Kategoriarkiv: Vardag

Fredag

Då var det fredag igen. Barnen har varit på dagis idag och igår efter en lång sjukrunda för Jolie. Jolie som fyllde 1 år och 9 månader igår. Stella blev storasyster när hon bara var en månad äldre. Konstigt, för Jolie är ju verkligen en bebis för oss. Hur klarade vi det egentligen? 🙂 Tufft var det för hela familjen iaf. Så olika barnen blivit. Nellie som alltid pratar om allt mellan himmel och jord och har gjort sen hon började prata vid ett års ålder. Stella som är vår lilla filbunke, älskar att gosa och ta det lugnt. Och Jolie, som jag tror snart lär sig klättra på väggarna. Hon som aldrig sovit en hel natt (och därför inte jag heller sen hon föddes). Så söt hon är med alla sina snuttenallar hon går runt och klämmer på 🙂

Idag ska jag på utvecklingssamtal med Nellie. Ska bli roligt att träffa den nya läraren, men jag är lite orolig för hur det går egentligen. Nellie har inte lätt för att sitta still, vara tyst och lyssna. Vilket inte är lätt i skolan… Hon berättar varje dag för mig om det, och det känns som att hon vill och försöker, men lyckas inte. Inte hjälper det heller att hela klassen är väldigt stökig. Men vi får väl se vad läraren säger.

Idag är det fredag så snart är det dax för tacos och fredagsmys 😛

Instagram

Kom på tanken att låta mina instagrambilder laddas upp automatiskt här. Frågade Andreas om han kunde fixa och vips var det gjort 🙂 Så nu mina nära och kära utan Instagram kan även ni se bilderna.

Den här nya vardagen vi befinner oss är just nu lite kaosartad. Iaf i mitt huvud. När Stella började dagis tyckte jag att det var en galet stor förändring att lämna två barn istället för ett. Nu när det är två barn som ska till dagis och ett barn som ska till skolan så hänger jag inte med längre. Det är bara att lämna och hoppas man inte glömt för många saker. För dessa scheman som ska lämnas in sex veckor före i tiden (vem f*n vet vad som händer om sex veckor, jag minns knappt vad som hände igår), dessa lappar som ska fyllas i och skickas med, dessa gympapåsar som ska packas och packas upp, det är frukter som ska med, utflyktsmålen som ska packas tredje tisdagen varannan månad, det är skolportaler och bloggar som ska läsas för att inte missa att man ska ha med ett tomt mjölkpaket till skolan på onsdag, det är läxor som ska göras med en ovillig sjuåring samtidigt som man lagar mat och roar småkidsen. Gör inte skolan något annat än att komma på saker i vardagen för mig att glömma av? För att inte tala om mina egna studier, som jag försöker lyckas så bra med som jag bara kan på kortast möjliga tid så jag kan hämta barnen så tidigt som möjligt och slippa det dåliga samvetet som konstant gnager i mitt hjärta.

Men detta är inget att gnälla över för 1 oktober börjar jag läsa två kurser samtidigt, 200 %. Men det orkar jag inte tänka på nu. Det är långt till oktober väl? Vi kommer nog in i det tids nog 🙂

 

 

Välkommen höst!

Eller ja, så välkommen vet jag inte om den är. Hade kunnat tänka mig lite sommar till då vi knappt fick någon under semestern. Förra sommaren var vi och badade nästan varje dag men denna sommaren kan jag räkna på en hand hur många gånger vi varit iväg. Men barnen har växt och nu är vi tillbaka till vardagen igen. Stella och Jolie har börjat nytt dagis, ett alldeles nybyggt som öppnade i februari. Stella trivs som fisken medan Jolie har lite svårt för att skiljas vilket är förståerligt. Nellie har börjat 2:an vilket hon tycker är sådär. Eller rasterna och fritids är kul förstås, dock inte lektionerna. Själv har jag börjat andra terminen nu, dock har jag knappt hunnit vara i skolan då Stella haft läkarbesök på hjärtmottagningen och sen blev hon sjuk i fredags. Hög feber och förkylning men idag kunde dom äntligen gå igen. Så nu hoppas vi att alla får vara friska ett tag så vi kommer in i rutinerna ordentligt.

max

Den 9 juni föddes älskade lilla Maximilian! Så efterlängtad kille 🙂

 

Kusiner

Härliga utflykter med kusinerna med krabbfiske, tågresor, Universeum och Molekylverkstan i Stenungsund.

kaninbur

Andreas fick byggt en sån fin ny kaninbur i sommar!

blåbär

Många turer till blåbärsskogen blev det.

kidsen

Och finfina barn 🙂

Vi har fått tillökning i familjen. Två små mysiga gerbiler som vi har ordnat för i ett stort akvarium.

Vi har fått tillökning i familjen. Två små mysiga gerbiler som vi har ordnat för i ett stort akvarium.

 

 

 

Påsk!

Nu har vi påsklov här hela familjen. Andreas skulle vara ledig han med, det går väl sådär just nu men han är hemma iaf och det är huvudsaken. I påsk har vi firat långfredagen på Tjörn, påskafton tog vi en tur till Fontin och påskdagen var vi i Jönköping. Igår var vi hemma och grejade i trädgården heeeela dagen. Vi flyttade pallkragarna till ett soligare ställe så detta året har jag inga bortförklaringar om skörden skiter sig 🙂

Idag har jag och dom stora tjejerna varit på Barnens Lekstad här i Kungälv. Stella sprang runt och härjade med Nellie och dom klarade sig själva medan jag kunde sitta och dricka en kopp kaffe. Sprang tills dom var helt genomsvettiga. Värre blev det när vi skulle hem och Stella som vanligt gallskrek medan jag fick bära henne ut till bilen. Lite synd att hon gör så för det blir att jag knappt vågar ta alla tre ungar själv någonstans.

Fontin 183

Solskensbullar och kaffe i vindskyddet framför sjön.

 

Fontin 250_edit

Hela familjen samlad 🙂

Fontin 153

Vår fina tjej som blivit så stor det senaste!

 

 

Fredag

2015-02-24 250

Stella läser för Jolie 🙂

Nu kan jag äntligen lägga upp bilder på bloggen igen. Tycker detta WordPress är så krångligt egentligen, kanske är för att jag aldrig någonsin sitter vid en dator längre så jag är helt inkompetent på det. Det räcker ju att använda mobilen till det mesta liksom 🙂

För två veckor sedan var jag och Doris och hälsade på hos familjen i Lilla Edet som är intresserade av att ta över henne. Det kändes så bra, Doris kommer få det jättefint om dom trivs med henne. Imorgon ska vi och lämna henne för en prövotid så får vi se hur dom känner. Så jag har absolut ingen ågren för att lämna bort Doris för Doris skull. Men det kommer bli så tomt här hemma 🙁

Förra veckan blev det en tur till akuten med Jolie då hon föll från Stellas TrippTrapp-stol och landade på huvudet. Det gick bra, men hon fick en rejäl bula stackaren. Det är full fart här hemma. Längtar till våren så det kan bli full fart ute med.

I maj börjar jag plugga och just nu ser det ut som att jag ska försöka läsa två heltfartskurser samtidigt… Så det blir en rejäl start. Men sen ska jag vara hemma i sommar också då Andreas håller på med ett projekt på jobbet. Och sen blir det dagis för båda småtjejerna i höst. Antagligen satsar vi på att byta förskola för Stella och söker samma till Jolie. Dom ska renovera dagiset under 1,5 års tid och då kommer barnen få gå i några baracker som ser ut som en riktig arbetsplats. Det är väl okej för en kort tid men jag tycker inte 1,5 år är en kort tid för så små barn. Och speciellt inte för Jolie som ska få sina första förskoleupplevelser. Men det är inte ett helt lätt beslut då Stella äntligen börjat trivas och har flera kompisar hon gillar.

 

 

Sportlov

Härligt med sportlov, sova länge på morgonen och bara ta dagen som den kommer. Eller något. Det där med att sova länge på morgonen kan vi visst stryka, det hade inte ungarna planerat in. Tisdag-onsdag var Nellie och Stella i Uddevalla och imorgon ska Nellie till Jönköping med farmor. Idag har vi varit en sväng på biblioteket och pysslat, läst och fikat. Och klättrat förstås.

La ut en annos om Doris på Blocket häromdagen. Folk har ringt och skrivit i ett. Det är ju inte så lätt att få tag på mopsar, speciellt inte svarta. Det känns så konstigt att sitta och svara om hur Doris är, hon är ju min! Hon är min drömhund, och har varit så underbar hela tiden. Försöker komma på fördelar med att inte ha henne kvar, men det finns inte.

Vi har iaf bestämt oss för att träffa en familj i Lilla Edet, på två vuxna, tre tonåringar och en häst. Får se hur det går, kan inte riktigt se mig framför Doris som en stallhund 🙂

IMG_8552

Gott nytt år!

Nytt år, nya möjligheter. Förra året blev det två begravningar, ett bröllop, en födelse. Jag hoppas på ett kanske lite lugnare år detta året. Men bara alla nära och kära får vara friska så nöjer jag mig så.

Julen har varit fin. Gjort det mesta i litet format, firande, julklappar, julpyssel och pynt. Det är liksom alltid fullt upp ändå, så jag har den inställningen just nu. Ju mindre desto bättre brukar det bli. Ett tag liksom. Låter negativt men det är det verkligen inte. Vi är inga bläckfiskar och just nu behöver barnen alla armar och ben vi har så det gäller att inte ta sig vatten över huvudet.

Dagen innan nyårsafton fyllde ju stora tjejen 7 år. Vi väckte Nellie och Stella med frukost på sängen och visade ett bildspel där hon fick reda på att vi skulle åka till Fredrikshamn och The Reef en halvtimma senare. Hon blev så glad, den lyckan alltså, den skulle jag vilja ha på burk 🙂 Mormorn, Norman och farmorn följde med och det blev bad, god mat och övernattning. Till nästa gång kan vi lägga på minnet att det är halva priset på resan i januari månad, annars var det som vanligt kanon.

—> Hit skrev jag den 1 januari. Hann inte posta inlägget men nu, 7 dagar senare när jag för första gången hinner sätta mig här igen så låg inlägget så fint kvar så jag fortsätter här. Annars har jag förresten cirka 100 opostade inlägg, som aldrig hunnits färdiga 🙂

Jolie har åkt på någon långdragen feberförkylning. Sen i måndags har hon pendlat mellan 38-39 grader. Nu har hon över 39 grader trots alvedon för ett par timmar sedan. Men hon äter, dricker och KLÄTTRAR så jag känner mig inte orolig. Bara trött på det för hennes skull. Jag hoppas att det är den berömda tredagarsfebern och i så fall försvinner den nog i morgon.

Annars fick vi ärtallergin bekräftad häromdagen när vi råkat köpa en burkmat med ärtor som hon fick utav. Som ett brev på posten kom koliksmärtorna, sömnlösheten och diarren.

Här kommer en massa osorterade bilder från december månad.

Frida mobil 2015-01-01 080 Frida mobil 2015-01-01 144 Frida mobil 2015-01-01 195 Frida mobil 2015-01-01 255 Frida mobil 2015-01-01 290 Frida mobil 2015-01-01 299 Frida mobil 2015-01-01 297 Frida mobil 2015-01-01 311 Frida mobil 2015-01-01 320 Frida mobil 2015-01-01 322 Frida mobil 2015-01-01 243 Frida mobil 2015-01-01 181 IMG_5152 IMG_5151 IMG_5172
trebarn

Jolie 10 månader

Jolie fyllde ju tio månader förra veckan så det måste ju förstås noteras :9 Efter en läkarundersökning på bvc konstaterades att hon går upp väldigt bra i vikt med tanke på att hon äter sin specialkost. Inte undra på det med tanke på att jag matar henne två gånger varje natt, men det nämnde jag förstås inte 🙂 Av någon anledning verkar folk bli rätt upprörda när man berättar att ens barn fortfarande äter på natten, men jag själv känner mig som en filbunke. Sånt där brukar rätta till sig själv så småningom, just nu verkar hon behöva det, och då har jag varken lust eller ork att vägra henne.

Däremot ska jag till dietisten och prata om vad vi kan ge henne mer som mellanmål, för jag tror det är där skon klämmer. Hon verkar inte bli riktigt mätt på vare sig Nutramigen AA eller specialgröten. Brödet vägrar hon och likaså med leverpastej mm. Medan hon äter jättebra dom två lagade målen om dagen. Så det är kanske inte så konstigt att hon behöver en slurk ersättning ett par gånger på natten. Kurvan följer hon iaf perfekt. 72,2 cm lång och 9540 g tung. Och häromdagen så GICK hon 3 steg utan stöd på mattan!

Nellie har nu börjat bandyskola igen medan simskolan har slutat. Hon har lärt sig simma 25 meter både på rygg och mage, dyka och simma under vatten med mer. Så nu blir det till att gå igen till våren. Tack till svärföräldrarna på Tjörn som tagit de flesta söndagar med Nellie under hösten! 🙂

Annars lunkar vardagen på som vanligt. Vi håller oss av någon anledning friska fastän barnfamiljer omkring oss åker på både magsjuka, halsfluss och förkylningar. En sjukdag från skolan har Nellie haft och då var hon nästan för frisk för att vara hemma 🙂 Nästan så man blir orolig för att något bakslag ska komma.

Kameran ligger väldigt oanvänd i sitt skåp sedan en tid tillbaka. Jag har aldrig någon hand över för att fotografera känns det som. Så jag bjuder på en bild från 2003, när jag och Tulla bodde hos pappa. Tur att han inte ser den för hon fick inte sitta på hans välslipade ekbänk 🙂

83072_1166184108

Farmor

Igår lämnade min älskade farmor detta liv efter att kämpat mot cancern. Det känns så tomt och konstigt, och jag kommer alltid att sakna våra samtal. Jag önskar ofta att jag varit mer som farmor. Rak, ärlig och sa alltid vad hon tyckte även om det sällan var samma sak som andra. Och det visste hon om förstås 🙂 Det fanns inget som man inte kunde prata om, inget var för fint eller för dumt för att talas om. Så många blogginlägg jag skrivit med farmor och Lars i åtanke, då jag vet att dom följt vårt liv här.
Men nu slipper älskade lilla farmor all smärta, och är hos sin son som hon saknat så. Och så alla tankar till min fina bonusfarfar Lars som stått vid farmors sida i alla år ♥

Höstmörker

Usch, det tar verkligen tid att vänja sig vid detta mörker. Man blir deppig bara man tänker på det, jag tycker det är en oerhört tråkig årstid. Om det ändå kan bli december och lite julstämning. Men så fort solen tittar fram blir man ju överlycklig, det måste vara det enda positiva med att se den så sällan.

Häromdagen när vi var och gunga så ramlade Jolie ur gungan. Hon måste fått över båda benen på ena sidan för hon bara kanade ur den ner i sanden. Som tur var gick det bra, hon hade tjock overall och landade mjukt i sanden så hon blev inte ens ledsen. Men lite otäckt för mig :/

Nu har jag anmält Nellie till en termin simskola till. Hon kan simma 25 meter nu och hamnade i nästa grupp där målet är 50 meter. Så tänkte jag eventuellt börja med Stella på Hoppis och Skuttis. Inget bråttom egentligen, men det hade varit roligt att göra något med bara henne, om hon gillar det 🙂

FullSizeRender IMG_5259