Kategoriarkiv: Inredning

Filt av mormorsrutor

003

Efter tre månaders slit är den färdig! Min babyfilt av mormorsrutor att ha i vagnen och så. Eller ja, slitsamt har det inte varit, jättemysigt att ha något att pyssla med så nu vill jag genast börja på nästa. Men först ska jag fodra denna med mjukt jerseytyg så den blir extra mysig.

Inatt kunde inte Stella sova, så hon har legat och pratat med mig sen femtiden ungefär. Jag hade haft henne hemma från dagis om det inte varit för att jag ska till barnmorskan klockan 13, men nu fick hon gå och jag hoppas att hon kunnat hålla sig vaken och orkat med. Själv har jag suttit och sovit i soffan i 2,5 timmar innan jag nu orkat mig upp.

Stellas rum

Stellas rumJag har länge letat matta till Stellas rum. Idag hittade jag denna trasmattan från Ica. Var inte riktigt beredd på att den skulle vara så… prickig. Den var ihoprullad när jag köpte den. Men för 149 kr blev vi nog nöjda. Både Stella, Doris och jag 🙂024Av farmor har Stella fått denna fina plansch.

034Grodan är en sparbössa som var en gåva på namnkalaset från min faster Olivia, Dennis och Marius. De tre lådorna fick hon samma dag av Martin och Karolina med barn.

072NellanBellan på Stellas nya Ica-matta.

006Jag är så nöjd med min lilla fågelholk i fjärilsträdet 🙂

087Stella fick en grävmaskin i trä av farfar och Gunilla i ettårspresent.

014

Dessa vimplar har jag också köpt på Ica för 79 kr om jag inte minns fel. Här i Kungälv köper alla allt på Ica, så inte vill jag vara sämre 🙂 Ovanpå garderoberna har Stella och Nellie varsin minneslåda med hand- och fotavtryck, alla vykort dom fått, mm.

Nya lampor

 

ikea lampor  034

 

Häromdagen fick dessa lila lampor följa med hem ifrån Ikea. Och så fick Andreas en väckarklocka från Teknikmagasinet. Riktigt snygg tycker Stella, även om Andreas själv inte förstår hur den funkar (och är för stolt för att öppna instruktionsboken).

Jag och Hamlet

Jag ska se på en 242 minuter lång film om Hamlet. Seriöst, 4 timmar!!! Och sen stå och prata om den i 30 minuter. Det är omänskligt. Det måste väl ändå finnas något vettigare man kan titta på. Jag lovar att det inte var så här ansträngande att läsa engelska B på gymnasiet. Kan inte minnas att jag gjorde en ansträngande sak på gymnasiet förresten. Och såå pjåkiga betyg har jag ändå inte.

Jag vill ha tag på en så kallad kasthylla. Måste ha något att sätta alla Nellies småplock i. Så det får väl bli till att ta sig på loppis, kanske i helgen. Och slipa, måla och ”tapetsera”.

kasthylla

En Doris för alla

Nu kan alla köpa sig en egen mops för endast 199 kr på Mio! Hårar inte, behöver inga långa promenader (eller dyra operationer) och kan även användas som dörrstopp!
Dock tror jag inte den är lika charmig som Doris, men det är det inte många som är.

20120827-092012.jpg

Skrivbord

Idag ordnade vi ett skrivbord på Nellies rum. Nellie blev jätteglad, hon älskar att sitta på sitt rum och pyssla. Köpte stolen och bordsbenen på Ikea. Skivan är garderobsinredning från Bauhaus.
Ska ordna med lite mer förvaring och sånt.

20120710-195250.jpg

20120710-195259.jpg

20120710-195312.jpg

Wow!

Har hittat sidan livinn.se där dom har en hel del fint för hyffsade priser!
Bland annat dessa klockorna, bordsklockan (395kr) som byter sifferblad varje minut och väggklockan (595kr) som går av hjul som snurrar.

20120506-214137.jpg

20120506-214144.jpg

Kuddsnyggt

Häromdagen fyndade jag kuddar till sovrummet från Indiska för 60 kr styck! Riktigt nöjd är jag och dom passar bra till vår grå-lila vägg.

Igår var jag och Nellie hos barnmorskan. Nellie fick hjälpa till med allt, hålla den där hjärtljudsgrejen, sätta på plåster, trycka på knappar med mer. Så frågade barnmorskan om Nellie inte skulle ta och bli barnmorska när hon blev stor. Men det skulle hon absolut inte, för hon ska bli trollkarl! Och lillasyster ska heta Linnéa, precis som Nellies rosa hundväska. Och hon kommer bajsa i blöjan, men då får jag köpa plasthandskar och ta bort bajset med, för det har fröknarna på dagis berättade hon för barnmorskan.

Idag ska jag äntligen få tvätta bilen och städa den inuti! Den är så skitig + att en annan i familjen av någon anledning slänger massa skräp i den, i tron om att jag är på tippen var och varannan dag och tömmer =/ Och så kommer svärmor och hälsar på. Men först ska jag och Nellie ner och köpa lite lördagsgott.

Nellies rum

Ikea Kura VitIkea Kura vit draperiNellies rum Ikea kura koja jabadabado lampor ljusslinga

 

Halvdana bilder men så här ser det ut nu iaf. Ska sy en öppning i draperiet och leta fina tavlor att sätta på väggarna. Har några planscher i bakhuvudet, bl a denna och denna, eller i alla fall några gölliga djur. Men det är ingen brådska. Jag har ju förmågan att ändra mig stup i kvarten. Bäst med rummet blev helt klart kojan. Det var så mysigt att ligga där under igår med rislamporna tända och läsa sagor innan läggdags.

Kuddarna har jag sytt med jerseytyg från Göksäter förutom dom tre större. Dom köpte vi på Lagerhaus i lördags. Tyget till draperiet är Ikeas ”Barnslig”, 79 kr för 3 meter. Egentligen har jag suktat efter Mairo Mizu från bl a barntyger.se. Men med ett pris på 295 kr metern tyckte jag att Ikeas passade lika bra. Speciellt eftersom jag inte är världsbäst på att sy direkt =)

Lite krångligare…

… att kommentera nu, men jag slipper alla kommentarer från tyska porrsidor här på bloggen. Nu får man fylla i lite enkel matematik när man kommenterar, men det ska ni nog klara av va?

Förra veckan målade vi gamla arbetsrummet vitt och målade Nellies Kura-säng vit. Sedan fick gamla arbetsrummet bli Nellies rum och gamla Nellies rum bli arbetsrum. Nellies loftsäng passar mycket bättre i det nya rummet som är avlångt, och det blev riktigt bra faktiskt. Så igår satt jag och sydde ett draperi till kojan under och idag har jag varit nere i Kungälv och köpt söta rislampor från Jabadabado och hängt i kojan. Supermysigt kan jag lova! Ska försöka ta lite bilder på det nya rummet imorgon när det är ljust.