idag lagade jag tomatsoppa. Helt sjukt att man kan laga sån billig mat och ändå bli mätt. En lök, en burk krossade tomater, lite vitlök och grönsaksbuljong och vips har man en god maträtt. Vad kan det kosta? 10 kronor för 2 pers eller något.

Lilla Elvis har visat sig vara en riktig liten knäkatt. Ganska mysigt för var man än sätter sig springer han efter och hoppar upp i knät på en. Där ligger han och myser, tvättar sig eller sover. Ganska tråkigt dock att ju mer Elvis drar sig till oss, ju mer håller min söta Kitcha sig borta. Ändå gör jag allt för att visa att hon får vara med, men hon blir sur så fort hon ser honom och gömmer sig i klädkammaren.
På ett sätt förstår jag henne. Vissa stunder är han helt galen, som imorse när han vaknade klockan 8.00 och sprang fram och tillbaka i lägenheten, välte saker, klättra i växterna och bräkte som ett får. Ja, då är man inte så glad.

Imorgon börjar Andreas skolan i Trollhättan. Jag tror det blir jätteskoj för honom. Man kan ju hoppas att någon mer i hans klass pendlar från Göteborg.
Båda vi längtar jättemycket till Uddevalla. Är inne flera gånger per dag på uddevallahem.se och kollar lägenheter. Hoppas det dyker upp något snart bara!

Galen i vitt!

Nu har jag fått för mig att jag vill kasta ut våra ekmöbler i sovrummet, och bara ha vitt där inne! Har hittat en jättefin serie på Ikea som jag fastnat för.

Hemnes sängstomme för 2345 kr, Hemnes byrå för 2295 kr och Gulliver spjälsäng för 795 kr.

Tänk, det hade varit sååå fint.

Mage, Elvis, Kitcha

  19 + 4

Elvis

Kitcha

Scones

Japp, det är mitt kvällsprojekt idag. Har precis vaknat efter 2 timmars sussande, kanske inte det bästa men jag ska inte upp tidigt imorgon ändå. Och sova är nästan aldrig något problem nuförtiden.. Snarare tvärt om, att låta bli att sova.
Andreas slutar dock inte förän 20:15, så han kanske är hemma vid 21, hur ska jag bärga mig? Vill ha scones nuuuu!

image39

20 veckor

Idag har jag upptäckt att jag är i vecka 20 och inte 19. Jag är ju i vecka 19+4 fortfarande, men då säger man i 20:de veckan.
Det spelar ju inte så stor roll, fast nu har ju halva graviditeten gått, och jag kan läsa vad som händer i vecka 20 och inte i vecka 19!

Vecka 20
Kroppen: Nu har halva graviditeten gått och det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.
På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se några avvikelser i mammans hälsa. Vid vissa av besöken kontrollerar man vikten, blodtryck, blodvärdet, urinprov och blodsocker.

Fostret: Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 cm långt och väger runt 250 g. Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna. På flickor formas vagina och äggstockarna innehåller vid den här tidpunkten över sex miljoner ägg, men reduceras till 300-400 ägg innan hon blir fruktbar. Pungen är fortfarande tom på pojkar.