Kategoriarkiv: Kitcha & Elvis

Uppdatering

Vi har redan fått mail från Kitcha och Elvis nya mamma och ni kan ju läsa själva hur det gått för dom.

Hejsan!

Hoppas allt är bra med er även om det blev tomt när katterna åkte..
Men jag har positiva och glada nyheter till er! =)
Båda mår bra efter flytten och Kitcha har redan börjat känna sig som hemma,
hon va lite reserverad i början men nu följer hon efter oss överallt och ser hon
oss inte jamar hon högt!
Elvis är fortfarande lite reserverad och lite rädd men han har börjat se sig omkring å
följer efter Kitcha emellanåt. Så jag tror att det kommer gå jätte bra för katterna här!
Det är häller inga problem med hundarna, de låter varandra vara, Kitcha och hundarna är redan vänner,
Elvis tycker dom e lite läskiga fortfarande!

Ni får höra av er så fort ni vill jag kommer att maila bilder till er i veckan! =)
Hälsn Michaela

Feber, saknad, längtan

Ikväll har Nellie haft hög feber. Vi har ingen aning om varför för hon har varit snuvig i flera dagar men är varken bättre eller sämre idag. Får hoppas att hon mår bättre i morgon för hon har varit så ledsen i kväll.

Det var så sorgligt när dom gick iväg med Kitcha och Elvis förut. Långt efter stod Nellie och pekade på ytterdörren och ropade ”KITCHAAA!” medan tårarna rullade ner för kinderna. Hon var jätteledsen länge efter dom åkt. Vi får låtsas att Kitcha flyttat hem till Anna som har Zelda hemma. Nellie kallar alltid Zelda för Kitcha också nämligen =)

Hela tiden påminns man om katterna. När jag skulle stänga balkongdörren förut så tittade jag ut först för att se om någon av katterna låg där. Lämnar hela tiden badrumsdörren på glänt. När det låg en svart tröja på sängen trodde jag för någon tiondels sekund att det var Elvis. Jag kommer nog sakna dom ett bra tag till, men hoppas inte Nellie går runt och undrar var dom är.

I eftermiddag har vi iaf piskat ryamattan, dammsugit och dammat hela lägenheten och tvättat alla gardiner och kuddfodral. Tror det går snabbare att få bort alla katthår och allt kattdamm då. Läste någonstans att det tar ett halvår innan luften är fri från det allergiframkallande kattdammet. Men allt man kan göra för att skynda på det hela är ju bra och jag längtar så till man ser förbättring på Nellies eksem. Nu är hennes kinder nästan såriga igen.


Jag och Zelda

Hej då Kitcha och Elvis!

Nu har dom flyttat mina hjärtegryn. Tjejen och hennes syster var här förut och dom var jättetrevliga. Hon och hennes kille var lika gamla som mig och Andreas men hade redan en stor gård med hästar, hundar, kaniner och nu katter. Det kändes så himla bra att vi sa att dom kunde ta med sig katterna ändå idag. Känns nästan bara jobbigt att dra ut på det, jag har ju ändå gosat till tusen med dom dom senaste veckorna.
Tänk till sommaren så kommer Kitcha och Elvis springa på ängarna och jaga möss =) Det är nog bättre än att jaga flugor på balkongen. Tjejen sa att vi får komma dit hur mycket vi vill och Nellie kunde få rida på hennes lilla shetlandsponny till sommaren. Och dom ska installera en kattlucka så katterna får gå ut och in som dom vill om dagarna.
Trots att det är väldigt tomt här hemma nu så kunde vi nog inte hitta ett bättre hem till dom. Och jag hoppas att dom kommer få långa och lyckliga liv som bondkatter!

Snart så..

Jag ringde tjejen på landet som var intresserad av katterna förut. Hon var fortfarande jätteintresserad och ska försöka komma och titta på dom på söndag. Om hon vill ha dom, (som jag vet att hon kommer vilja för ingen kan inte fastna för mina sötisar) så kör vi ner dom nästa helg så vi får se hur dom kommer att bo också.
Trots allt så känns det rätt bra nu om dom hamnar där. Tror Kitcha och Elvis kommer att få det jättebra och för Nellies skull måste vi flytta dom väldigt snart känns det som. Hennes eksem blossade upp som bara den i ansikte, på armar och ben förut och varje gång det händer får man typ panik. Fick ett brev från läkaren också där det stod att hon löper stor risk för astma, och vi har ju redan haft dom i 7 månader sedan eksemen dök upp.
Så fastän jag antagligen kommer grina både när jag ska somna och vakna i flera veckor efter vi lämnat dom så vet jag att dom får det bra och vi får det bra.


Fis-Elvis och Monster-Kitcha

Då var det gjort

Jag har dragit på det tillräckligt nu så ikväll satte jag ut annons på katterna. Har hört oss runt till alla vi känner men ingen kan ta dom så man kan ju hoppas på att få svar så här. Tror dock chansen är ganska liten. Blocket kryllar av katter som ingen vill ha. Men dessa vill ju någon ha! Jag vill ju ha dom! Grrrrrr….
Undra om någon har skrivit så långt om sina katter innan?

”Itcha” njuter!

Kitcha (eller ”Itcha” som Nellie säger) har legat ute och gottat sig på balkongen hela dagen. Tror hon är lite mars-kattig av sig också eftersom vi glömde ge henne p-piller på 2 dagar förra veckan. Suck… snart måste vi gå till veterinären och kastrera henne igen för det funkar ju inte att ge henne piller resten av livet.

Tupplurare


När jag tar min dagliga powernap (på en halvtimma) så kommer allitd denna damen och lägger sig vid min kudde och sover hon med. Katterna får ju inte vara i sovrummet på natten så hon kanske tycker det är mysigt att sova bredvid mamma ibland =)

Förresten pratade Andreas med veterinären från Göteborg idag, och hon utför alltid kastreringar och inte steriliseringar så det är alltså något lurt om varför hon har börjat löpa.

Hårbollen

Vår älskade katt Kitcha fäller.. Det är alltid lika trevligt. Efter man dammsugit går det en timma och sen ligger det bollar med hår i varenda hörn. Men ikväll har Andreas borstat henne så imorgon kanske det inte är lika farligt som vanligt. Innan ni skaffar långhårig katt ska ni noga tänka igenom om ni vill dammsuga morgon och kväll varje höst och vår i typ 15 år till.

2 av mina bebisar


ELVIS


KITCHA

Kitcha


Roade mig med att klä på Kitcha Nellies kläder igår.
Fint va?! =)