Kategoriarkiv: Radhuset

Ny framsida

20130812-212458.jpg

20130812-212529.jpg

20130812-212538.jpg

20130812-212545.jpg

20130812-212551.jpg

20130812-212558.jpg

Såhär ser vår framsida ut efter bygge av altan, ny utegrupp och så en sprillans ny rabatt. En grind har även kommit på plats så nu hålls rymningsbenägna ettåringar och mopsar som vill hälsa på grannar instängda 🙂

Altan

Har ju helt glömt att visa vår utbyggda altan och nya staket som min händige man och Norman fixat. Vi är så nöjda och det är så skönt att kunna ha öppet dörren utan att hunden springer iväg och ha stängt grinden så inte 40 ungar kommer in när man äter middag ute 🙂

70 cm bredare blev altanen, och det gjorde faktiskt mycket! Sen blev jag av med en rabatt att sköta och det kan jag väl säga att jag inte sörjer så mycket 🙂

20120812-214827.jpg

20120812-214835.jpg

Fredag, 14 grader och regn.

Grattis till min fina vän Malin med familj, som igår fick en lita tösabit! Längtar tills vi får se det lilla underverket, som säkert är Uddevallas sötaste flicka!

Just nu sitter min man på ett plan till Italien. Men nej då, jag är inte alls avundjuk. För fy vad jobbigt med sol, bad och värme. Tacka vet jag svensk sommar! Här kan man njuta av svalkande regnskurar, 15 graders frisk sommarluft och starka vindar.

Men jag och Nellie ska roa oss vi också. Till exempel har vi äntligen grejat klart i klädkammaren, så den är redo att fyllas med kläder. Och när jag har fått in alla kläder i klädkammaren så kan jag börja packa upp alla kontorsgrejor som ska ligga i byråerna där vi tillfälligt haft våra kläder. Om man gör detta ihop med Nellie så kan jag lova att vi är väl sysselsatta ett bra tag till =)

Klädkammaren har fått nytt golv (samma som vi lagt på resten av övervåningen),nytt hyllsystem på höger sida, Nellies gamla Ikea-bokhylla och på vänstersida satte jag upp några klädstänger som suttit lite huller om buller innan. Jag har även satt upp Ikea-skoskåp som vi ska ha sockar och underkläder i och så har jag satt upp lite krokar att hänga väskor på. Innan fanns det tre klumpiga garderober i klädkammaren, som mest tog plats.

Ser ni vad jag ser här? En syhörna såklart!!! Så igår var jag på Ikea och köpte deras näst billigaste skrivbord (det billigaste fick jag knappt in knäna under), så nu ska jag packa upp, greja i ordning och sedan fixa min nya syhörna! Att jag alltid varit helt värdelös på att sy låtsas vi inte om…

 

 

Regn och rusk

Uteplatsen

Här är vår lilla uteplats på baksidan av huset. Först hade vi tänkt att bygga staket längs verandan men nu funderar vi på att kanske bygga ut den något först, typ nästa år. Kommer bli många sköna dagar här i sommar tror jag =) Måste bara ha en grill och utemöbler först . Andreas vill ha en kolgrill och jag vill ha en gasolgrill, så vi vet inte riktigt vad det blir än. Jag tycker det är sådan liten skillnad på smaken när man grillar så jag tar hellre det enklare alternativet =)

Idag är det inte alls lika roligt väder. Och jag och Nellie har bilen full med kartonger som vi ska ner till huset med, så hoppas det inte spöregnar när vi ska lasta ur. Nellie har dessutom blivit jätteförkyld och har fått alvedon mot sin huvudvärk här på morgonen. Men hon vill jättegärna se sitt nya rum, och så har jag lovat en lunch på Ikea =)

=)

Så, då var man nu något pengafattigare men ett hem rikare. Det känns bra! Efter mötet åkte vi till huset och lastade ur bilen. Vad konstigt det kändes att se det! Vi kollade på det en gång i november när det var mörkt och regnigt ute, så jag blev positivt överraskad när rabatterna var fulla av fina blommor och en solig altan stod och väntade på oss. När vi kom stod grannarna och klippte vår häck så det skulle vara fint till vi flyttade in. Sådana grannar passar oss bra 🙂

Klockan ett skulle Andreas vara på jobbet så efter mycket övertalning körde jag honom dit. När jag släppt av honom satt jag på Statoil-macken och grinade i tio minuter innan jag vågade åka! Var sååå nervös och trodde aldrig jag skulle hitta hem. Var nära på att gå ur och fråga en polis om han kunde eskortera mig hem 🙂 När jag en minut och en sväng efter jag börjat köra igen hade tagit mig ut på leden insåg jag att jag håller på att bli lika hispig som min mamma! Vilket jag lovat mig själv att aldrig bli. Tusan också, hur tar man sig ur det här?

Efter min lilla tur till Göteborg åkte jag tillbaka ”hem” till radhuset igen och packade upp alla flyttkartonger vi fått med oss. I morgon ska jag och mamma åka och köpa färg som jag ska måla om köket med. Har inte bestämt mig vad det blir för färg än. Kanske vitt eller ljusljusgrått?